سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پاسخگوی احکام
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4

 

آیا خواندن نماز جماعت در طبقة دوم و سوم مسجدالحرام صحیح است؟

آیت‌الله بهجت(قدس سره)؛ با مراعات وظیفة منفرد، مانعی ندارد.
آیت‌الله خامنه‌ای(دام ظله)؛ با فرض اتصال و لو به نظر اهل سنت، جماعت مزبور صحیح و مجزی است.
آیت‌الله سیستانی(دام ظله)؛ مانعی ندارد، ولی حمد و سوره را خود فرد هر چند آهسته بخواند.
آیت‌الله صافی گلپایگانی(دام ظله)؛ در موردی که مندوحه نباشد و وظیفه حتمی شرکت در جماعت باشد، اشکال ندارد. توضیح اینکه نماز جماعت از جهت مذکوره اشکالی ندارد.
آیت‌الله فاضل لنکرانی(قدس سره)؛ در حال اختیار صحیح نیست؛ اما اگر هنگام نماز بالا باشد و امکان پایین آمدن او نباشد مانعی ندارد.
آیت‌الله مکارم شیرازی(دام ظله)؛ با رعایت اتصال صفوف اشکالی ندارد.
آیت‌الله نوری همدانی(دام ظله)؛ در فرض سؤال اشکال ندارد.

 






      

 

آیا شرکت در نماز جماعت (اهل تسنن) در مسجدین، کفایت از نماز واجب می‌کند؟

امام خمینی(قدس سره)؛ کفایت می‌کند و باید از جماعت تخلف نکنند و با سایر مسلمین به جماعت نماز بخوانند.
آیت‌الله اراکی(قدس سره)؛ کفایت می‌کند. ان‌شاءالله صحیح و مجزی است و اعاده و قضا ندارد و همچنین است حال در کلیه عباداتی که به جهت تقیه از مخالفین به جا آورده می‌شود.
آیت‌الله بهجت(قدس سره)؛ افرادی که هنگام نماز جماعت در مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص) هستند، باید به گونه‌ای عمل نمایند که موجب وهن برای مؤمنین نباشد و با قصد فرادی و عمل به وظیفة منفرد، می‌توانند در جماعت حضور یابند، ولی اگر امکان رعایت شرایط نماز منفرد نبود، می‌توانند در جماعت حضور یابند، ولی باید نماز را اعاده نمایند.
آیات عظام تبریزی(قدس سره)؛ خویی(قدس سره) و سیستانی(دام ظله)؛ بلی نماز مجزی است در صورتی که قرائت حمد و سوره را برای خود آهسته قرائت کند و اگر نمی‌شود، به نحو حدیث نفس بخواند و در نماز جمعه بعد از فراغ از آن، با آن‌ها، نماز ظهر را اعاده کند.
آیت‌الله خامنه‌ای(دام ظله)؛ إن‌شاءالله مجزی است.
آیت‌الله شبیری زنجانی(دام ظله)؛ حجاج محترم باید از هرکاری که سبب وهن شیعه می‌باشد، جداً خودداری کنند و بسیار مناسب است، در نماز جماعت اهل سنت شکت کنند؛ ولی در شرایط کنونی می‌بایست آن را اعاده کنند.
آیت‌الله صافی گلپایگانی(دام ظله)؛ در حال حاضر بی اشکال است و در غیر حال ضرورت شرکت در جماعات آنان اگر موجب تألیف قلوب آن‌ها و دفع اتهام به شیعه باشد خوب است و اعادة آن لازم نیست، اگر چه (اعاده) موافق با احتیاط است.
آیت‌الله فاضل لنکرانی(قدس سره)؛ بر مؤمنین لازم است که در نماز جماعت اهل سنت شرکت کنند و اقتدا در نمازهای یومیه و نماز قضا به جماعت اهل سنت صحیح است و کفایت از آن‌ها می‌کند.
آیت‌الله گلپایگانی(قدس سره)؛ در حال ضرورت بی‌اشکال است و در غیر حال ضرورت شرکت در جماعت آنان خوب است؛ لکن با تمکّن نماز را با شرایط کامل اعاده کند.
آیت‌الله مکارم شیرازی(دام ظله)؛ نماز خواندن با اهل سنت و شرکت در جماعات آن‌ها در ایام حج و مانند آن از مستحبات مؤکّد و موجب تقویت صفوف مسلمین در برابر دشمنان است و حق این است که چنین نمازی کفایت از نماز واجب می‌کند و اعادة آن لازم نیست.
آیت‌الله نوری همدانی(دام ظله)؛
کفایت می‌کند و باید از جماعت تخلف نکنند و با سایر مسلمین به جماعت نماز بخوانند.

 






      

3

1- و اگر به قدری تر باشد که رطوبت کف دست به آن اثر نکند مسح باطل است ولی اگر تری آن بقدری کم باشد که رطوبتی که بعداز مسح در آن دیده می شود بگویند فقط از تری کف دست است اشکال ندارد.

سیستانی:اگر به قدری تر باشد که رطوبت کف دست به آن اثر نکند مسح باطل است، ولی اگر نمناک باشد یا آن که تری آن به قدری باشد که در رطوبت دست مستهلک باشد اشکال ندارد.

مکارم شیرازی :اگر مختصری رطوبت داشته باشد به طوری که آب دست هنگام مسح بر آن غلبه کند اشکال ندارد.

سبحانی:اگر به قدری تر باشد که رطوبت کف دست به آن اثرنکند مسح باطل است، ولی اگر تری آن به قدری کم باشد که رطوبت محل، مانع از تاثیر رطوبت کف دست نباشد کافی است.

2- ولی حرکت مختصرضرری ندارد

3- مکارم شیرازی :بنا براحتیاط واجب.

وحید خراسانی :در مسح سر و روی پا باید دست را روی آنها بکشند، نه آن که دست را نگه دارد و سریا پا رابه آن بکشد ولی اگر موقعی که دست را می کشد سر یا پا مختصری حرکت کند اشکال ندارد.

4- سیستانی: رطوبتی در دست.

5- خوئی، تبریزی، سیستانی، شبیری زنجانی : باید (شبیری زنجانی : بنا براحتیاط ) از ریش خود رطوبت بگیرد و با آن مسح نماید و گرفتن رطوبت از غیر ریش و مسح نمودن با آن محل اشکال است. 

وحید خراسانی :باید از ریش خود که  داخل در حد صورت است رطوبت بگیرد و با آن مسح نماید.

بهجت:بهتر است اول از تری موی ریش و ابرو کمک بگیرد و اگر در آنها تری نبود از دستها رطوبت می گیرد.

6-  سیستانی: رطوبت دست

7- گلپایگانی، بهجت، صافی: بنا براحتیاط واجب

8-  بهجت: و بنا براحتیاط واجب باید اول از تری موی ریش و ابرو کمک بگیرد و اگر در آنها تری نبود از دستها رطوبت بگیرد.

خوئی، تبریزی، شبیری زنجانی ، سیستانی، وحید خراسانی :سر را (سیستانی: بنا براحتیاط واجب - شبیری زنجانی : بنا براحتیاط) باهمان رطوبت مسح کند و برای مسح پاها از ریش خود (وحید خراسانی : که داخل در حد صورت است) رطوبت بگیرد.

 

 






      

2

 

1-  خوئی: بنا براحتیاط واجب پای چپ را بعد از پای راست مسح کند.

گلپایگانی، اراکی، صافی:باید پای چپ را پیش از پای راست مسح نکند.(صافی: بلکه احتیاط این است که پای راست را پیش از پای چپ مسح کند).

بهجت:احتیاط مستحب آن است که مسح پای راست را با دست راست بر مسح پای چپ را با دست چپ مقدم بدارد.

تبریزی:بنا براحتیاط پای چپ را بعد از پای راست مسح کند.

فاضل لنکرانی ، سبحانی:بنا براحتیاط واجب پای راست را پیش از پای چپ مسح کند.

وحید خراسانی :احتیاط واجب آن است که پای راست را مقدم بر پای چپ بدارد، و همچنین پای راست را با دست راست و پای چپ را با دست چپ مسح نماید.

سیستانی:احتیاط مستحب آن است که هر دو پا را با هم مسح نکند بلکه پای چپ را بعد از پای راست مسح کند.

شبیری زنجانی :باید پای چپ را پیش از پای راست مسح نکند و بنا براحتیاط همزمان نیز مسح ننماید.

مکارم شیرازی :بنا براحتیاط پای چپ را پیش ازپای راست مسح نکند.

2-  امام خمینی ، اراکی، گلپایگانی، بهجت، فاضل لنکرانی ، نوری، مظاهری: و اگر روی کفش نجس باشد، باید چیز پاکی برآن بیندازند و بر آن چیز مسح کند.(گلپایگانی، صافی: و به احتیاط واجب تیمم هم بنماید).(بهجت: و احتیاطا تیمم هم بنماید).

شبیری زنجانی :و احتیاط مستحب آن است که تیمم نیز بنماید، و اگر روی کفش نجس باشد، بنا براحتیاط چیز پاکی بر آن بیندازد و بر آن چیز مسح کند و تیمم هم بنماید.

سبحانی:بر آنها مسح کند و تیمم نیز بنماید.

سیستانی، وحید خراسانی :به احتیاط واجب مسح بر جوراب و کفش نموده و تیمم نیز نماید .(سیستانی: و اگر تقیه در بین باشد مسح بر جوراب و کفش کفایت می کند).

خوئی، تبریزی:تیمم نماید، و اگر تقیه در بین باشد، مسح بر جوراب  کفش نموده و تیمم نیز بنماید

مکارم شیرازی :مسح باید روی پوست پا باشد و مسح کردن روی جوراب و کفش فایده ندارد، مگر در حال تقیه، و اگر بواسطه سرمای شدید یا ترس از دزد و درنده و مانند آن نتواند کفش یا جوراب را بیرون آورد کافی است روی آنها مسح کند.

3-  بهجت: اگر جبیره ممکن نباشد باید تیمم نماید، و اگر جبیره ممکن بود، باید هم وضوی جبیره ای بگیرد و هم تیمم کند بنا براحوط.

مکارم شیرازی ، شبیری زنجانی :بنا براحتیاط (شبیری زنجانی : بنا بر احتیاط واجب) باید چیز پاکی روی پا بیندازد و برآن چیز مسح کند و تیمم هم بنماید.






      

1

 

 

1-  خوئی، گلپایگانی، اراکی، تبریزی، صافی: و احتیاط واجب آن است که تا مفصل مسح نماید.

بهجت:وحید خراسانی ، مکارم شیرازی : و احتیاط مستحب آن است که تا مفصل مسح نماید.

خامنه ای، سیستانی، سبحانی:مسح باید از سر یکی انگشتها تا مفصل باشد.

شبیری زنجانی :و احتیاط آن است که تا مفصل مسح نماید.

مظاهری:و بهتر آن است که تا آخر روی پا را مسح نماید.

2- امام خمینی : ولی بهتر، بلکه احوط آن است با تمام کف دست، روی پا را مسح کند.

فاضل لنکرانی :ولی احتیاط مستحب آن است با تمام کف دست، روی پا را مسح کند.

اراکی، گلپایگانی، بهجت، تبریزی، صافی، نوری، مظاهری:ولی بهتر آن است که به اندازه پهنای سه انگشت بسته مسح نماید و بهتر از آن، مسح تمام روی پا (اراکی، تبریزی: با تمام کف دست) است.

خوئی، سیستانی:ولی بهتر آن است که به اندازه پهنای سه انگشت بسته بلکه تمام روی پا را با تمام دست مسح نماید.

وحید خراسانی :ولی افضل آن است که تمام روی پا را با تمام کف دست مسح نماید.

مکارم شیرازی :از نظر عرض، کافی است به اندازه یک انگشت مسح کند، ولی بهتراست که به اندازه پهنای سه انگشت بسته باشد.و بهتر از آن مسح کردن تمام پشت پا با تمام کف دست است.

شبیری زنجانی :احتیاط آن است که مسح پا به اندازه پهنای سه انگشت بسته باشد، و بهتر آن است که تمام روی پا را با تمام داخل دست مسح نماید.

سبحانی:احتیاط لازم آن است که به اندازه پهنای سه انگشت بسته مسح نماید ، و بهتر از آن مسح تمام روی پا و دو برآمدگی در دو طرف است.

3- بهجت: روی همه پا.

4-  خوئی، تبریزی: احتیاط واجب آن است که دست را بر سر انگشتها بگذارد، و بعد به پشت پا بکشد یا آنکه دست را به مفصل گذاشته و تا سر انگشتها بکشد، نه آنکه تمام دست را روی پا بگذارد و کمی بکشد .

گلپایگانی:به احتیاط واجب دست را بر سر انگشتها بگذارد و روی پا بکشد نه آنکه تمام دست را روی پا بگذارد و کمی بکشد.

فاضل لنکرانی :بنا براحتیاط واجب دست را بر سر انگشتها بگذارد و روی پا را به تدریج مسح کند و اگر همه دست را روی پا بگذارد و کمی بکشد صحیح نمی باشد.

سیستانی:لازم نیست دست را بر سر انگشتها بگذارد و بعد به پشت پا بکشد بلکه می تواند تمام دست را روی پا بگذارد و کمی بکشد .

شبیری زنجانی :احتیاط آن است که دست را بر سر انگشتها بگذارد، و بعد به روی پا بکشد یا آنکه دست را به مفصل گذاشته و تا سر انگشتها بکشد، نه آنکه تمام دست را روی پا بگذارد و کمی بکشد.

وحید خراسانی :احتیاط واجب آن است که دست را بر سر انگشتها بگذارد و بعد به پشت پا بکشد، یا آن که دست را بر برآمدگی روی پا یا مفصل گذاشته و تا سر انگشتها بکشد، نه آن که تمام دست را روی پا بگذارد و کمی بکشد.

صافی:احتیاط آن است که دست را بر سر انگشتها بگذارد، و بعد به روی پا بکشد، هر چند اکتفا به اینکه تمام دست را روی پا بگذارد و کمی بکشد جایز است.

سبحانی:اگر همه دست را روی پا بگذارد و کمی بکشد، کافی نیست بلکه باید دستها را تا مفصل بکشد.

 






      

 

1-  یک قسمت از چهار قسمت سر که مقابل پیشانی است جای مسح می باشد. 2-  بهجت: اگر تری دست نمانده باشد وظیفه [بعدا] در مسأله [257] بیان خواهد شد. 3- خوئی، گلپایگانی، اراکی، صافی، نوری: احتیاط واجب آن است که با (خوئی کف) دست راست مسح کند. بهجت: مسح کردن با دست راست بهتر است . تبریزی: احتیاط واجب آن است که با دست راست مسح نماید. وحید خراسانی : احتیاط واجب آن است که مسح با باطن کف دست راست باشد . سیستانی: احتیاط مستحب آن است که با کف دست راست مسح نماید . شبیری زنجانی : احتیاط آن است که با داخل دست راست مسح نماید. سبحانی و مظاهری: این مورد را در رساله خود نیاورده اند. 4- اراکی:هر چند موافق احتیاط است گلپایگانی، صافی: احتیاط آن است که مسح از بالا به پایین باشد اگر چه اقوی جواز مسح از پایین به بالاست . خوئی، سیستانی، شبیری زنجانی ، وحید خراسانی : مسح را از بالا به پایین انجام دهد (وحید خراسانی : بنا براحتیاط مستحب) مکارم شیرازی : بهتر این است که از بالا به پایین دست بکشد، ولی عکس آن یعنی از پایین به بالا نیز اشکال ندارد. بهجت: احتیاط واجب در مسح سر از بالا به پایین است.  تبریزی، سبحانی، مظاهری این مورد را در رساله خود نیاورده اند. 5- امام خمینی ، خوئی، گلپایگانی، فاضل لنکرانی ، تبریزی، بهجت، سیستانی، صافی، نوری: هر چند احتیاط مستحب آن است که از درازا به اندازه یک انگشت و از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت بسته، مسح نماید .(بهجت: و واجب است در صورت امکان، مسح با کف دست باشد نه با پشت آن) اراکی، مظاهری: هر چند بهتراست است از درازا به اندازه درازی یک انگشت و از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت بسته، مسح نماید. مکارم شیرازی : ولی احتیاط مستحب آن است که از درازا به اندازه درازی یک انگشت، از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت مسح نماید. وحید خراسانی : مستحب است اندازه مسح از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت بسته باشد و بهتراست از درازا به اندازه درازی یک انگشت بسته باشد. شبیری زنجانی : بنا براحتیاط از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت به هم چسبیده مسح نماید و احتیاط مستحب است که از درازا به اندازه درازی یک انگشت باز مسح کند . سبحانی: احتیاط لازم است که از درازا به اندازه درازی یک انگشت و از پهنا به اندازه  پهنای سه انگشت بسته مسح نماید. 6- اگر کوتاه باشد . 7- ولی کسی که موی جلوی سر او به اندازه ای بلند است که اگرمثلا شانه کند به صورتش (فاضل لنکرانی : روی قسمتی از پیشانی) می ریزد، یا به جاهای دیگر سر [که خارج از جلو سر است] می رسد، باید بیخ موها را مسح کند (یا فرق سر را باز کرده پوست سر را مسح نماید).(قسمت داخل پرانتز آخر در رساله آیة الله سیستانی نیامده). شبیری زنجانی : ولی کسی که موی جلوی سر او به اندازه ای بلند است که اگر مثلا شانه کند به صورتش می ریزد، باید قسمتی از موها را که پس از شانه کردن در جلو سر قرار می گیرد مسح کند با فرق سر را باز کرده پوست سر را مسح نماید.

 

 

1-  یک قسمت از چهار قسمت سر که مقابل پیشانی است جای مسح می باشد.

 

2-  بهجت: اگر تری دست نمانده باشد وظیفه [بعدا] در مسأله [257] بیان خواهد شد.

3- خوئی، گلپایگانی، اراکی، صافی، نوری: احتیاط واجب آن است که با (خوئی کف) دست راست مسح کند.

بهجت: مسح کردن با دست راست بهتر است .

تبریزی: احتیاط واجب آن است که با دست راست مسح نماید.

وحید خراسانی : احتیاط واجب آن است که مسح با باطن کف دست راست باشد .

سیستانی: احتیاط مستحب آن است که با کف دست راست مسح نماید .

شبیری زنجانی : احتیاط آن است که با داخل دست راست مسح نماید.

سبحانی و مظاهری: این مورد را در رساله خود نیاورده اند.

4- اراکی:هر چند موافق احتیاط است

گلپایگانی، صافی: احتیاط آن است که مسح از بالا به پایین باشد اگر چه اقوی جواز مسح از پایین به بالاست .

خوئی، سیستانی، شبیری زنجانی ، وحید خراسانی : مسح را از بالا به پایین انجام دهد (وحید خراسانی : بنا براحتیاط مستحب)

مکارم شیرازی : بهتر این است که از بالا به پایین دست بکشد، ولی عکس آن یعنی از پایین به بالا نیز اشکال ندارد.

بهجت: احتیاط واجب در مسح سر از بالا به پایین است.

 تبریزی، سبحانی، مظاهری این مورد را در رساله خود نیاورده اند.

5- امام خمینی ، خوئی، گلپایگانی، فاضل لنکرانی ، تبریزی، بهجت، سیستانی، صافی، نوری: هر چند احتیاط مستحب آن است که از درازا به اندازه یک انگشت و از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت بسته، مسح نماید .(بهجت: و واجب است در صورت امکان، مسح با کف دست باشد نه با پشت آن)

اراکی، مظاهری: هر چند بهتراست است از درازا به اندازه درازی یک انگشت و از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت بسته، مسح نماید.

مکارم شیرازی : ولی احتیاط مستحب آن است که از درازا به اندازه درازی یک انگشت، از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت مسح نماید.

وحید خراسانی : مستحب است اندازه مسح از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت بسته باشد و بهتراست از درازا به اندازه درازی یک انگشت بسته باشد.

شبیری زنجانی : بنا براحتیاط از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت به هم چسبیده مسح نماید و احتیاط مستحب است که از درازا به اندازه درازی یک انگشت باز مسح کند .

سبحانی: احتیاط لازم است که از درازا به اندازه درازی یک انگشت و از پهنا به اندازه  پهنای سه انگشت بسته مسح نماید.

6- اگر کوتاه باشد .

7- ولی کسی که موی جلوی سر او به اندازه ای بلند است که اگرمثلا شانه کند به صورتش (فاضل لنکرانی : روی قسمتی از پیشانی) می ریزد، یا به جاهای دیگر سر [که خارج از جلو سر است] می رسد، باید بیخ موها را مسح کند (یا فرق سر را باز کرده پوست سر را مسح نماید).(قسمت داخل پرانتز آخر در رساله آیة الله سیستانی نیامده).

شبیری زنجانی : ولی کسی که موی جلوی سر او به اندازه ای بلند است که اگر مثلا شانه کند به صورتش می ریزد، باید قسمتی از موها را که پس از شانه کردن در جلو سر قرار می گیرد مسح کند با فرق سر را باز کرده پوست سر را مسح نماید.






      

اگه خانمی عادت ماهیانش هیمشه هفت روز باشه و بعد هفت روز پاک بشه ولی اخرین بار بعد هفت روز بازم لک ببینه باید اونو چی حساب کنه ؟

آیت الله خامنه ای :  لکه‌های بعد از دوران عادت ماهانه اگر خون نباشد حکم حیض را ندارد و اگر خون باشد اگر چه به‌صورت لکه‏‌هاى زرد رنگ و از ده روز تجاوز نکند همه آن لکه‌‏ها محکوم به حیض است

 

آیت الله مکارم شیرازی: چنانچه از ده روز بگذرد به مقداری که در ماههای قبل خون می دیده عادت ماهانه قرار می دهد، و بقیه حکم استحاضه دارد. و اگر از ده روز تجاوز نکد همه آن حیض محسوب می شود.

آیت الله سیستانی: تا ده روز تمام نشده هر خونى ببیند حیض است

آیت الله فاضل لنکرانی : اگر عادت هرماه هفت روز باشد و گاهی بعد از هفت روز لکه ببیند باید صبر کند؛ اگر قبل از ده روز پاک شود لکه های قبل از ده روز نیز حکم حیض را دارد. اگر از ده روز بیشتر شد یعنی لکه بینی بعد از ده روز نیز ادامه پیدا کرد دراین صورت همان هفت روز را عادت قرار دهد و لکه بینی بعد از هفت روز استحاضه حساب می شود و بعد از ده روز به احکام استحاضه عمل کند و نمازهایش را بخواند و نماز روزهایی را که بعد از روز هفتم نخوانده است قضا کند.






      

آیا اسمای مثل رضوی ، کوثر(‌مثل فروشگاه کوثر )‌یا آرم بعضی از ادرات که معنی امامان را می دهد حکم اسما متبرک را دارد و اشکال داره بیفته زیر دست و پا ممنون میشم توضیح بدین

آیت الله خامنه ای : حکم اسماء متبرکه را ندارد.

آیت الله مکارم شیرازی : ظاهراً اینها جنبه اسمى براى آن مؤسسات و محصولات پیدا کرده، و اشکالى ندارد; هر چند بهتر است احترام آن رعایت شود .

آیت الله فاضل لنکرانی : اگر نام امامان باشد اسامی متبرکه است اما نام های مثل کوثر وامثال ان که از اوصاف است نه اسم.

 آیت الله سیستانی : اهانت به اسماء متبرکه حرام است

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

آیا با راه رفتن بر روی موزاییک کف پا یا ته کفش بعد از ازاله نجسات پاک میشه ؟ مقدار معتبر راه رافتن چقدر است ؟

با راه رفتن روی آسفالت چطور؟

آیت الله خامنه ای : ج1) با راه رفتن روى موزائیک ـ با رعایت شرایط ـ پاى نجس پاک مى‌‌شود.

ج2) زمین‌هاى آسفالت و یا آغشته به قیر پاک کننده کف پا یا ته کفش نیستند.

آیت الله مکارم شیرازی: 1-اشکال دارد   .

برای پاک شدن کف پا و ته کفش اگر مختصری راه برود یا پا را بر زمین کشد کافی است، ولی بهتراست لااقل پانزده ذراع (تقریباً 5/7 متر) راه برود.

-2 با راه رفتن روی آسفالت پاک می شود .

 آیت الله وحید خراسانی: بنابراحتیاط واجب با راه رفتن روی موزاییک یا آسفالت کف پا یا ته کفش پاک نمی شود.

آیت الله سیستانی : 1-خیر   2- اگر روی آسفالت خاک باشد پاک می شود

آیت الله فاضل لنکرانی : 1- براى پاک شدن کف پا و تهِ کفش نجس، بهتر است پانزده قدم یا بیشتر راهبروند، اگرچه با کمتر از پانزده قدم یا مالیدن پا به زمین، نجاست برطرفشود. البته درصورتی که عین نجس یا متنجس در ته کفش نماند.

راه رفتن روی موزاییک خشک نیز ته کفش با شرائطی که دررساله است پاک می شود.

2. با راه رفتن  روی اسفالت ته کفش و پا پاک نمی شود.


http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

گوشت گوسفندخریده بودیم هنگام شستن وبسته بندی آنها متوجه شدم رگ های کوچک خونی روی آنهاست و گاهن خون در گوشت است ، گوشت هاراچرخ کردم گمان داشتم خوردن خون گوشت حیوانات مکروه است ضمنامقدارخونی که روی گوشت هابودنسبت به کل گوشتهاکم بود بعدفهمیدم که خوردن خون حرام است حالاگوشت هارابسته بندی کرده ام ، با توجه به چرخ کردن کل گوشت ها چه وظیفه ای دارم

آیت الله خامنه ای :اگر بعد از ذبح از حیوان به صورت طبیعى خون خارج شود خونى که داخل بدن باقى مى‌ماند گرچه نجس نیست ولى خوردن آن جایز نیست مگر آنکه در گوشت و یا غذا مستهلک شود و در هر صورت مى‌توانید گوشتها را با آب تطهیر نمایید.

آیت الله مکارم شیرازی: چنانچه به مقدار متعارف شسته اید ، خونهای مختصری که  موقع پختن غذاهای گوشتی خارج می شود نجس نیست، و اگر جدا کردن آن از گوشت بسیار مشکل است ، یا به هنگام پخته شدن مستهلک می‏شود، خوردن آن نیز مانعی ندارد

آیت الله وحید خراسانی: اگر حیوان حلال گوشت را به دستورى که در شرع معیّن شده بکشند و خون آن به مقدار معمول بیرون آید ، خونى که در بدنش مى ماند پاک است ولی خوردن آن حرام است و اگر خونها در میان گوشتها به تنهایی قابل اجتناب نیست از خوردن همه گوشت اجتناب نمایید.

آیت الله سیستانی : 1اگر خون بعد از چرخ کردن با گوشت مستهلک شود خوردن گوشت چرخ کرده حلال خواهد بود.

آیت الله فاضل لنکرانی :خوردن خون حرام است لیکن خونی که در گوشت بعداز ذبح شرعی می ماند اگر ظاهر گوشت شسته شود و رگهایی که خون دارد قطع شود؛ بعداز شستن گوشت اگر در داخل گوشت خونی بماند خوردن آن اشکال ندارد.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      
<   <<   211   212   213   214   215   >>   >