سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پاسخگوی احکام
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4

√ سوال : 
آیا قسم خوردن به پیامبر و امامان در ماه رمضان سبب ابطال روزه است؟


√ پاسخ: 
قسم خوردن از مبطلات روزه نیست بله اگر با قسم خوردن چیزی را به دروغ به خدا و پیغمبر (ص) و جانشینان آن حضرت عمداً نسبت دهد، ازاین جهت که از مصادیق دروغ بستن به خدا و پیغمبر (ص) و جانشینان پیغمبر (ع) است موجب بطلان روزه می شود.
اما قسم هایی که در دعاها آمده است قسم دروغ نیست بلکه از باب تاکید و اصرار بر استجابت دعا و درخواست از خداوند است و موجب باطل شدن روزه نمی شود.

http://www.cloob.com/ahkamm

آیا قسم خوردن به پیامبر و امامان در ماه رمضان سبب ابطال روزه است؟






      

√ ســوال: 
حکم تزریق وریدی در ماه رمضان چیست؟


√ پاسخ:
آیت الله خامنه‏اى: اگر آمپول جنبه غذایى و تقویتى دارد، بنابر احتیاط واجب، باید از تزریق آن خود دارى کرد ولى اگر جنبه دوایى دارد و یا عضو را بى‏حس مى کند، تزریق آن اشکال ندارد.

آیت الله مکارم:اگر آمپول جنبه غذایى و تقویتى یا دوایى دارد، احتیاط واجب باید ازتزریق آن خوددارى کردولى اگر عضو را بى حس مى‏کند،تزریق آن اشکال‌ندارد.

آیت عظام سیستانى، صافى، نورى و وحید: تزریق آمپول روزه را باطل نمى‏کند خواه جنبه غذایى و تقویتى داشته باشد، یا جنبه دوایى..

http://www.cloob.com/ahkamm

حکم تزریق وریدی در ماه رمضان چیست؟






      

 

√ ســوال:
روزه یوم الشک چیست؟


√ پاسخ:
روزى که انسان شک دارد آخر ماه شعبان است یا اول ماه رمضان، «یومالشک» مى نامند.

گرفتن روزه آن روز نه تنها واجب نیست بلکه اگر کسى به نیت ماه رمضان روزه بگیرد، کار حرامى انجام داده است

و چنانچه کسى بخواهد آن روز را روزه بگیرد، باید به نیت ماه شعبان یا روزه قضا (اگر به ذمه داشته باشد)، بگیرد.

http://www.cloob.com/ahkamm

 

روزه یوم الشک چیست؟






      

اگر انگشت دست قطع شود ایا برای دفن نیاز به غسل می باشد؟؟ - اگر عضو از بدن قطع بشه چی؟ نیاز به غسل و کفن دارد ؟ 

آیت الله وحید خراسانی : بنابر احتیاط واجب غسل داده شود حنوط شود و در پارچه ای پیچیده شود و دفن گردد

سوال دوم : موارد آن مختلف است اگر در آن استخوان نباشد بنابراحتیاط واجب در پارچه ای پیچیده شود ودفن گردد

آیت الله مکارم شیرازی : کافی است آن را بشویند و در پارچه ای بپیچند و دفن کنند  .

آیت الله سیستانی :‌در پارچه ای بپیچند ودفن کنند 







      


مدت عده عقد موقت و دائم چقدر است ? 

 

آیت الله خامنه ای : بر زنى که یائسه نیست اگر مدخوله اگر مدخوله باشد، باید عدّه نگه دارد؛ و عدّه آن در ازدواج دائم اگر شوهر زن غیر حامله را طلاق دهد یا ازدواج او منفسخ شود، پس اگر داراى حیض درست باشد، به گونه‌اى که در هر ماهى یک مرتبه حیض مى‌‏بیند، عدّه‏‌اش سه طهر مى‏‌باشد. و همچنین است اگر در هر ماهى بیشتر از یک مرتبه حیض مى‏ بیند یا در هر دو ماه یک مرتبه خون مى‌‏بیند و خلاصه (به صورتى حیض مى‏ بیند که) طهرى که بین دو حیض فاصله مى‏‌افتد کمتر از سه ماه باشد. 

و اما زنی که به سن یائسگى نرسیده ولى حیض نمى‌بیند و یا اینکه طهرى که بین دو حیض او فاصله مى‌‏افتد سه ماه یا بیشتر است، باید تا سه ماه عدّه نگه‌دارد.
و در ازدواج موقت عدّه آن تمام شدن دو حیض است و اگر زن حیض نمى‌بیند با تمام شدن 45 روز عدّه تمام مى‌شود.

آیت الله مکارم شیرازی : 1- عده ازدواج موقت بعد از تمام شدن مدت، در صورتی که عادت ماهانه می بیند، به مقدار دوحیض کامل است و اگر عادت نمی بیند چهلوپنج روز تمام است    .

2- مقدار عده (عقد دائم) در مورد زنانی که عادت می شوند احتیاط آن است که بقدری صبر کند که دوبار حیض ببیند و پاک شود هنگامی که حیض سوم را دید عده او تمام است  .

آیت الله وحید خراسانی: زنى که نُه سالش تمام شده و یائسه نیست ، اگر شوهرش با او نزدیکى کند و طلاقش دهد ، بعد از طلاق باید عدّه نگه دارد ، و زن آزادى که حیض مى بیند و حیض او مستقیم و متعارف است ـ یعنى مانند کسى نیست که مثلا سه ماه یا چهار ماه یکبار حیض مى بیند ـ عدّه اش آن است که ـ بعد از آن که شوهرش او را در پاکى که با او نزدیکى نکرده طلاق داد و بعد از طلاق هم هرچند به قدر یک لحظه پاک بود ـ به قدرى صبر کند که دوبار حیض ببیند و پاک شود ، و همین که حیض سوم را دید عدّه او تمام مى شود و مى تواند شوهر کند ، ولى اگر پیش از نزدیکى کردن با او طلاقش بدهد ، عدّه ندارد ، یعنى مى تواند فوراً شوهر کند. 

ـ   اگر مرد بخواهد زن خودرا که حیض نمى بیند ـ چه از اصل خلقت و چه به واسطه امر عارضى ـ طلاق بدهد ، باید از وقتى که با او نزدیکى کرده تا سه ماه از نزدیکى با او خوددارى کند ، و بعد او را طلاق دهد.

ـ   زنى که حیض نمى بیند ، اگر در سن زنهایى باشد که حیض مى بینند ، چنانچه شوهرش بعد از نزدیکى با او طلاقش دهد ، باید بعد از طلاق تا سه ماه عدّه نگه دارد.

ـ   اگر زن آبستن را طلاق دهند و بچّه او از زنا نباشد ، عدّه اش تا دنیا آمدن یا سقط شدن بچّه اوست ، بنابر این اگر مثلا یک ساعت بعد از طلاق بچّه او به دنیا آید ، عدّه اش تمام مى شود.

ـ   ابتداى عدّه طلاق از وقتى است که خواندن صیغه طلاق تمام مى شود ، چه زن بداند طلاقش داده اند یا نداند ، پس اگر بعد از تمام شدن عدّه بفهمد که او را طلاق داده اند ، لازم نیست دوباره عدّه نگه دارد.

ـ   زنى که نه سالش تمام شده و یائسه نیست ، اگر متعه شود ، مثلا یک ماهه یا یک ساله شوهر کند ، چنانچه شوهرش با او نزدیکى نماید و مدّت آن زن تمام شود ، یا شوهر مدّت را به او ببخشد ، باید عدّه نگه دارد ، پس اگر حیض مى بیند باید به دو حیض کامل عدّه نگه دارد ، و شوهر نکند ، و اگر حیض نمى بیند ، چهل و پنج روز عدّه نگه دارد ، و در صورتى که آبستن باشد عده او تا زاییدن یا سقط بچّه اوست ، و احتیاط مستحبّ آن است که به هرکدام از زاییدن یا چهل و پنج روز که بیشتر است عدّه نگه دارد.

آیت الله سیستانی :1ـ عده عقد موقت: زنى که نُه سالش تمام شده و یائسه نیست اگر ازدواج موقت کند ، چنانچه شوهرش با او نزدیکى نماید و مدت آن زن تمام شود ، یا شوهر مدت را به او ببخشد ، باید عدّه نگهدارد ، پس اگر حیض مى‏بیند باید به مقدار دو حیض عدّه نگهدارد و شوهر نکند ، و یک بار حیض دیدن ـ بنابر احتیاط واجب ـ کافى نیست ، و اگر حیض نمى‏بیند چهل و پنج روز از شوهر کردن خوددارى نماید ، و در صورتى که آبستن باشد عدّه او تا دنیا آمدن یا سقط شدن بچه اوست ، اگر چه احتیاط مستحب آن است که به هر کدام از زائیدن یا چهل و پنج روز که بیشتر است ، عدّه نگهدارد .

2ـ عده عقد دائم: زنى که نُه سالش تمام شده است و یائسه نیست ، و شوهرش با او نزدیکى کرده اگر طلاقش دهد ، بعد از طلاق باید عدّه نگهدارد ، و عدّه زنى که فاصله بین دو حیض او کمتر از سه ماه است ، آن است که بعد از آنکه شوهرش در پاکى طلاقش داد ، بقدرى صبر کند که دوبار حیض ببیند و پاک شود ، و همین که حیض سوم را دید عدّه او تمام مى‏شود و مى‏تواند شوهر کند ، ولى اگر پیش از نزدیکى کردن با او طلاقش بدهد عدّه ندارد ، یعنى مى‏تواند بعد از طلاق فوراً شوهر کند ، مگر آنکه منى شوهر داخل فرج او شده باشد ، که در این صورت باید عدّه نگهدارد . و زنى که حیض نمى‏ بیند اگر در سنّ زنهائى باشد که حیض مى ‏بینند ، یا حیض مى ‏بیند ، ولى فاصله بین دو حیض او سه ماه یا بیشتر است ، چنانچه شوهرش بعد از نزدیکى با او طلاقش دهد ، باید بعد از طلاق تا سه ماه قمرى عدّه نگهدارد .

و اگر زن آبستن را طلاق دهند ، عدّه‏اش تا دنیا آمدن یا سقط شدن بچه اوست ، بنابراین اگر مثلاً یک ساعت بعد از طلاق ، بچه او به دنیا آید ، عدّه‏اش تمام مى‏شود ، ولى این در صورتى است که بچه فرزند شرعى شوهر باشد ، بنابر این اگر زن از زنا آبستن شده باشد و شوهرش او را طلاق دهد ، عدّه او به وضع حمل بچه ‏اش تمام نمى‏شود .

 

آیت الله فاضل لنکرانی‌: مدت عده در عقد موقت دوحیض کامل است و اگر زن در سن زن هایی باشد که حیض می بینند اما به هر دلیلی حیض نبیند دراین فرض؛ بعد از تمام شدن مدت عقد موقت ؛ 45 روز باید عده نگهداری کند.

اما عده عقد دائم بعد از طلاق اگر باشد درصورتی که حیض می بیند سه حیض است و بادیدن حیض سوم عده تمام می شود اما اگر زن در سن زن هایی باشد که حیض می بینند اما به هر دلیلی حیض نبیند دراین فرض؛سه ماه باید عده نگهداری کند.

 






      


    1- قسم به غیر خداوند ـ مثلاً به پیامبر (صلّی الله علیه و آله)، به کعبه، به قرآن و ... ـ منعقد نمیشود.این گونه قسم خوردن ـ صرف نظر از انعقاد یا عدم انعقاد آن ـ جائز است یا حرام؟

2-. اگر کسی قسم خود را معلق به خواست خداوند کند مثلاً بگوید: «والله لأصومنَّ انشاء الله» قسم او منعقد میشود؟ اگر قسم خود را معلق به اراده دیگری بکند چطور؟ 

آیت الله خامنه ای : ج1) قسم با قسم خوردن به پیغمبر «صلى الله علیه و آله و سلم» و ائمه اطهار «علیهم السلام» و بقیه نفوس مقدسه و به قرآن کریم و به کعبه شریف و بقیه مکان‏هاى محترم، منعقد نمى‏‌شود و قسم دروغ حرام است و قسم‏‌ راست به غیر خدا جایز است اگرچه بر مخالفت آن گناه و کفّاره‌‏اى مترتب نمى‌‏شود.

ج2) اگر قسم را بر مشیّت (خواست) خداى متعال، معلّق کند به این‏که بگوید: «قسم به خدا این را انجام مى‏‌دهم اگر خدا بخواهد» و مقصودش تعلیق بر خواست خداى متعال باشد ـ نه آن‏که تنها جهت تبرّک به این کلمه باشد ـ منعقد نمى‏‌شود.

آیت الله سیستانی :1ـ1 جایز است2ـ اگر قصد شما از معلق کردن بر مشیئت خدا حقیقی باشد نه از باب تبرک قسم منعقد نمی شود.

آیت الله فاضل لنکرانی‌: 1-قسم به کعبه وقران و پیامبروامامان قسم شرعی نیست؛ لیکن اگر کسی از روی اعتقاد قسم بخورد و موجب اهانت نباشد اشکال ندارد و حرام نیست .

2. بلی این نوع قسم محقق می شود. که بگوید«والله لأصومنَّ انشاء الله» وباید یک روز را برای عمل به قسم روزه بگیرد.






      

اینکه گفته شده در مدینه منوره می شه سه روز روزه مستحبی و حاجت گرفت در صورت داشتن روزه قضا هم اشکال نداره ؟ 

آیت الله خامنه ای : با داشتن روزه قضا، گرفتن روزه مستحبی صحیح نیست.

آیت الله مکارم شیرازی : روزه گرفتن در سفر غیر از سه     روز مستحبی در مدینه اشکال دارد مگر اینکه قصد اقامت ده روز داشته باشد.

آیت الله وحید خراسانی: در صورتی که روزه قضا داشته باشید نمی توانید آن روزه مستحبی در مدینه را بگیرید.

آیت الله سیستانی : در این صورت روزه صحیح نیست


آیت الله فاضل لنکرانی‌: 






      

کفاره روزه به گردنم بود و 20 روز روزه گرفتم و بعدش ادامه ندادم الان باید دوباره تکرار کنم یا از همون 20 روز ادامه بدم؟ 

آیت الله خامنه ای : در فرض سؤال باید از اول شروع کنید، البته مى‌توانید به جاى روزه شصت فقیر را اطعام نمایید و یا به هر کدام یک مدّ طعام (تقریباً 750 گرم گندم یا برنج یا...) بپردازید.

آیت الله مکارم شیرازی : در جایى که باید پى در پى روزه بگیرد اگر در وسط یک  روز را عمداً روزه نگیرد باید همه را از نو به جا آورد، ولى اگر مانعى پیش آید مانند عادت ماهانه و نفاس و سفرى که ناچار از انجام آن است مى تواند بعد از رفع مانع ادامه دهد و لازم نیست از سر بگیرد   .

آیت الله وحید خراسانی: کسى که مى خواهد دو ماه کفّاره روزه ماه رمضان را بگیرد ، باید یک ماه تمام و یک روز آن را از ماه دیگر پى درپى بگیرد ، و اگر بقیّه آن پى درپى نباشد اشکال ندارد.

ـ کسى که مى خواهد دو ماه کفّاره روزه ماه رمضان را بگیرد ، نباید موقعى شروع کند که مى داند در بین یک ماه و یک روز ، روزى است که مانند عید قربان روزه آن حرام است.

ـ کسى که باید پى درپى روزه بگیرد ، اگر در بین آن بدون عذر یک روز روزه نگیرد یا وقتى شروع کند که بداند در بین آن به روزى مى رسد که روزه آن واجب است ، مثلا به روزى مى رسد که نذر کرده آن روز را روزه بگیرد ، باید روزه ها را از سر بگیرد.

ـ اگر در بین روزهایى که باید پى درپى روزه بگیرد ، عذرى غیر اختیارى مثل حیض یا نفاس یا مرضى براى او پیش آید ، بعد از بر طرف شدن عذر واجب نیست روزه ها را از سر بگیرد ، بلکه بقیّه را بعد از بر طرف شدن عذر به جا آورد.

آیت الله سیستانی : باید از سر بگیرید البته اگر کفاره برای افطار عمد باشد می توانید به 60فقیر غذا بدهید

آیت الله فاضل لنکرانی‌: 






      

سه چهار ماهی با شوهرم اختلاف دارم و به منزل پدری رفتم و در حال طلاق و دادگاه و مقدمات آن هستم ، در این مدت شوهرم نفقه منو پرداخت می کنه ،آیا بدون اجازه ایشون می تونم به مسافرت و زیارت امام رضا علیه السلام برم ،کلا اذن شوهر در این جا صدق می کنه ؟ البته عرف همچین اجازه ای را لازم نمی دانند

آیت الله خامنه ای :اگر با موافقت شوهر در خانه او زندگى‌ نمى‌کنید خروج از خانه نیاز به اذن شوهر ندارد. 

آیت الله مکارم شیرازی : در فرض سوال بدون اجازه شوهر نمی توانید مسافرت نمایید   .

آیت الله وحید خراسانی: خیر نمی توانید جایز نیست.

آیت الله سیستانی : آن چه حرام است خارج شدن از منزل همسر بدون اجازه او است واختلاف مجوز نیست اگر این کار برای شما جایز بوده مثلا ماندن انجا برای شما خطر جانی داشته است حقی برای او باقی نمی ماند ومی توانید هرجا خواستید بروید

آیت الله فاضل لنکرانی‌: اگر بدون اجازه شوهر از منزل شوهر بیرون شده اید ؛تا زمانی که شوهر شما ؛ شما را طلاق ندهد احتیاط  ان است که از رفتن به مسافرت هرچند سفر زیارتی باشد  بدون اجازه شوهرخود داری کنید.اگر شوهر شما شما را از خانه بیرون کرده است؛ رفتن به زیارت بدون اجازه شوهر اشکال ندارد.






      

حین نماز عبارت "بحول الله و قوته اقوم و اقعد" را به دلیل اینکه عطسه کردم ناقص گذاشتم! نمازم اشکالی که پیدا نکرده است؟چون در حین بلند شدن بودم؟

آیت الله خامنه ای:مانعى ندارد

آیت الله مکارم شیرازی :نماز او باطل نیست ولی دوباره عمداً این کار را انجام ندهد  .

آیت الله وحید خراسانی : 1چون ذکر مستحبی بوده اشکالی ندارد.

آیت الله سیستانی : 

آیت الله فاضل لنکرانی: اگر به دلیل عطسه کردن نتوانستید ذکر بحول الله را دروقت بلند شدن کامل بگوئید اشکال ندارد و چون ذکر مستحبی است  ناقص ماندن بدون اختیار اشکال ندارد و نماز باطل نمی شود.






      
<   <<   211   212   213   214   215   >>   >