سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پاسخگوی احکام
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4

مدت عده عقد موقت و دائم چقدر است ?

آیت الله خامنه ای : بر زنى که یائسه نیست اگر مدخوله اگر مدخوله باشد، باید عدّه نگه دارد؛ و عدّه آن در ازدواج دائم اگر شوهر زن غیر حامله را طلاق دهد یا ازدواج او منفسخ شود، پس اگر داراى حیض درست باشد، به گونه‌اى که در هر ماهى یک مرتبه حیض مى‌‏بیند، عدّه‏‌اش سه طهر مى‏‌باشد. و همچنین است اگر در هر ماهى بیشتر از یک مرتبه حیض مى‏ بیند یا در هر دو ماه یک مرتبه خون مى‌‏بیند و خلاصه (به صورتى حیض مى‏ بیند که) طهرى که بین دو حیض فاصله مى‏‌افتد کمتر از سه ماه باشد. 

و اما زنی که به سن یائسگى نرسیده ولى حیض نمى‌بیند و یا اینکه طهرى که بین دو حیض او فاصله مى‌‏افتد سه ماه یا بیشتر است، باید تا سه ماه عدّه نگه‌دارد.
و در ازدواج موقت عدّه آن تمام شدن دو حیض است و اگر زن حیض نمى‌بیند با تمام شدن 45 روز عدّه تمام مى‌شود.

آیت الله مکارم شیرازی: عده ازدواج موقت بعد از تمام شدن مدت، در صورتی که عادت ماهانه می بیند، به مقدار دوحیض کامل است و اگر عادت

 نمی بیند چهلوپنج روز تمام است .

2- مقدار عده (عقد دائم) در مورد زنانی که عادت می شوند احتیاط آن است که بقدری صبر کند که دوبار حیض ببیند و پاک شود هنگامی که حیض سوم را دید عده او تمام است.

آیت الله وحید خراسانی: زنى که نُه سالش تمام شده و یائسه نیست ، اگر شوهرش با او نزدیکى کند و طلاقش دهد ، بعد از طلاق باید عدّه نگه دارد ، و زن آزادى که حیض مى بیند و حیض او مستقیم و متعارف است ـ یعنى مانند کسى نیست که مثلا سه ماه یا چهار ماه یکبار حیض مى بیند ـ عدّه اش آن است که ـ بعد از آن که شوهرش او را در پاکى که با او نزدیکى نکرده طلاق داد و بعد از طلاق هم هرچند به قدر یک لحظه پاک بود ـ به قدرى صبر کند که دوبار حیض ببیند و پاک شود ، و همین که حیض سوم را دید عدّه او تمام مى شود و مى تواند شوهر کند ، ولى اگر پیش از نزدیکى کردن با او طلاقش بدهد ، عدّه ندارد ، یعنى مى تواند فوراً شوهر کند.

ـ   اگر مرد بخواهد زن خودرا که حیض نمى بیند ـ چه از اصل خلقت و چه به واسطه امر عارضى ـ طلاق بدهد ، باید از وقتى که با او نزدیکى کرده تا سه ماه از نزدیکى با او خوددارى کند ، و بعد او را طلاق دهد.

ـ   زنى که حیض نمى بیند ، اگر در سن زنهایى باشد که حیض مى بینند ، چنانچه شوهرش بعد از نزدیکى با او طلاقش دهد ، باید بعد از طلاق تا سه ماه عدّه نگه دارد.

ـ   اگر زن آبستن را طلاق دهند و بچّه او از زنا نباشد ، عدّه اش تا دنیا آمدن یا سقط شدن بچّه اوست ، بنابر این اگر مثلا یک ساعت بعد از طلاق بچّه او به دنیا آید ، عدّه اش تمام مى شود.

ـ   ابتداى عدّه طلاق از وقتى است که خواندن صیغه طلاق تمام مى شود ، چه زن بداند طلاقش داده اند یا نداند ، پس اگر بعد از تمام شدن عدّه بفهمد که او را طلاق داده اند ، لازم نیست دوباره عدّه نگه دارد.

ـ   زنى که نه سالش تمام شده و یائسه نیست ، اگر متعه شود ، مثلا یک ماهه یا یک ساله شوهر کند ، چنانچه شوهرش با او نزدیکى نماید و مدّت آن زن تمام شود ، یا شوهر مدّت را به او ببخشد ، باید عدّه نگه دارد ، پس اگر حیض مى بیند باید به دو حیض کامل عدّه نگه دارد ، و شوهر نکند ، و اگر حیض نمى بیند ، چهل و پنج روز عدّه نگه دارد ، و در صورتى که آبستن باشد عده او تا زاییدن یا سقط بچّه اوست ، و احتیاط مستحبّ آن است که به هرکدام از زاییدن یا چهل و پنج روز که بیشتر است عدّه نگه دارد.

آیت الله سیستانی : 1ـ عده عقد موقت: زنى که نُه سالش تمام شده و یائسه نیست اگر ازدواج موقت کند ، چنانچه شوهرش با او نزدیکى نماید و مدت آن زن تمام شود ، یا شوهر مدت را به او ببخشد ، باید عدّه نگهدارد ، پس اگر حیض مى‏بیند باید به مقدار دو حیض عدّه نگهدارد و شوهر نکند ، و یک بار حیض دیدن ـ بنابر احتیاط واجب ـ کافى نیست ، و اگر حیض نمى‏بیند چهل و پنج روز از شوهر کردن خوددارى نماید ، و در صورتى که آبستن باشد عدّه او تا دنیا آمدن یا سقط شدن بچه اوست ، اگر چه احتیاط مستحب آن است که به هر کدام از زائیدن یا چهل و پنج روز که بیشتر است ، عدّه نگهدارد .

 

2ـ عده عقد دائم: زنى که نُه سالش تمام شده است و یائسه نیست ، و شوهرش با او نزدیکى کرده اگر طلاقش دهد ، بعد از طلاق باید عدّه نگهدارد ، و عدّه زنى که فاصله بین دو حیض او کمتر از سه ماه است ، آن است که بعد از آنکه شوهرش در پاکى طلاقش داد ، بقدرى صبر کند که دوبار حیض ببیند و پاک شود ، و همین که حیض سوم را دید عدّه او تمام مى‏شود و مى‏تواند شوهر کند ، ولى اگر پیش از نزدیکى کردن با او طلاقش بدهد عدّه ندارد ، یعنى مى‏تواند بعد از طلاق فوراً شوهر کند ، مگر آنکه منى شوهر داخل فرج او شده باشد ، که در این صورت باید عدّه نگهدارد . و زنى که حیض نمى‏ بیند اگر در سنّ زنهائى باشد که حیض مى ‏بینند ، یا حیض مى ‏بیند ، ولى فاصله بین دو حیض او سه ماه یا بیشتر است ، چنانچه شوهرش بعد از نزدیکى با او طلاقش دهد ، باید بعد از طلاق تا سه ماه قمرى عدّه نگهدارد .

و اگر زن آبستن را طلاق دهند ، عدّه‏اش تا دنیا آمدن یا سقط شدن بچه اوست ، بنابراین اگر مثلاً یک ساعت بعد از طلاق ، بچه او به دنیا آید ، عدّه‏اش تمام مى‏شود ، ولى این در صورتى است که بچه فرزند شرعى شوهر باشد ، بنابر این اگر زن از زنا آبستن شده باشد و شوهرش او را طلاق دهد ، عدّه او به وضع حمل بچه ‏اش تمام نمى‏شود .

آیت الله فاضل لنکرانی :مدت عده در عقد موقت دوحیض کامل است و اگر زن در سن زن هایی باشد که حیض می بینند اما به هر دلیلی حیض نبیند دراین فرض؛ بعد از تمام شدن مدت عقد موقت ؛ 45 روز باید عده نگهداری کند.

اما عده عقد دائم بعد از طلاق اگر باشد درصورتی که حیض می بیند سه حیض است و بادیدن حیض سوم عده تمام می شود اما اگر زن در سن زن هایی باشد که حیض می بینند اما به هر دلیلی حیض نبیند دراین فرض؛سه ماه باید عده نگهداری کند.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

در مورد دین فلیم از تلویزیون : دیدن فیلم غیر مستقیم و زنانی که حجاب اسلامی را رعایت نمی کنند در این فرض مثلا فلان بازیگر خانم را که نامش را می دانیم و می دانیم فرزند کی است ولی تا حال از نزدیک ندیدیمشان فقط از توی رسانه ها آیا دیدن فیلم بی حجابش حرامه و این مقدار شناخت و صِرف دانستن نام و تشخیص قیافه و چهره کافی است یا خیر؟

 

آیت الله خامنه ای : نگاه به عکس یا فیلم غیر مستقیم زن نامحرم مسلمان که او را به عنوان زن فلان شخص یا خواهر فلان ـ مثلاً ـ بشناسد جایز نیست علی‌الاحوط.

آیت الله مکارم شیرازی : در فرض سوال جایز نیست  .

آیت الله وحید خراسانی : زنهایى که اگر آنهارا از نپوشیدن بدن خود از نامحرم نهى کنند تأثیر در آنها ندارد ـ چه کافر و چه مسلمان ـ نگاه کردن به جاهایى از بدن آنها که بحسب متعارف عادت بپوشانیدن آن ندارند در صورتى که قصد لذّت و ترس وقوع در حرام نباشد ، جایز است. 

نگاه کردن به عکس زن نامحرمى که انسان او را مى شناسد و از زنانى است که اگر او را از نشان دادن خود به نامحرم نهى کنند مى پذیرد ، بنابر احتیاط جایز نیست. و همین مقدار شناختن کافی است.

آیت الله فاضل لنکرانی: فیلم یا عکس زن با قصد لذت مطلقا حرام است و بدون قصد لذت اگر زن اشنا باشد و حجاب نداشته باشد به احتیاط واجب  نگاه کردن جایز نیست و مراد از آشنائی ان است که اشنائی خانوادگی داشته باشد وصرف اشنائی از طریق بازیگری فیلم از تلویزیون اشنا حساب نمی شود

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

اگر بخشی از متن کتاب و یا مقاله را با حفظ امانت داری و دادن آدرس ارجاع ،در جایی مانند سایت یا وبلاگ باز نشر کنیم، از لحاظ احکام شرعی و حقوقی حکمش چیست?

آیت الله خامنه ای :اگر قرائن و شواهد و یا متعارفی وجود دارد که در این‌گونه امور استفاده برای عموم مانع ندارد، اشکال ندارد و الا از استفاده و از کپی‌برداری بنابر احتیاط خودداری کنید.

آیت الله مکارم شیرازی : - با ذکر منبع اشکالی ندارد مگر اینکه صاحب اثر شرط خاصی کرده باشد

آیت الله وحید خراسانی: انچه صاحب حق محترم المال (مسلمان یا کافری که در پناه اسلام است) می باشد ، استفاده از حق او بدون اجازه یا رضایت وی بنابراحتیاط واجب، حرام است و موجب ضمان می گردد و در غیر این صورت مانعی ندارد  . 

آیت الله فاضل لنکرانی: اگر نقل مطالب کتاب در نوشته های علمی با ذکر منبع باشد اشکال ندارد اما تکثیر متن کتاب یا بخش قابل ملاحظه از یک کتاب  یا مقاله درسایت درصورتی که  صاحب کتاب یا مقاله راضی نباشد جایز نیست.

آیت الله سیستانی: اشکال ندارد

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

می شود چند جسد را در یک قبر قرار داد؟ و ایا بین اجساد باید فاصله باشد؟

آیت الله خامنه ای : دفن دو میت در یک قبر کراهت دارد.

آیت الله مکارم شیرازی : هر میت باید در قبر جداگانه دفن شود

آیت الله وحید خراسانی: دفن میّت در قبر مرده دیگر ، در صورتى که مستلزم تصرّف در حقّ غیر ، یا نبش قبر میّتى که از بین نرفته ، یا هتک میّت باشد جایز نیست ، و در غیر این صورتها ، چنانچه آن قبر کهنه شده و میّت اوّلى از بین رفته یا قبر نبش شده باشد اشکالى ندارد. دفن چند نفر در یک محل با رعایت شرایط صحت دفن مانعی ندارد و فاصله لازم نیست.

آیت الله فاضل لنکرانی: دفن کردن دو میت یا بیشتر دریک قبر کراهت دارد واحتیاط آن است که در غیر ضرورت در یک قبر بیش از یک میّت دفن نشود و اگر ضرورت باشد و ناچار به دفن چند میت دریک قبر باشند بهتر است بین هر میت حائل قرار بدهد و هر کدام به پهلوی راست رو به قبله دفن شود.

آیت الله سیستانی: جایز است ولى کراهت دارد ودر صورت ضرورت بهتر است فاصله اى قرار دهند

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

اجاره برای انجام واجبات کفایی صحیح است؟

آیت الله خامنه ای : گرفتن اجرت براى چیزى که انجام دادن آن بر او واجب عینى است حرام‏ مى‏‌باشد، بلکه اگرچه واجب کفایى باشد، بنابر احتیاط (واجب) در مورد آن؛ مانند غسل و کفن و دفن اموات. 

البته اگر واجب توصلى باشد، مانند دفن میّت و مال به خاطر اصل کار دفن بذل نشود، بلکه به خاطر این‏که عمل خاصى (و دفن مخصوصى) اختیار شده است، اشکالى ندارد، پس آنچه که حرام است، گرفتن اجرت براى اصل دفن مى‏باشد و اما اگر ولىّ، جاى خاص و قبر مخصوصى را انتخاب کند و مال را براى کندن آن مکان مخصوص بدهد ظاهر آن است که مانعى ندارد. چنان‏که مانعى ندارد که پزشک براى حاضر شدن نزد مریض اجرت بگیرد اگرچه گرفتن اجرت براى اصل معالجه، اشکال دارد، ولى اقوا جایز بودن آن است. و اگر عمل، تعبّدى باشد که در آن قصد قربت شرط است، مانند غسل دادن (میّت) پس اجرت گرفتن براى آن به هرحال جایز نیست. البته گرفتن اجرت براى بعضى از امور غیر واجب اشکال ندارد، همان‏گونه که در غسل میّت گذشت.

آیت الله وحید خراسانی : اجاره صحیح نیست بر عباداتی که مشروع نیست مگر این که اجیر از ناحیه خودش انجام دهد چه واجب چه مستحب چه واجب عینی چه واجب کفائی پس اگر شخصی را اجیر کند بر انجام فرائض یومیه یا نوافل فرائض یومیه یا روزه ماه مبارک رمضان یا حجة الاسلام یا تغسیل اموات یا تکفین اموات یا نماز خواندن بر اموات یا غیر اینها از عبادات واجبه یا مستحبه، چنانچه مقصود این باشد که اجیر از ناحیه خودش این عبادات را به جا آورد اجاره باطل است. بله اگر اجیر شده که نائب از غیر خودش شود در عباداتی مثل نماز یا غیر آن چنانچه نیابت در آن مشروع باشد (موارد مشروعیت در آخر همین مساله ذکر می شود) اجاره صحیح است و اگر اجیر کند کسی را بر واجب غیر عبادی مثل طبابت برای مریض و نسخه پیچیدن یا معالجه او و امثال این امور اجاره صحیح است و اگر اجیر شود برای انجام واجباتی که نظام بر آن متوقف است اجاره صحیح است مثل تعلیم بعضی از علوم مثل علم زراعت و صناعت و طب و ... و اگر اجیر شود برای تعلیم حلال و حرام در صورتی که آن حلال و حرام محل ابتلاء متعلم باشد اجاره بنابراحتیاط باطل است و اجرت حرام است ولی اگر اجیر شود برای تعلیم و تعلّم حرام و حلالی که محل ابتلاء متعلم نیست اجاره صحیح است.

ـ   انسان مى تواند براى بعضى از کارهاى مستحبّى ، مثل زیارت قبر پیغمبر و امامان (علیهم السلام) از طرف زندگان اجیر شود ، به این معنى که متعلّق اجاره نیابت از آنان در انجام آن کار باشد ، چنانکه مى تواند همین نیابت را تبرّعاً انجام دهد ، و نیز مى تواند کار واجب یا مستحبّى را انجام دهد و ثواب آن را براى مردگان یا زندگان هدیه نماید.

ـ   بعد از مرگ انسان مى شود براى نماز و عبادتهاى دیگر او که در زندگى به جا نیاورده ، دیگرى را اجیر کنند ، یعنى به او مزد دهند که آنها را به جا آورد ، و اگر کسى بدون مزد هم آنها را انجام دهد ، صحیح است.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

اگر خانمی روزه قضا و مستحبی بگیرد و در حین روزه نزدیکی کند آیا کفاره هم به گردنش هست یا فقط روزه باطل شده ؟

آیت الله خامنه ای : نسبت به روزه مستحبى مانعى ندارد ولى نسبت به روزه قضاى ماه رمضان، تا قبل از ظهر در صورتیکه وقت روزه قضا تنگ نباشد، مانع ندارد و در غیر این صورت جایز نبوده که اگر جاهل بوده‌اید ـ به‌گونه‌ای که در یادگیرى احکام سهل‌انگارى داشتید ـ، علاوه بر انجام دوباره قضا، کفّاره هم واجب می‌شود و آن عبارت است از: پرداخت ده مُدّ طعام به ده فقیر (هر نفر یک مُدّ) است و اگر ندارد سه روز روزه بگیرد.

آیت الله وحید خراسانی : کسى که قضاى روزه ماه رمضان را گرفته ، اگر بعد از ظهر عمداً کارى که روزه را باطل مى کند انجام دهد ، باید به ده فقیر هر کدام یک مُد طعام بدهد ، و اگر نمى تواند باید سه روز روزه بگیرد ، و احوط آن است که پى درپى باشد. 

آیت الله مکارم شیرازی :باطل کردن روزه قضا بعد از اذان ظهر جایز نیست و کفاره دارد ولی در هنگام روزه مستحبی هر چند حرام نیست ولی روزه را باطل می کند و کفاره ندارد  .

آیت الله سیستانی :کفاره ندارد مگر در روزه قضا اگر بعد از ظهر باطل کند

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

  کشتن ماهی با ضربه ای در خارج از اب چه حکمی دارد؟ در ماهی فروشی ها از اب در میارند و با شی به سرش میزنند بعد سرشو جدا میکنند قبل از اینکه جونش در بیاد 

آیت الله خامنه ای : مانعى ندارد و همین که ماهى در خارج از آب جان دهد، کفایت مى‌کند.

آیت الله وحید خراسانی : اگر ماهى زنده را بریان کنند ، یا در بیرون آب پیش از جان دادن بکشند ، خوردنش جایز است ، ولى احتیاط مستحبّ آن است که از خوردن آن خوددارى نمایند. ولی بنابراحتیاط واجب سر حیوان مثل گوسفند یا گاو یا شتر یا پرنده ها را پیش از بیرون آمدن روح از بدنش جدا نکند.

آیت الله مکارم شیرازی : در فرض سوال اشکالی ندارد.

آیت الله فاضل لنکرانی :اگر ماهی از آب زنده گرفته شود و دربیرون از آب باضربه بمیرد حلال است.

آیت الله سیستانی : اشکال ندارد

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

شخصی با علم به این که این مبلغ پول تقلبی و قلابی است یک میلیون تومان در عوض بدهی خود پرداخت می کند و طلبکار هم نسبت به تقلبی بودن این پولها متوجه نیست حال بعد از چند سال این شخص به خود آمده که کارش حرام بوده است حال باید چکار کن
فردی که پول را گرفته پول را خرج کرده اگه دوباره بهش بده در واقع او دوبار پول را دریافت کرده است آیا رد مظالم به مرجع بدهد آیا به فقیر بدهد یا دوباره به اون طلبکار بدهد ولی میداند بار اول هم که داده او ندانسته پول را خرج کرده است

آیت الله خامنه ای : ذمّه او به بدهکار مشغول است و نسبت به تفاوت ارزش پول مصالحه شود.

آیت الله وحید خراسانی : در فرض سوال به طلبکار خود بدهکار است و باید به خود او بدهد و طلبکار هم به کسانی که این پول را به آنها داده بدهکار است .

آیت الله مکارم شیرازی : در فرض سوال باید دوباره به طلبکار بپردازد .

آیت الله وحید خراسانی : در فرض  سوال به طلبکار خود بدهکار است و باید به خود او بدهد و طلبکار هم به کسانی که این پول را به آنها داده بدهکار است

آیت الله فاضل لنکرانی : دادن پول تقلبی با علم به تقلبی بودن ان بابت بدهی حرام است و نسبت به طلب کار مدیون می ماند و باید طلب اورا پرداخت کند هر چند طلب کار ندانسته آن را خرج کرده باشد و کسی هم نفهمیده باشد؛.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

عمه من یه ترشی درست کرده به اسم ترشی میوه جات بعد مثلا هلو و زردآلو و انگور و این جور چیزا رو توی سرکه انداخته و جوشونده نمیدونم دیگه چند دقیقه چوشونده و از این حرفا. یه جورایی نمیشه هم ازش جزئیات پرسید یه شیشه هم به ما داده حالا مامانم میترسه که جوشوندن انگور تو سرکه مشکل داشته باشه مشکل داره؟؟
کلا اگه خود ما بخوایم همچین ترشی درست کنیم و انگور هم توش باشه چقد باید بجوشه تا مشکل شرعی نداشته باشه؟

آیت الله خامنه ای : آب انگورى که جوش آمده پیش از آن که ثلثان شود، یعنى دو قسمت آن کم شود و یک قسمت آن بماند نجس نیست، ولى خوردن آن حرام است، ولى اگر ثابت شود که مست‏ کننده است حرام و نجس می باشد، و فقط به سرکه شدن پاک و حلال می شود.

آیت الله وحید خراسانی : در فرض سوال خوردن آن حرام است و اگر انگور یا آب آن را جوشاندید واجب است دو سوم آن بجوشد تا یک سوم باقیمانده خوردنش حلال شود.

آیت الله مکارم شیرازی : اگر یقین ندارید آب داخل انگورها جوشیده وظیفه ای ندارید و در صورت یقین نیز اگر آب داخل انگور الان تبدیل به سرکه شده و شیرین نیست اشکال ندارد و اگر شیرین است انگورها را نخورید و خوردن بقیه ترشی مانعی ندارد .

آیت الله وحید : در فرض سوال خوردن آن حرام است و اگر انگور یا آب آن را جوشاندید واجب است دو سوم آن بجوشد تا یک سوم باقیمانده خوردنش حلال شود

آیت الله فاضل لنکرانی : اگر به مقدار جوشانده باشد که دوسوم اب انگور در اثر جوشیدن از بین رفته باشد و بخار شده باشد و یک سوم آن مانده باشد خوردن حلال است و اگر پیش از اینکه به مقدار دوسوم ان در اثر جوشاندن از بین برود برداشته باشد ؛ خوردن آن حرام است. و اگر انها مسائل شرعی  جوشاندن آب انگوررا می داند  و به ان عمل می کند استفاده از سرکه ای که به شما داده اشکال ندارد.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

    1- اگر کسی از وطنش اعراض کرده باشه آیا می تواند اعراضشو بشکنه ؟
2- شرائط اعراض چیست ؟
3- بنده حدودا ده ساله که شهری غیر از وطن اصلی زندگی میکنم و در بین سال چند بار به وطنم مسافرت میکنم حکم نماز و روزه در وطنم چیست آیا این دور شدن از وطن خود به خود اعراض از وطن نیست ؟

آیت الله خامنه ای :تا زمانى که از وطن سابق خود اعراض نکرده اید، حکم وطن نسبت به شما باقى است و نماز‌‌تان در آنجا تمام و روزه‌ صحیح است.

و مراد از اعراض از وطن، خروج از آن با تصمیم بر عدم بازگشت به آن براى سکونت است.

آیت الله سیستانی :‌ 1و2 - اگر از وطن اصلی اعراض کرده باشید به این معنی که مطمئن هستید در آینده برای سکونت به آنجا بر نمی گردید نماز در آنجا شکسته است مگر اینکه بخواهید 10 روز در آنجا بمانید. بله اگر حضور شما در آن شهر زیاد باشد به حدی که هر ساله جمعا یک سوم سال (هرچند متفرقه) در آنجا بمانید حکم وطن را دارد.

 

3-اگر مجموع حضورش در زادگاه سالیانه سه ماه باشد وطن او حساب می شود 

آیت الله مکارم شیرازی : در صورتى که از آنجا اعراض کرده باشید، یعنى قصد نداشته باشید جهت سکونت مستمر به آنجا بازگردید، نماز و روزه شما در آنجا شکسته است. مگر اینکه هر سال، سه چهار ماه در آنجا اقامت داشته باشید.

هرگاه شخصى قصد بازگشت به وطن سابق را جهت سکونت مستمر داشته باشد، ولى عملا مدّت طولانى گذشته (مثلا پنج سال) و هنوز بازنگشته، اعراض عملى حاصل شده، و نماز و روزه اش در آنجا شکسته است. مگر اینکه سالی سه چهار ماه، هر چند به صورت پراکنده در آنجا سکونت داشته باشد

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/

 






      
<   <<   216   217   218      >