سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پاسخگوی احکام
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4

 √ ســوال :     اگر در اول اذان متوجه نباشیم اذان شده چیزی بخوریم روزه باطل است؟

 

√ پاسخ: این مسأله چند حالت دارد

 در دو صورت  ذیل روزه ی فرد باطل است:

1. اگر بدون این که تحقیق کند وقت اذان رسیده یا نه (مثلا رادیو را روشن نکند)، کارى که روزه را باطل مى‌کند انجام دهد، بعد معلوم شود وقت اذان بوده است.

2. اگر تحقیق کند و با این که احتمال زیاد می دهد وقت اذان رسیده، کارى که روزه را باطل مى‌کند انجام دهد، بعد معلوم شود وقت اذان بوده است.

و در دو ذیل صورت روزه ی فرد باطل نیست:

1. اگر بعد از تحقیق، یقین کند یا احتمال زیاد بدهد که وقت اذان نرسیده و چیزى بخورد و بعد معلوم شود وقت اذان بوده است.

 

2. اگر بعد از تحقیق، شک کند که وقت اذان رسیده یا نه و کارى که روزه را باطل مى‌کند انجام دهد، بعد معلوم شود، وقت اذان بوده است.

http://www.cloob.com/ahkamm

 اگر در اول اذان متوجه نباشیم اذان شده چیزی بخوریم روزه باطل است؟






      

√ ســوال:
آیا اگر انسان غیر عمدی استفراغ کند روزه اش باطل است؟


√ پاسخ:
هر گاه روزه دار عمداً قى (استفراغ) کند اگر چه به واسط? مرض و مانند آن ناچار باشد، روزه‌اش باطل مى‌شود، ولى اگر سهواً یا بى‌اختیار قى کند اشکال ندارد.

در هر حال این عمل گرچه از روی عمد انجام شود ولی کفّاره ندارد.

http://www.cloob.com/ahkamm

 آیا اگر انسان غیر عمدی استفراغ کند روزه اش باطل است؟






      

√ ســوال:

آیا سرسفره نشستن خانم ها با مردان نامحرم حرام است ؟

√ پاسخ :

اگر مراعات بشود مانعی ندارد .

فرض کنید که خانم آرایش ندارد و مواظبت کرده است و حجاب کامل هم دارد و دستهایش هم تا مچ پوشیده است مانعی ندارد . 

اینکه چون نامحرم سر سفره است باعث نمی شود که کار حرام باشد . 

مثل اینکه زن و مرد نامحرم در میهمانی نشسته اند و دیگرن هم در آنجا نشسته اند و تنها هم نیستند ولی رعایت ضوابط و مقررات شرعی را می کنند ، این اشکالی ندارد .

http://www.cloob.com/ahkamm

آیا سرسفره نشستن خانم ها با مردان نامحرم حرام است ؟






      

احکام تدریجی سجده

1- 
کسی که نمی تواند پیشانی را بر زمین برساند  باید به قدری که می تواند خم شود و مهر یا چیز دیگری را که سجده بر ان صحیح است روی چیزی بلندی گذاشته و طوری پیشانی را بر ان بگذارد که بگویند سجده کرده است . ولی باید کف دستها و زانو ها و انگشتان پا را به طور معمول بر زمین بگذارد.

2-
کسی که هیچ نمی تواند خم شود باید برای سجده بشیند و با سر اشاره کند 

3- 
و اگر نتواند باید با چشمها اشاره نماید و در هر دو صورت (‌2 و 3) احتیاط واجب آن است که اگر می تواند به قدری مهر را بلند کند که پیشانی بر ان بگذارید

4-
اگر با سر یا چشمها نمی تواند اشاره کند باید در قلب نیت سجده کند و بنابر احتیاط واجب با دست و مانند آن برای سجده اشاره کند.

5- اگر در پیشانی زخمی یا دملی باشه چنانچه ممکن است باید در جای سالم پیشانی سجده کند.

6- 
اگر زخم تمام پیشانی را گرفته باشد باید به یکی از دو طرف پیشانی سجده کند و اگر ممکن نیست به چانه

7-
اگر به چانه ممکن نیست به هر جای از صورت که ممکن است سجده کند. و اگر به هیچ جای از صورت ممکن نیست باید با جلو سر سجده کرد.

8-
اگر کسی مقداری از شست پاش بریده باید بقیه ی آن را به زمین بگذارد، و اگر چیزی از آن نمانده یا اگر مانده خیلی کوتاه است باید بقیه انگشتان را بگذارد و اگر هیچ انگشتی ندارد باید هر مقداری از پا باقی مانده به زمین بگذارد.

9- 
در سجده باید کف دست را بر زمین بگذارید ولی در حال ناچاری پست دست را بگذارد و اگر دست ممکن نباشد باید مچ دست را بگذارد و چنانچه آن را هم نتواند باید تا آرنج هر جا که می تواند بر زمین بگذارد و اگر آن هم ممکن نیست گذاشتن ازو کافی است .

 

10- برای سجده بهتر از هر چیزی تربت حضرتسید الشهدا علیه السلام می باشد، بعد از آن خاک، بعد از خاک شنگ و بعد از سنگ گیاه است .

11- 
اگر در بین نماز چیزی که بر آن سجده می کنید گم شود ،انسان در حال نماز که، می تواند چند قدم برود البته بدون اینکه روی از قبله برگرداند و آن مهر را بردارد یا به سنگ فرش برسد و بر آن سجده کند

اگر این کار امکان ندارد و هنوز وقتی برای نماز خواندن وجود دارد ، نماز را رها کند و مهری پیدا کند و دوباره نمازش را بخواند

اگر هیچ کدام از اینها نیست و وقتی هم برای نماز خواندن وجود ندارد ،فرموده اند که می تواند روی فرش یا پارچه ای که از پنبه یا کتان است سجده کند

بعد اگر اینها هم نبود می تواند روی دست یا عقیق سجده کند. در واقع آخرین مرحله روی دست است .

توضیح المسائل مراجع مسئله 1063،1061،1083، 1084و 1083






      

√ ســوال:
پدر و جد پدری من در قیدحیات نیستن و من به شخصی محرم شدم آیا این کارمن ازلحاظ شرعی اشکال دارد ؟

√ پاسخ:
آیت الله مکارم شیرازی : در صورتی که به تصدیق بزرگترهای فامیل خواستگار مورد نظر کفو و مناسب دختر باشد و دسترسی به پدر دختر نباشد می توانند با هم ازدواج کنند.

آیت الله خامنه ای: اگر به حد رشد رسیده است و مصلحت خود را تشخیص می دهد نیاز به اذن از کسی ندارد.

آیت الله سیستانی:‌اگر رشیده باشد اشکال ندارد ولی بهتر است که از برادر بزرگترش اجازه بگیرد

http://www.cloob.com/ahkamm

 

پدر و جد پدری من در قیدحیات نیستن و من به شخصی محرم شدم آیا این کارمن ازلحاظ شرعی اشکال دارد ؟






      

***** احکام تدریجی رکوع *****

 

1- هر گاه نتواند به اندازه رکوع خم شود، باید به چیزی تکیه دهد و رکوع کند و اگر موقعی هم که تکیه داده نتواند بطور معمول رکوع کند، باید به هر اندازه می‎تواند، خم شود

 

2- اگر هیچ نتواند خم شود باید موقع رکوع بنشیند و نشسته رکوع کند و احتیاط مستحب آن است که نماز دیگری هم بخواند و برای رکوع آن با سر اشاره نماید.

 

3-کسی که می تواند ایستاده نماز بخواند اگر در حال ایستاده یا نشسته نتواند رکوع کند باید ایستاده نماز بخواند و برای رکوع با سر اشاره کند 

 

و اگر نتواند اشاره کند، باید به نیّت رکوع چشم ها را بر هم بگذارد و ذکر آن را بگوید و به نیّت برخاستن از رکوع چشم ها را باز کند و اگر از این هم عاجز است باید در قلب، رکوع کند و ذکر آن را بگوید.

 

4- کسی که نمی تواند ایستاده یا نشسته رکوع کند و برای رکوع فقط می تواند در حالی که نشسته است کمی خم شود یا در حالی که ایستاده است با سر اشاره کند، بایدایستاده نماز بخواند و برای رکوع با سر اشاره نماید






      

√ ســوال: 

 

حکم مراجعه به داندان پزشک در حال روزه چیست ؟

√ پاسخ:

 

 آیت الله خامنه ای : اگر چیزى وارد حلق نشود، مانعى ندارد و ضررى به صحت روزه وارد نیست، ولى اگر با علم به اینکه چیزرى وارد حلق مى‌شود به دندانپزشک مراجعه شود، روزه باطل است و علاوه بر قضا کفاره نیز لازم است.

آیت الله مکارم شیرازی : در صورتی که پر کردن دندان در روز ماه رمضان ضرورتی نداشته باشد نباید این کار را انجام بدهد و اگر عمدا انجام بدهد قضا و کفاره دارد و اگر نمی دانسته که جایز نیست فقط قضا دارد.

 

آیت الله وحید خراسانی : اگر اطمینان پیدا کرده که رفتن به دندانپزشکی برای او (با این وضعیت) در ماه مبارک جایز است کفاره بر او نیست.

حکم مراجعه به داندان پزشک در حال روزه چیست ؟






      

√ ســوال:
اگر شخص روزه‌داری را در غیر ماه رمضان با علم به روزه بودن او به طعام دعوت کنند، وظیفه شخص روزه‌دار چیست؟



√ پاسخ:
اگر روزه‌ی این شخص (مانند قضای رمضان) واجب باشد و وقت قضاى روزه‌ی او تنگ نباشد، مى‌تواند پیش از ظهر، روز? خود را باطل نماید، ولی بعد از ظهر جایز نیست که روز? خود را باطل کند.
اما اگر روزه‌ی او مستحبی باشد، قبول دعوت مؤمن در حال روز? مستحبى، شرعاً امرى پسندیده است و خوردن غذا به دعوت برادر مؤمن هر چند روزه را باطل مى‌کند، ولى او را از اجر و ثواب روزه محروم نمى‌سازد.

http://www.cloob.com/ahkammگر شخص روزه‌داری را در غیر ماه رمضان با علم به روزه بودن او به طعام دعوت کنند، وظیفه شخص روزه‌دار چیست؟






      

√ ســوال:

 آیا غیبت موجب بطلان روزه نمی‌گردد؟

 

√ پاسخ:

روزه با ترک سایر واجبات یا همراه با انجام محرمات و گناهانی همچون «غیبت»، نتیجه مطلوب خود را نخواهد داشت

اما از آن‌جا که هر کدام از این اعمال دارای حکمی مستقل هستند که به تنهایی نیز آثار و نتایجی دارند، غیبت کردن، موجب بطلان روزه نخواهد شد، بلکه از ارزش و اثر واقعی آن می‌کاهد.

 آیا غیبت موجب بطلان روزه نمی‌گردد؟





      

√ سوال :
خانمی که غسل جنابت بر او واجب شده و با همین حالت نماز و روزه هایش را به جا آورده نماز و روزه اش چه حکمی دارد؟


√ پاسخ: 
آیت الله خامنه ای: همه نمازهایى را که در حال جنابت خوانده‏ است، باید قضا کند، ولى روزه‏اى را که در حال جنابت بدون علم به اصل جنابت گرفته‏، صحیح و مجزى است و قضا ندارد.

آیت الله مکارم : از زمانی که این زن غسل حیض انجام داده کفایت از غسل جنابت می کند و نماز و روزه هایی را که بعد از غسل حیض به جا آورده اند صحیح است. غسلی که برای حیض می کرده برای این منظور کفایت می کند.

http://www.cloob.com/ahkamm

خانمی که غسل جنابت بر او واجب شده و با همین حالت نماز و روزه هایش را به جا آورده نماز و روزه اش چه حکمی دارد؟






      
<   <<   206   207   208   209   210   >>   >