سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پاسخگوی احکام
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4

معیاری برای بلندی صدا در نماز صبح و مغرب و عشا تعریف شده یا نه؟ یعنی چه اندازه ای صدق بلندی حساب میشه چون بعضا باعث اذیت و ازار دیگران میشه در این حالت وظیفه چیست ؟

آیت الله خامنه ای :‌  ) ملاک اخفات (آهسته خواندن) عدم وجود جوهر صدا نیست، بلکه ملاک آشکار نکردن آن است و در مقابل، ملاک جهر (بلند خواندن) آشکار کردن جوهر صدا است.

آیت الله سیستانی : صدق عرفی است

آیت الله مکارم شیرازی :‌ منظور از بلند خواندن آن است که زنگ و جوهر صدا آشکار باشد و آهسته مانند صدای درگوشی.

آیت الله وحید خراسانی :‌ مناط جهر و اخفات (بلند خواندن و آهسته خواندن) صدق عرفی است .

مرد باید در نماز صبح و مغرب و عشاء مواظب باشد که تمام کلمات حمد و سوره حتّى حرف آخر آنها را بلند بخواند.

اگر در جایى که باید نماز را بلند بخواند عمداً آهسته بخواند ، یا در جایى که باید آهسته بخواند عمداً بلند بخواند ، نمازش باطل است ، ولى اگر از روى فراموشى یا ندانستن مسأله باشد صحیح است ، و اگر در بین خواندن حمد و سوره هم بفهمد اشتباه کرده ، لازم نیست مقدارى را که خوانده دوباره بخواند.

اگر کسى در خواندن حمد و سوره بیشتر از معمول صدایش را بلند کند ـ مثل این که آنها را با فریاد بخواند ـ نمازش باطل است.

آیت الله فاضل النکرانی : معیار بلندی صدا آن است که تن و جوهره صدا خارج شود و به حد داد زدن هم نرسد. و اگر تن جوهره صدا خارج نشود اهسته گفته می شود مانند نجوی . و اگر عمدا باشد نماز باطل است . هم چنین اگر درحد داد زدن بلند بخواند نماز باطلا ست.

 

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

اماکن تخییر، جاهایی است که مسافر می‌تواند نمازهای چهار رکعتی را به صورت تمام یا شکسته بخواند و آن‌ها عبارتند از:

1- مسجد الحرام، 2- مسجد النبی(ص)، 3 - مسجد جامع کوفه، 4 - حرم امام حسین (ع).

فتاوای فقها نسبت به اماکن تخییر در مکه و مدینه، متفاوت است و چهار نظر وجود دارد:

* تمام شهر مکه و مدینه (آیات عظام: گلپایگانی، خامنه‌ای، سیستانی، صافی، فاضل، مکارم).

* تمام مسجد الحرام و مسجد النبی(ص) (امام خمینی(ره)).

* محدودة قدیم مسجد الحرام و مسجد النبی(ص) (آیت الله بهجت).

* مسافر باید نماز را شکسته بخواند، حتی در مسجد الحرام و مسجد النبی(ص) (آیت الله شبیری زنجانی).

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

کاشتن ناخن برای وضو اشکال داره و برفرض اشکال وظیفه چیه ؟

 آیت الله خامنه ای :‌  اگر ناخن مصنوعى جزو بدن شود و یا درآوردنش هنگام وضو و غسل براى او حرجى‌باشد، غسل و وضویش در همان حال صحیح و مجزى است.

آیت الله سیستانی :‌ ناخن کاشته شده مانع از وضو و غسل وتیمم است و باید آن را جدا کند و تا جدا کردن آن به احتیاط واجب بین وضو و تیمم یا غسل و تیمم - به اختلاف وظیفه مکلف - جمع نماید.

آیت الله مکارم شیرازی :‌ در صورتی که ضرورتی برای این کار نباشد آن را ترک کنند، و چنانچه ضرورتی وجود داشته باشد و امکان جداسازی ناخن های مصنوعی به هنگام غسل و وضو نباشد، با آن وضو و غسل جبیره ای می گیرند.

آیت الله وحید خراسانی :‌ کاشتن ناخن که موجب نرسیدن آب به پوست یا ناخن اصلی در وضو و غسل می باشد جایز نیست.

در فرض کاشتن واجب است اگرچه به حرج و مشقت بیافتد ناخن کاشته شده را بردارد و اگر حتی با حرج و مشتقت قابل برداشتن نبود بنابراحتیاط واجب باید هم وضو و غسل جبیره انجام دهد و هم تیمم نماید.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

نام 4 سوره را می خواهم که اگر یکی از آنها را در نماز بخوانیم باید دیگری را نیز بخوانیم.

دو سوره «فیل و قریش (ایلاف)» و نیز دو سوره «ضحی و انشراح (الم نشرح)» که اگر به عنوان سوره در نماز خوانده شوند باید با هم خوانده شوند یعنی سوره فیل و قریش با هم و نیز سوره ضحی و انشراح با هم خوانده می شوند. پس خواندن سوره فیل یا قریش هر کدام به تنهایی و نیز خواندن سوره ضحی و انشراح هر کدام به تنهایی کافی نیست و کافیت از سوره نمی کند.

البته باید توجه داشت که سوره دوم با «بسم الله الرحمن الرحیم» باید خوانده شود؛ یعنی بسم الله الرحمن الرحیم نباید بین دو سوره حذف شود، چون یکی از آیات سوره و جزء آن است و بدون آن سوره ناقص است

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

 

موارد خواندن نماز احتیاط و نحوه خواندن آن و اینکه باید بلند خوانده شود یا آهسته و چه جملاتی را خواستم بدانم مواردی که نماز احتیاط واجب می‏شود

عبارتند از:

الف) شک بین 3 و 2؛

ب) شک بین دو و چهار؛

پ) شک بین دو و سه و چهار ؛

ت) شک بین سه و چهار؛

ث) شک بین چهار و پنج در حال قیام ؛

ج) شک بین سه و پنج ؛

چ) شک بین سه و چهار و پنج؛

ح) اگر بعد از نماز بداند که در بین نماز حال تردیدی داشته که مثلا دو رکعت خوانده یا سه رکعت و بنا را بر سه گذاشته ولی نداند که گمانش به

خواندن سه رکعت بوده یا هر دو طرف در نظر او مساوی بوده به احتیاط واجب باید نماز احتیاط را بخواند.

در مواردی که نماز احتیاط واجب می‏شود، باید  بعد از سلام نماز بدون آن که‏ صورت نماز را به هم بزند یا مبطلی از مبطلات نماز را انجام دهد برخیزد بدون اذان و اقامه تکبیر بگوید و نماز احتیاط را بخواند. طریقه آن مانند سایر نمازها می‏باشد.

فرق نماز احتیاط با سایر نمازها این است که

1 - نیت نمازاحتیاط نباید به زبان بیاید.

2 - سوره و قنوت ندارد.

3 - حمد را به احتیاط واجب آهسته بخواند.

اگر یک رکعت نماز احتیاط واجب باشد پس از سجده‏ها، تشهد می‏خواند و سلام می‏دهد و اگر دو رکعت واجب شده باشد نباید در رکعت اول تشهد و سلام بخواندبلکه باید یک رکعت دیگر هم (بدون تکبیره الاحرام) بخواند و در پایان رکعت دوم تشهد خوانده و سلام می‏دهد.

و لذا اینگونه خوانده می شود :

کسی که نماز احتیاط بر او واجب است، بعد از سلام نماز باید فورا نیت نماز احتیاط کند و تکبیر بگوید و حمد را بخواند و به رکوع رود و دو سجده نماید. پس اگر یک رکعت نماز احتیاط بر او واجب است، بعد از دو سجده تشهد بخواند و سلام دهد، و اگر دو رکعت نماز احتیاط بر او واجب است، بعد از دو سجده یک رکعت دیگر مثل رکعت اول بجا آورد و بعد از تشهد سلام دهد

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/ 

 






      

کسی که نمازش روی صندلی باطل است

1) اگر  بتواند (ولو با تکیه کردن به دیوار یا عصا، یا خم شدن یا پاها را  بیش ازحد بازگذاردن یا به شکل رکوع) بایستد؛ اگر روی صندلی  نماز بخواند باطل است. زیرا: واجبی را ترک کرده که می تواند انجام دهد،( مثل قیام).

2) اگر بتواند  برای تشهد بنشیند و سجده ها را  درست انجام دهد؛ اگر روی صندلی نماز بخواند باطل است. زیرا: درسجده  هفت موضع بدن روی زمین قرار ندارد.

3) اگر بتواندحتی یک رکعت از نمازرا ایستاده بخوانداگر تمام نماز راروی صندلی بنشیندنمازش باطل است.زیراواجبی راترک کرده که می تواندانجام دهد،(مثل قیام).

 4) اگر بتواند حتی یک رکعت از سجده ها را  درست انجام دهد؛  اگر روی صندلی نمازبخواند باطل است. زیرا: در سجده  هفت موضع بدن روی زمین قرار ندارد.

5) اگر نتواند به هیچ قسم قیام کند ولی بتواند  برای تشهد و سجده بنشیند و درست سجده کند، اگر تشهد  و سجده ها را هم روی صندلی انجام دهد نمازش باطل است. زیرا: در سجده  هفت موضع بدن روی زمین قرار ندارد.

کسی که نمازش روی صندلی صحیح است

1) اگر به هیچ قسم نتواند  بایستد.

2) اگر به هیچ قسم نتواند بنشیند و سجده کند.

3) اگر به تشخیص پزشک حاذق یا به تشخیص  خودش یقین یا اطمینان دارد  که اگر ایستاده نماز بخواند یا نشسته تشهد بخواند یا در سجده رفتن،  بیماری عضلات بدن  پیدا می کند یا بیماری اش تشدید می شود.

 

تذکرات

1- اگر «فقط» بتواند قبل از تکبیرة الاحرام قیام کند، واجب است قیام کند و پس از  گفتن تکبیرة الاحرام  بنشیند، (چون قیام موقع گفتن تکبیرة الاحرام واجب رکنی است)

2- اگر «فقط» بتواند قبل از رکوع قیام کند، واجب است قیام کند و پس از  قیام متصل به رکوع و رکوع، بقیه نمازش رابنشیند.(چون قیام متصل به رکوع،واجب رکنی است).

3-اگر«فقط» بتواند سجده های یک رکعت را درست انجام دهد  واجب است چنین کند و بقیه نمازش را بنشیند زیرا :در سجده  هفت موضع بدن روی زمین قرار ندارد.

4-نمازگزار در سجده، باید دو کف دست را روی میز و دو سر انگشت بزرگ پا را اگر می تواند روی زمین قرار دهد .

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

اگر در حین نماز غذای بین دندان‌ها را فرو برد، اشکالی به نماز می‌رسد؟

همة مراجع ?به جز حضرت امام(قدس ره) و آیات عظام فاضل لنکرانی(قدس ره) و نوری همدانی(مدظله العالی)?؛ فرو بردن ذرات غذای مانده در لای دندان‌ها، موجب بطلان نماز نمی‌شود. همچنین اگر قند یا شکر و مانند این‌ها در دهان مانده باشد و در حال نماز کم‌کم آب شود و فرو رود، نمازش اشکال پیدا نمی‌کند.

امام خمینی(قدس ره) و حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی(قدس ره)؛ فرو بردن ذرات غذای مانده در لای دندان‌ها، موجب بطلان نماز نمی‌شود. ولی اگر قند یا شکر و مانند این‌ها در دهان مانده باشد و در حال نماز کم‌کم آب شود و فرو رود، نمازش اشکال پیدا می‌کند.

حضرت آیت‌الله نوری همدانی(مدظله العالی)؛ احتیاط واجب آن است که در بین نماز، غذای مانده در لای دندان‌ها را فرو ندهد؛ ولی اگر قند و شکر و مانند این‌ها در دهان مانده باشد و در حال نماز کم‌کم آب شود و فرو رود، اشکال ندارد.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

 


نیمه شب شرعی را چگونه محاسبه می کنند؟

برای تعیین نصف شب، باید شب را از اول غروب آفتاب تا طول فجر (یعنی سپیده صبح) حساب کنید؛ سپس آن را تقسیم بر دو نموده و به آغاز شب اضافه کنید. مثلاً اگر ساعت 6 عصر آفتاب غروب میکند و ساعت 5 طلوع فجر است (که جمعا 11 ساعت میشود) نصف شب ساعت 30/11 میباشد (30/11 = 6 + 2 / 11) و چنان که میدانید به حسب ماه‏های سال این مقدار تغییر میکند. پس هر مکلفی باید خودش دقت نماید، بنابراین تقریبا یازده ساعت و یک ربع بعد از ظهر شرعی، آخر وقت نماز مغرب و عشا است ، (توضیح‏المسائل، ص 145 و استفتا از دفتر آیت‏اللّه‏فاضل

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/

 

 

 






      

اگر کسی در نزد ما قرائت نمازش اشتباه باشد لازم است به او بگوییم؟اگر کسی در نزد ما قرائت نمازش اشتباه باشد لازم است به او بگوییم؟

آیت الله خامنه ای : درمردان وجوب بلند خواندن درنمازصبح یا مغرب وعشاء و وجوب آهسته خواندن درنمازظهر وعصرمختص به قرائت حمد و سوره.همانگونه که وجوب آهسته خواندن درغیر از دورکعت اول نمازمغرب وعشاء فقط مخصوص قرائت حمد یا تسبیحات دررکعت سوم وچهارم است و در زنان مخیراند در سه نماز اگر نامحرم می شنود آهسته بخوانند.

آیت الله وحید : برمردواجب است حمدو سوره نمازصبح و مغرب وعشاءرابلندبخواندوبرمردوزن واجب است حمدوسوره نمازظهروعصرراآهسته بخوانندوزن می تواندحمدوسوره نمازصبح ومغرب وعشاءرابلندبخواندیا آهسته واگرنامحرم صدایش رابشنودبنابراحتیاط واجب آهسته بخواند.

آیت الله مکارم : برمردوزن واجب است حمدوسوره نمازظهر و عصررا آهسته بخوانند و برمردان واجب است حمدوسوره نمازصبح ومغرب وعشاء را بلند بخوانند و زنان در این موارد می توانند آهسته وبلند بخوانند مگر که صدای آنها را نامحرم بشنود که احتیاط مستحب آن است که آهسته بخواند

آیت الله سیستانی : واجب مردان باید نمازهای صبح ومغرب وعشاءرابلند بخوانند و زن اگردرخانه است ونامحرم صدای او را نمی شنود مختاراست واگر می شنود باید آهسته بخواند و درنمازظهروعصرهم مردان وهم زنان بایدآهسته بخوانند.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

مى‌‌گویند براى قران خواندن در حالت حیض باید وضو گرفت و قران خواند حال سوال من این است که مگر حیض وضو را باطل نمى‌‌کند در این حالت گرفتن و نگرفتن آن آیا فرقى هم مى‌کند و آیا این وضو صحیح مى‌‌باشد و علت آن چیست؟

آیت الله خامنه ای : وضوى مذکور صحیح است و مستحب است زن حائض در وقت نماز، خود را از خون پاک نماید و پنبه و دستمال را عوض کند و وضو بگیرد و در جاى نماز رو به قبله بنشیند و مشغول ذکر و دعا و صلوات و تلاوت قرآن شود و در این وقت تلاوت قرآن مکروه نیست.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >