سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پاسخگوی احکام
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4

اگر تا غروب آفتاب به اندازه 5 رکعت وقت باشه، یعنی 4 رکعت نماز ظهر بخونیم و یک رکعت نماز عصر هم بخونیم ، غروب آفتاب میشه آیا باید هر دو را به نیت ادا خواند؟

آیات عظام خامنه ای -سیستانی - : اگر به اندازه 5 رکعت نماز خواندن به مغرب شرعی وقت باشد باید اول نماز ظهر و بعد نماز عصر را بخواند و هردو نماز به نیت ادا خوانده می شود. 

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

اگر عمدا در رکعت سوم و چهارم دو بار تسبیحات اربعه را بگیم اشکال داره حتما باید فرد گفته بشه ؟

آیت الله خامنه ای: در فرض سؤال اگر به قصد ورود و دستور بگوید جایز نیست ولی به قصد مطلق ذکر اشکال ندارد

آیت الله مکارم شیرازی : باطل کننده نماز نیست.

 آیت الله وحید خراسانی : چنانچه یکی را به قصد انجام وظیفه بگوئید و دیگری را به قصد ذکر خدا بگوئید مانعی ندارد.

آیت الله سیستانی: اشکال ندارد

آیت الله فاضل لنکرانی : احتیاط واجب آن است که تسبیحات اربعه سه مرتبه گفته شود.و از گفتن ان عمدا دو مرتبه خودداری شود و سه مرتبه را کامل کند.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/

 






      

در رکوع و سجده، میشه بجای ذکر رکوع و سجده ?؛ سه بار الله اکبر یا الحمدلله گفت ؟

آیت الله خامنه ای:  اشکال ندارد.

آیت الله وحید خراسانی : اشکالی ندارد.

آیت الله مکارم شیرازی : در رکوع واجب است ذکر بگوید، ذکر رکوع بنابر احتیاط واجب سه مرتبه «سُبْحَانَ اللّهِ» یا یک مرتبه «سُبْحانَ رَبِّىَ الْعَظِیمِ وَ بِحَمْدِهِ» است. ذکر سجده نیز واجب است و احتیاط آن است که حدّاقل سه مرتبه «سُبْحانَ اللّهِ» یا یک مرتبه «سُبْحانَ رِبِّىَ الاَْعْلى وَ بِحَمْدِهِ» بگوید و هرچه بیشتر بگوید بهتر است.

آیت الله سیستانی : اشکال ندارد

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

بنده در نماز دو تکبیر الاحرام می گفتم ، آیا نماز هایم را باطل می کند؟ ( مثلا بجای هفت مرتبه دوتاش رو می گفتم ) یک اولی را می گفتم بعد که دستم را چایین آوردم یک بار دیگر می گفتم و حمد را شروع می کردم بجای هفت تا ،نمی دو نستم حکمش را؟

آیت الله خامنه ای:  تکبیرة‌الاحرام رکن است و زیاده او هر چند غیرعمدى باشد مبطل نماز است مگر اینکه یکى از تکبیرات را به قصد ذکر استحبابى گفته باشد که نماز صحیح است.

آیت الله وحید خراسانی : اگر یکی به قصد تکبیرة الاحرام گفته و یکی را به قصد مستحبی گفته اشکالی ندارد و اگر هر دو را به قصد تکبیرة الاحرام نماز می گفته چنانچه جاهل مقصر باشد نمازش باطل است و اگر جاهل قاصر بوده صحت نمازش محل اشکال است

آیت الله مکارم شیرازی : اوّلین جزء نماز «اَللّهُ اَکْبَرُ» است که آن را «تکبیرة الاحرام» مى گویند و ترک آن خواه از روى عمد باشد یا سهو نماز را باطل مى کند، امّا اضافه کردن آن (یعنى به جاى یک اَللّهُ اَکْبَرُ مثلاً دو مرتبه اَللّهُ اَکْبَرُ بگوید) اگر عمدى باشد موجب باطل شدن نماز است.

آیت الله سیستانی :  اگر از روی جهل قصوری باشد قضا ندارد

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

نماز هایم را در ابتدا بدون قرائت صحیح خوانده ام و از وقتی فهمیده ام قرائتم را تصحیح کرده ام آیا باید قضای آن نمازها را هم بخوانم؟ در مورد قرائت می دانم که غلط بوده است وحروف را صحیح ادا نکرده ام.

آیت الله خامنه ای: اگر نمازهایى که خوانده‌اید با اعتقاد به صحیح بودن قرائت بوده، قضا ندارد.

آیت الله وحید خراسانی : اگر یکى از کلمات حمد یا سوره را نداند و مقصّر باشد ، یا عمداً آن را نگوید ، یا به جاى حرفى حرف دیگر بگوید ، مثلا به جاى (ض) ، (ظ) بگوید ، یا جایى که باید بدون زیر و زبر خوانده شود ، زیر و زبر بدهد ، یا تشدید را نگوید ، نماز او باطل است.

مسأله  1010 ـ   اگر انسان کلمه اى را صحیح بداند ، و در نماز همان طور بخواند ، و بعد بفهمد غلط خوانده ، در صورتى که در اعتقاد به صحّت قاصر بوده ، نمازش صحیح است ، و احتیاط مستحبّ آن است که دوباره نماز را بخواند ، و اگر وقت گذشته قضا نماید ، و در صورتى که مقصّر بوده باید دوباره بخواند ، و اگر وقت گذشته قضا نماید.

آیت الله مکارم شیرازی : هرگاه کلمه یا تلفّظ آیه یا ذکرى را صحیح مى دانسته و مدّتى در نمازها خوانده وبعد مى فهمد غلط بوده، نمازش اعاده ندارد، هرچند احتیاط مستحب اعاده یا قضاى آن است.

آیت الله سیستانی :  اگر از روی جهل قصوری باشد قضا ندارد

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

1- اینکه گفته شده در نماز باید هنگام قرائت بدن آرام باشه و سکون کامل منظور چیست ؟
آیا این مطلب درست است:
2- خاراندن و بستن دکمه ها و ور رفتن به محاسن و درست کردن پیرهن و چادر و غیره.پاپا کردن و همه حرکات اضافی در هنگام ذکر ایجاد اشکال میکند.بعد از همه این کار ها (اگر واجبند مثل خاراندن بینی!) ذکر را تکرار کنید.
3: در تکبیره الاحرام باید بعد از انداختن دستها یا قبل از بالا بردن و یا قبل از انداختن دستها این ذکر را گفت.
4: اگر در هنگام خمیازه کشیدن ذکر بگویید صد در صد ذکر اشتباه گفته میشود.پس باید بعد از خمیازه ذکر را تکرار کنید.
5: بعد از قنوت اگر عادت دارین هنگام دست کشیدن به صورت صلوات بگویید باید این نکته را رعایت کنید.یا دست به صورت نکشید یا اگر میکشید بدون ذکر صلوات یا هر ذکر دیگری باشد

ایت الله خامنه ای : ج1) معیار آن است که عرفاً طمأنینه در نماز رعایت شود و طمأنینه یعنی آرامش و سکون بدن و در نماز لازم است بدن به نحوى آرامش داشته باشد که صورت نماز به هم نخورد و همچنین در حین حرکتى هم که موجب بهم خوردن نماز نمی شود لازم است ذکر و قرائت را ترک کند و اگر موقع خواندن حمد و سوره یا خواندن تسبیحات و اذکار واجب نماز بى‏اختیار به قدرى حرکت کند که از حال آرام بودن خارج شود احتیاط واجب آن است که بعد از آرام گرفتن بدن آنچه را در حال حرکت خوانده دوباره بخواند. 

ج2) اگر حرکت مختصر باشد به‌گونه‌ای که آرام بودن بدن در حال ذکر حاصل است مانع ندارد.
ج3) مستحب است دست‌ها را در شروع به گفتن تکبیرة‌الاحرام بالا ببرید و با گفتن تکبیرة‌الاحرام دست‌ها را پایین بیاورید.
ج4) در فرض سؤال لازم است ذکر را به صورت صحیح تکرار نماید.
ج5) موقع گفتن اذکار واجب و مستحب، بدن باید حرکت نداشته باشد، ولى حرکت دست و انگشتان اشکال ندارد.

آیت الله وحید خراسانی : موقعى که انسان در نماز مشغول خواندن چیزى از اذکار واجب است ، باید بدنش آرام باشد ، و موقعى که مى خواهد کمى جلو یا عقب رود ، یا کمى بدن را به طرف راست یا چپ حرکت دهد ، باید چیزى نگوید.

حرکت دادن دست و انگشتان در موقع قرائت و ذکرهاى واجب اشکال ندارد ، اگر چه احتیاط مستحبّ آن است که آنها را هم حرکت ندهد.

اگر موقع خواندن حمد و سوره یا خواندن تسبیحات اربعه بى اختیار به قدرى حرکت کند که از حال آرام بودن بدن خارج شود ، بنابر احتیاط مستحبّ بعد از آرام گرفتن بدن ، آنچه را در حال حرکت خوانده دوباره بخواند.

ـ   اگر در قیام واجب براى تکبیرة الاحرام و قرائت از روى فراموشى بدن را حرکت دهد ، یا به طرفى خم شود ، یا به جایى تکیه کند ، اشکال ندارد.

ـ   احتیاط واجب آن است که در موقع ایستادن ، هر دو پا روى زمین باشد ، ولى لازم نیست سنگینى بدن روى هر دو پا باشد ، و اگر روى یک پا هم باشد اشکال ندارد.

ـ   کسى که مى تواند درست بایستد ، اگر پاها را خیلى گشاد بگذارد که ایستادن بر آن صدق نکند ، نمازش باطل است ، و همچنین بنابر احتیاط واجب اگر به صورت ایستادن معمولى نباشد.

مستحبّ است موقع گفتن تکبیر اوّل نماز و تکبیرهاى بین نماز دستها را تا مقابل گوشها بالا ببرد.

آیت الله فاضل : اگر درهنگام نماز لازم باشد کاری که موجب از بین رفتن آرامش بدن می شود انجام شود مثلا چادر را جلو بکشد یا کاردیگری انجام دهد؛ می تواند ذکر نماز را قطع کند و ان کارلازم را سریع انجام دهد بعد ادامه ذکر نماز را با حالت ارامش بدن بخواند.

2. در هنگام گفتن تکبیره الاحرام نیز بدن باید ارام باشد؛ لیکن مستحب است با شروع تکبیر دستها را تا برابر گوش ها بالا ببرد و با تمام شدن ذکر تکبیر دستها را برابر گوش برساند. اگر دستها را بالا نبرد نماز صحیح است ولی بالابردن دست دروقت گفتن تکبیر مستحب می باشد.

3. اگر می داند ذکر اشتباه گفته می شود نباید درحال خمیازه ذکر را بگوید اگر اشتباها ذکر را در حال خمیازه کشیدن بگوید و اشتباه شود باید ان را دوباره تکرار کند

4.دست کشیدن به صورت بعد از ذکر قنوت اشکال ندارد؛ اگر دروقت دست کشیدن به صورت ارامش بدن به هم بخورد نباید به قصد ذکر استحبابی صلوات گفته شود ولی اگر کسی به قصد ذکر مطلق درحال دست کشیدن به صورت صلوات بگوید و قصد ذکر نماز نکند؛ اشکال ندارد.

آیت الله سیستانی : الف : اشکال ندارد

ب: اشکال ندارد و بالا بردن دست واجب نیست

ج: اگر صحیح نباشد باید آن مقدار را اعاده کنید

د: از مکروهات شمرده شده

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

با توجه به زلزله های متوالی که بعد از زلزله رخ می دهد آیا برای وجوب نماز آیات باید زلزله را احساس کنیم یا همین که از رسانه ها و تلویزیون گفتن بر ما واجب می شود و آیا پس لزله هم حکم زلزله را دارد 

آیت الله خامنه ای هر زلزله‌‏اى، چه شدید و چه خفیف، اگر زلزله مستقلى محسوب شود، نماز آیات جداگانه‏ اى دارد و اگر هنگام وقوع خورشید گرفتگى و ماه گرفتگی و یا در زمان متصل به آن خودتان آن را احساس نکنید، نماز آیات بر شما واجب نیست.

آیت الله فاضلاگر پس لرزه ها زلزله مستقلی نباشند نماز ایات واجب نیست، و اگر زلزله مستقلی حساب شوند برای هرکدام که درهمان شهری که زندگی می کنید رخ بدهد نماز ایات واجب است هرچند شما دیگران احساس کنند و از گفته دیگران اطمینان کنید که زلزله رخ داده است. ولی به پس لرزه هایی که مربوط به زلزله اول گفته می شود و مستقل نباشد نماز ایات جداگانه واجب نیست.

آیت الله وحبد خراسانیهر کدام که عرفا زلزله به حساب آید اگرچه کسی هم نترسد واجب است برای آن نماز آیات خوانده شود

آیت الله سیستانی: برای هر زلزله هر چند پس لرزه باشد در اولین اوقات امکان نماز باید بخواند و چنانچه به هر دلیلی نخواند قضا ندارد

 http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

من در سنین 9الی12 یا 13 ویا14 سالگی که مکلف شدم بدلیل جهل ونادانی روزه های خود را کامل نمیگرفتم تعداد سالهایی که نسبت به احکام شرعی بی اطلاع بودم وکسی هم به من آموزش نمی داد را نمیدانم3 سال 4ویا5 سال جاهل بودم الان کفاره های این سالهایی که نمیدانم چندسال است چگونه است؟

آیت الله خامنه ای: در فرض سؤال پرداخت مقدار متیقن کفاره کافى و در مازاد مشکوک، وظیفه‌اى ندارید. 

آیت الله فاضلفکر کنید به مقداری که یقین پیدا می کنید قضای روزه های سال های را که نگرفته اید روزه بگیرید و اگر از روی عمد روزه نگرفته اید علاوه بر قضا برای هر روز کفاره نیز واجب است. یعنی یا باید دو ماه روزه بگیرید که 31 روز آن پی در پی باشد یا شصت فقیر را سیر کنید یا به هر کدام یک  مد که تقریباً ده سیر است، طعام یعنى گندم یا جو و مانند اینها بدهید، و چنانچهاین مقدار برای شما  ممکن نباشد مخیّر هستید بین اینکه هیجده روز روزه بگیرید، و یا اینکه هرچند مدکه مى توانید بفقرا اطعام بدهید، و اگراین مقدار هم نمی‌توانید ، باید استغفار کنید اگر چه مثلا یکمرتبه بگویید استغفر الله، و احتیاط واجب آن است که هر وقت بتوانید کفّاره رابدهید.

آیت الله وحبد خراسانی: فعلا قضاء نمازها و روزه هایی که نگرفته اید را به جا آورید.

آیت الله سیستانی : گر کسى روزه ماه رمضان را به خوردن یا آشامیدن یا جماع یا استمناء یا باقى ماندن بر جنابت باطل کند ، در صورتى که بداند آن کار روزه را باطل مى کند، علاوه بر قضا ، کفاره هم بر او واجب مى‏شود.

 
   وهمچنین (بنا بر احتیاط واجب) قضا و کفاره لازم است بر کسى که جاهل به حکم بوده ولی در جهل خود معذور نبوده , و یا اینکه مطمئن نبوده و احتمال مى داده که این کار مبطل روزه باشد.
واما کسى که مساله را نمى دانسته و در جهل خود معذور بوده یا مطمئن بوده که این کار روزه را باطل نمى کند کفاره بر او نیست و فقط قضا دارد.
ولى اگر مى دانسته این کار مبطل روزه است ولی نمى دانست کفاره دارد در این صورت باید قضا کند و کفاره هم بدهد.
و در کفاره افطار روزه ماه رمضان ، کافی است به شصت فقیر هر کدام یک مد طعام بدهد  (750 گرم گندم یا آرد یا نان یا ماکارونی و مانند آنها) .
واگر قضای آن را یک سال تأخیر بیاندازد تا ماه رمضان بعد برسد باید بابت هر یک روزعلاوه بر قضا یک مد طعام (کفاره تأخیر) به فقیر بدهد واگر بیش از یک سال تاخیر بیاندازد کفاره تکرار نمى شود.واگر توان قضا نداشته باشد در وصیت نامه خود قید کند که بعد از او حتما آن را قضا کنند.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/

 

 






      

اگه کسی به خاطر درد کمر و مشکلات دیگه نتونه ایستاده نماز بخونه و روی صندلی نماز می خواند آیا باید برای سجده نوک انگشتشو روی زمین بگذاره ؟

آیت الله خامنه ای : در صورت امکان باید نوک انگشت شست را بر زمین بگذارد و ترک آن با فرض جهل به مسأله، ضررى به صحّت نمازهاى گذشته نمى‌رساند.

آیت الله مکارم شیرازی : لازم نیست.

آیت الله سیستانی : واجب نیست

آیت الله وحید خراسانی : گذاشتن دو انگشت بزرگ دو پا به زمین کافی است و گذاشتن سر دو انگشت بزرگ لازم نیست

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/

 






      

1- من تحصیلات دانشگاهی ام در خارج از شهر خودم بودم و تا سال سوم دانشگاه نمازم رو کامل میخوندم و روزه هم میگرفتم در سال 4ام متوجه شدم که حضرت خامنه ای اعلام کرده اند محل تحصیل یا شغل مثل محل سکونت بحساب نمیاد تکلیف چیه؟
از طرفی هم جدیدا حکم اقا نماز دانشجو جمع شده ایا اگه من به مرجع دیگه ای که نماز را کامل می دونسته رجوع کنم نمازهای قبلی ام صحیح است ؟
2- اگه عدول نکنم حکم نمازهای قبلی چی میشه 

آیت الله خامنه ای : ج1) مسأله سفر تحصیلى مبنى بر احتیاط (جمع بین نماز تمام و شکسته و جمع بین روزه گرفتن و قضا کردن آن بعد از ماه رمضان) است، مى‌توانید در این مسأله با مراعات شرایط عدول، به مجتهد جامع الشرایط رجوع نمایید و در صورت عدول اگر نمازهای قبلی را بر طبق فتوای او انجام داده‌اید، محکوم به صحّت است.

ج2) در فرض سؤال لازم است نمازها به صورت شکسته هم قضا شود و روزه‌ها هم بعد ماه رمضان در وطن یا محل اقامت ده روز قضا شوند.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >