1- اینکه گفته شده در نماز باید هنگام قرائت بدن آرام باشه و سکون کامل منظور چیست ؟
آیا این مطلب درست است:
2- خاراندن و بستن دکمه ها و ور رفتن به محاسن و درست کردن پیرهن و چادر و غیره.پاپا کردن و همه حرکات اضافی در هنگام ذکر ایجاد اشکال میکند.بعد از همه این کار ها (اگر واجبند مثل خاراندن بینی!) ذکر را تکرار کنید.
3: در تکبیره الاحرام باید بعد از انداختن دستها یا قبل از بالا بردن و یا قبل از انداختن دستها این ذکر را گفت.
4: اگر در هنگام خمیازه کشیدن ذکر بگویید صد در صد ذکر اشتباه گفته میشود.پس باید بعد از خمیازه ذکر را تکرار کنید.
5: بعد از قنوت اگر عادت دارین هنگام دست کشیدن به صورت صلوات بگویید باید این نکته را رعایت کنید.یا دست به صورت نکشید یا اگر میکشید بدون ذکر صلوات یا هر ذکر دیگری باشد
ایت الله خامنه ای : ج1) معیار آن است که عرفاً طمأنینه در نماز رعایت شود و طمأنینه یعنی آرامش و سکون بدن و در نماز لازم است بدن به نحوى آرامش داشته باشد که صورت نماز به هم نخورد و همچنین در حین حرکتى هم که موجب بهم خوردن نماز نمی شود لازم است ذکر و قرائت را ترک کند و اگر موقع خواندن حمد و سوره یا خواندن تسبیحات و اذکار واجب نماز بىاختیار به قدرى حرکت کند که از حال آرام بودن خارج شود احتیاط واجب آن است که بعد از آرام گرفتن بدن آنچه را در حال حرکت خوانده دوباره بخواند.
ج2) اگر حرکت مختصر باشد بهگونهای که آرام بودن بدن در حال ذکر حاصل است مانع ندارد.
ج3) مستحب است دستها را در شروع به گفتن تکبیرةالاحرام بالا ببرید و با گفتن تکبیرةالاحرام دستها را پایین بیاورید.
ج4) در فرض سؤال لازم است ذکر را به صورت صحیح تکرار نماید.
ج5) موقع گفتن اذکار واجب و مستحب، بدن باید حرکت نداشته باشد، ولى حرکت دست و انگشتان اشکال ندارد.
آیت الله وحید خراسانی : موقعى که انسان در نماز مشغول خواندن چیزى از اذکار واجب است ، باید بدنش آرام باشد ، و موقعى که مى خواهد کمى جلو یا عقب رود ، یا کمى بدن را به طرف راست یا چپ حرکت دهد ، باید چیزى نگوید.
حرکت دادن دست و انگشتان در موقع قرائت و ذکرهاى واجب اشکال ندارد ، اگر چه احتیاط مستحبّ آن است که آنها را هم حرکت ندهد.
اگر موقع خواندن حمد و سوره یا خواندن تسبیحات اربعه بى اختیار به قدرى حرکت کند که از حال آرام بودن بدن خارج شود ، بنابر احتیاط مستحبّ بعد از آرام گرفتن بدن ، آنچه را در حال حرکت خوانده دوباره بخواند.
ـ اگر در قیام واجب براى تکبیرة الاحرام و قرائت از روى فراموشى بدن را حرکت دهد ، یا به طرفى خم شود ، یا به جایى تکیه کند ، اشکال ندارد.
ـ احتیاط واجب آن است که در موقع ایستادن ، هر دو پا روى زمین باشد ، ولى لازم نیست سنگینى بدن روى هر دو پا باشد ، و اگر روى یک پا هم باشد اشکال ندارد.
ـ کسى که مى تواند درست بایستد ، اگر پاها را خیلى گشاد بگذارد که ایستادن بر آن صدق نکند ، نمازش باطل است ، و همچنین بنابر احتیاط واجب اگر به صورت ایستادن معمولى نباشد.
مستحبّ است موقع گفتن تکبیر اوّل نماز و تکبیرهاى بین نماز دستها را تا مقابل گوشها بالا ببرد.
آیت الله فاضل : اگر درهنگام نماز لازم باشد کاری که موجب از بین رفتن آرامش بدن می شود انجام شود مثلا چادر را جلو بکشد یا کاردیگری انجام دهد؛ می تواند ذکر نماز را قطع کند و ان کارلازم را سریع انجام دهد بعد ادامه ذکر نماز را با حالت ارامش بدن بخواند.
2. در هنگام گفتن تکبیره الاحرام نیز بدن باید ارام باشد؛ لیکن مستحب است با شروع تکبیر دستها را تا برابر گوش ها بالا ببرد و با تمام شدن ذکر تکبیر دستها را برابر گوش برساند. اگر دستها را بالا نبرد نماز صحیح است ولی بالابردن دست دروقت گفتن تکبیر مستحب می باشد.
3. اگر می داند ذکر اشتباه گفته می شود نباید درحال خمیازه ذکر را بگوید اگر اشتباها ذکر را در حال خمیازه کشیدن بگوید و اشتباه شود باید ان را دوباره تکرار کند
4.دست کشیدن به صورت بعد از ذکر قنوت اشکال ندارد؛ اگر دروقت دست کشیدن به صورت ارامش بدن به هم بخورد نباید به قصد ذکر استحبابی صلوات گفته شود ولی اگر کسی به قصد ذکر مطلق درحال دست کشیدن به صورت صلوات بگوید و قصد ذکر نماز نکند؛ اشکال ندارد.
آیت الله سیستانی : الف : اشکال ندارد
ب: اشکال ندارد و بالا بردن دست واجب نیست
ج: اگر صحیح نباشد باید آن مقدار را اعاده کنید
د: از مکروهات شمرده شده
http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/