سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پاسخگوی احکام
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4

سوال : آیا بین غروب و مغرب شرعی فرقی وجود دارد؟

بین‌ غروب‌ و مغرب‌ فرق‌ هست‌ «غروب‌» آن‌ است‌ که‌ قرص‌ خورشید از افق‌ محو شود؛ ولی‌ مغرب‌ آن‌ است‌ که‌ سرخی‌ طرف‌ مشرق‌ تا بالای‌ سر انسان‌ برسد. بنابر این‌ حدوداً بین‌ غروب‌ و مغرب‌ 15 الی‌ 20 دقیقه‌ اختلاف ‌هست.

آیت الله خامنه ای : آخر وقت نماز عصر تا غروب آفتاب است و نه تا اذان مغرب.

 آیت الله مکارم: با غروب آفتاب نماز ظهر و عصر قضا مى شود؛ ولى احتیاط آن است که نماز مغرب و عشاء را تا مغرب تأخیر بیندازد

آیت سیستانی : از غروب نباید تاخیر بیافتد ولى در ان فاصله به قصد قربت بخوانید






      

سوال : اگه به نیت استخاره یا قرائت قرآن وضو بگیریم می تونیم با این وضو نماز واجب را ادا کنیم؟

آیت  االله خامنه ای : مانعی ندارد.

آیت الله وحیدخراسانی : مستحبّ است انسان براى امورى که وضو هر چند شرط صحّت آنها نیست ولى در کمال آنها معتبر است وضو بگیرد ، مانند مناسک حجّ به غیر از طواف واجب ونماز طواف ـ که وضو در آن دو شرط صحّت است ـ و همچنین براى نماز میّت و ادخال میّت در قبر و رفتن به مسجد و براى خواندن قرآن و نوشتن آن و براى خوابیدن ، و نیز مستحبّ است کسى که وضو دارد دوباره وضو بگیرد.

 و هرگاه براى یکى از این کارها وضو بگیرد مى تواند هر کارى را که باید با وضو انجام داد به جا آورد ، مثلا مى تواند با آن وضو نماز بخواند یا طواف واجب انجام دهد.






      

سوال : 1- آیا می توان در سجد ذکر سبحان ربی العظیم و بحمده را گفت؟     2- میشه هر دو ذکر را در سجده بگوییم هم سبحان ربی العظیم و بحمده و هم سبحان ربی الاعلی و بحمده آیا باید یکی را بعنوان مطلق ذکر بگوییم

آیت الله خامنه ای : ج1و2) اگر به قصد مطلق ذکر گفته شود، اشکال ندارد و نماز صحیح است.

آیت الله وحید خراسانی : در حال اختیار واجب است در سجده سه مرتبه (سُبْحانَ اللّهِ) یا یک مرتبه (سُبْحانَ رَبِّیَ الاَْعْلى وَ بِحَمْدِهِ) یا هر ذکرى که به این مقدار باشد بگوید ، و احتیاط مستحبّ آن است که تسبیح را بر مطلق ذکر مقدّم بدارد ، و باید این کلمات دنبال هم و به عربى صحیح گفته شود ، و مستحبّ است (سُبْحانَ رَبِّیَ الاَْعْلى وَ بِحَمْدِهِ) را سه یا پنج یا هفت مرتبه یا بیشتر بگوید.

آیت  الله سیستانی : 1و 2ـ اشکال ندارد

  آیت الله مکارم شیرازی : 1و2ـ خیر، ذکر سجده، سبحان ربی الاعلی و بحمده می باشد.

 

 






      

سوال : بنده در زمان اعتکاف امسال یه امتحان دارم می تونم به مدت دو ساعت برم امتحانمو بدم بر گردم اعمال اعتکافم بهم نمی خوره؟

آیت الله خامنه ای : معتکف مى‌تواند براى امور ضرورى شرعى و عرفى و عقلى از مسجد خارج شود ولى اگر به قدرى طول دهد که صورت اعتکاف محو شود، اعتکاف صحیح نیست؛ و تشخیص ضرورى شرعى و عرفى و عقلى با خود مکلف است.

آیت الله مکارم شیرازی : در صورت ضرورت اشکالی ندارد ولی در اولین فرصت به محل اعتکاف بازگردد.






      

 

سوال :آیا وقف به حرکت در همه اجزای نماز اشکال دارد؟ یا فقط در قرائت اشکال دارد؟ مثلا اگر بگوید «سُبْحانَ رَبِّیَ الْعَظیمِ» (با حرکت) و بعد از مدّتی بگوید «وَ بِحَمْدِه»، آیا وقف به حرکت محسوب می شود؟4ـ آیا گفتن اذکاری که کاملا جدای از هم هستند، به صورتهای زیر صحیح است:

الف) مثلا گفته شود «سُبْحان اللّهِ» سه بار بدون توقّف (با حرکت). 

ب) گفته شود «سُبْحانَ اللّهِ» با توقّف (با حرکت).

آیت الله خامنه ای : وصل به سکون یا وقف به حرکت اشکال ندارد گرچه در مورد دوم احتیاط مستحب است که ترک نماید.

آیت الله وحید خراسانی : وقف به حرکت در همه جای نماز چه قرائت حمد و سوره و چه غیر آن بنابراحتیاط واجب جایز نیست اگر سبحان الله یا هر ذکر دیگری را با توقف و با حرکت بگوید بنابراحتیاط واجب صحیح نیست.

 آیت الله سیستانی : اصل وقف به حرکت یا وصل به سکون اشکال ندارد

آیت الله مکارم  شیرازی : وقف با حرکت در هر جاى نماز خلاف احتیاط است

ملاکِ وقف، فاصله عرفى است; خواه نَفَس بگیرد، یا نگیرد، و تنها در جایى جایز است که رابطه جمله را قطع نکند

 






      

در سوئد زندگی می کنم به خاطر طولانی بودن روزها گاهی 20 ساعت روزه باید گرفت ایا باید برای افق چنین مناطقی به نزدیکترین افق به اون شهر رجوع کرد یا همین 20 ساعت را روز حساب کنیم ؟

 

 

آیت الله خامنه ای : مکلف باید در مورد اوقات نمازهاى یومیه و روزه همان افق محل سکونت خود را رعایت کند، ولى اگر روزه گرفتن بر اثر طولانى بودن روز، غیر مقدور یا حرجى باشد، اداى آن ساقط و قضاى آن واجب است.

 

آیت الله مکارم شیرازی : می توانید مطابق افق مناطق معتدله عمل کنید.

در کتب مختلف فقهی در مواردی که موضوعاتی خارج از متعارف پیدا می شود می گویند باید طبق متعارف عمل گردد مثلا صورت های غیر متعارف را در وضو به اندازه متعارف می شویند و همچنین در ابواب دیگر، بنابراین در مناطقی که روز و شب از حد متعارف خارج می شود باید طبق مناطق متعارف (مانند مناطق معتدله) رفتار کرد، اخیراً از بعضی مناطق فنلاند از ما سؤال شده بود که روزها به قدری طولانی است که توان روزه آن را نداریم، ما برای این که آنها گرفتار شک و شبهه نشوند افق تهران را انتخاب کردیم، گفتیم در این جا ساعت پنج بعد از نیمه شب امساک می کنند و ساعت هشت بعد از ظهر افطار، شما هم به وقت محلی ساعت پنج امساک کنید و ساعت هشت افطار.

لذا چنین افرادی عبادات خود را مطابق اوقات شرعی مناطق معتدله ای که تقریباً در یک خط نصف النهار با آنها قرار دارند، به جا آورند.

ایت الله سیستانی : چنانچه تمکن دارد روزه بگیرد و اگر تمکن ندارد بعداً قضاء کند و اگر از آنهم متمکن نیست فقط فدیه بدهد.

کسى که در قطبین (شش ماه شب و شش ماه روز ) زندگى مى کند حکم نماز و روزه آن چطور است ؟

پاسخ: در مورد نماز به احتیاط واجب باید ملاحظه نزدیکترین مکانى کند که هر 24 ساعت یک شبانه و روز دارد و به نیت قربت مطلق نمازهاى پنجگانه را طبق اوقات آنجا بجاى آورد و در مورد روزه نیز واجب است که در ماه رمضان به شهرى برود که بتواند در آن روزه بگیرد یا بعد از آن برود و قضا کند و اگر نمى تواند به جاى روزه باید فدیه بدهد

آیت الله العظمی صافی گلپایگانی : به حسب روزهای کوتاه (یک یا دو ساعتی) یا بلند (بیست و دو ساعتی) به وظیفه نماز و روزه عمل نمایید. بلی، در مناطقی که شب و روز مثلاً هر یک شش ماه است ظاهراً عمل طبق اوقات نزدیک ترین بلاد کفایت می کند و چنان چه مقدورتان باشد لازم است به بلادی که معمول است مهاجرت نمایید.






      
<   <<   21   22   23   24   25