سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پاسخگوی احکام
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4

   1- اینکه گفته شده اگر عمدا قبل از امام یا مدتی پس از امام افعال نماز را انجام دهید معصیت کرده است یعنی چقدر زودتر یا دیرتر بخونه تبعیتنکرده؟


مثلا اگه امام از سجده پاشد وداره تشهد میخونه ولی ماموم در حال سجده عمدا باقی بمونه نمازش فرادا میشه؟


2- آیا تبعیت نکرده باعث فردی شدن نماز میشه یا فقط معصیت کرده ؟

آیت الله خامنه ای : ج1) معناى تبعیت واضح است و همین که جلو نیافتد، صدق مى‌کند اما بَعدیّت تابع صدق عرفى است. 

ج2) اگر در دو رکن پشت سرهم از امام جلو یا عقب بیفتد بنا بر احتیاط واجب باید نماز را تمام کند و دوباره بخواند اگر چه بعید نیست نمازش صحیح باشد و فرادا شود.

آیت الله مکارم شیرازی :  در مورد انجام اعمال قبل از امام در صورتیکه مثل رکوع و سجود

 باشد باید برگردد و اگر برنگردد نماز او اشکال دارد.  و توجه داشته باشید که مأموم باید کارهای نماز را مانند رکوع و سجود جلوتر از امام انجام ندهد، بلکه همراه امام یا کمی بعد از او به جا آورد و اگر سهوا پیش از امام سر از رکوع بردارد باید دوباره به رکوع برود و با امام سربردارد و زیادی رکوع در اینجا نماز را باطل نمی کند، ولی اگر به رکوع برگردد و پیش از آن که به رکوع برسد امام سر بردارد نمازش باطل است.

آیت الله فاضل لنکرانی : .1به مقداری که عرفا تاخیر گفته می شود مثلا امام به سجده برود و کمی دیرتر از امام به سجده  یا رکوع برود همین طور امام برای رکعت بعدی بلند شود و ماموم مشغول تشهد خواندن باشد . هرمقداری که عرفا تاخیر گفته شود و عمدا باشد تاخیر گفته می شود. اگر . عمدا غیر از ذکر نماز؛کارهاى دیگر آن مانند رکوع و سجود را با امام یا کمى بعد از امام بجا آورد ؛ معصیت است.

2. نماز فرادی نمی شود.لیکن اگر عمداً پیش از امام یا با تأخیر زیاد بعد از امام انجام دهد معصیت کرده و احتیاطواجب آن است که نماز را تمام کند و دوباره بخواند.

 آیت الله سیستانی : مأموم باید غیر از آنچه در نماز خوانده مى‏شود ، کارهاى دیگر آن مانند رکوع و سجود را با امام ، یا کمى بعد از امام بجا آورد ، و اگر عمداً پیش از امام یا مدتى بعد از امام به نحوى که متابعت صدق نکند انجام دهد ، جماعتش باطل مى‏شود ، ولى اگر به وظیفه منفرد عمل نماید نمازش صحیح است.

آیت الله وحید خراسانی : مأموم باید غیر از آنچه در نماز خوانده مى شود ، کارهاى دیگر آن را مانند رکوع و سجود با امام یا کمى بعد از امام به جا آورد ، و اگر عمداً پیش از امام یا مدّتى بعد از امام انجام دهد ، جماعتش باطل مى شود ، ولى اگر به وظیفه منفرد عمل نموده نمازش صحیح است.

ـ   اگر سهواً پیش از امام سر از رکوع بردارد ، چنانچه امام در رکوع باشد باید به رکوع برگردد و با امام سر بردارد ، و در این صورت زیاد شدن رکوع نماز را باطل نمى کند ، ولى اگر به رکوع برگردد و پیش از آن که به رکوع امام برسد امام سر بردارد ، نمازش باطل است.

ـ   اگر اشتباهاً سر بردارد و ببیند امام در سجده است ، باید به سجده برگردد ، و چنانچه در هر دو سجده این اتّفاق بیفتد ، براى زیاد شدن دو سجده نماز باطل نمى شود.

ـ   کسى که اشتباهاً پیش از امام سر از سجده برداشته ، هرگاه به سجده برگردد و هنوز به سجده نرسیده امام سر بردارد ، نمازش صحیح است ، ولى اگر در هر دو سجده این اتّفاق بیفتد ، نمازش باطل است.

ـ   اگر اشتباهاً سر از رکوع یا سجده بردارد ، و سهواً یا به خیال این که به امام نمى رسد به رکوع یا سجده نرود ، جماعت و نمازش صحیح است.

ـ   اگر سر از سجده بردارد و ببیند امام در سجده است ، چنانچه به خیال این که سجده اوّل امام است ، به قصد این که با امام سجده کند ، به سجده رود و بفهمد سجده دوم امام بوده ، سجده دوم او حساب مى شود ، و اگر به خیال این که سجده دوم امام است به سجده رود و بفهمد سجده اوّل امام بوده ، باید به قصد این که با امام سجده کند تمام کند ، و دوباره با امام به سجده رود ، و در هر دو صورت احتیاط مستحبّ آن است که بعد از تمام کردن نماز به جماعت دوباره هم بخواند.

ـ   اگر سهواً پیش از امام به رکوع رود و طورى باشد که اگر سر بردارد به مقدارى از قرائت امام مى رسد ، چنانچه سر بردارد و با امام به رکوع رود نماز و جماعتش صحیح است ، و اگر عمداً برنگردد ، صحّت نمازش محلّ اشکال است.

ـ   اگر سهواً پیش از امام به رکوع رود و طورى باشد که اگر برگردد به چیزى از قرائت امام نمى رسد ، اگر به قصد متابعت امام سر بردارد و با امام به رکوع رود ، جماعت و نمازش صحیح است ، و اگر صبر کند تا امام به او برسد ، نمازش صحیح و جماعتش محلّ اشکال است.

ـ   اگر سهواً پیش از امام به سجده رود و به قصد متابعت امام سر بردارد و با امام به سجده رود ، جماعت و نمازش صحیح است ، و اگر صبر کند تا امام به او برسد نمازش صحیح و جماعتش محلّ اشکال است.

ـ   اگر امام در رکعتى که قنوت ندارد اشتباهاً قنوت بخواند ، یا در رکعتى که تشهّد ندارد اشتباهاً مشغول خواندن تشهّد شود ، مأموم نباید قنوت و تشهّد را بخواند ، ولى نمى تواند پیش از امام به رکوع رود یا پیش از امام قیام کند ، بلکه باید صبر کند تا قنوت و تشهّد امام تمام شود و بقیّه نماز را با او بخواند.

 

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

تجافی در نماز که گفته میشه واجب است آیا باید تشهد را بخونیم یا اینکه می تونیم سکوت کنیم یا ذکر دیگری بگوییم ؟

آیت الله خامنه ای :اختیار با خودتان مى‌باشد و گفتن ذکر مانعى ندارد و در هر صورت خواندن تشهد مستحب است.

آیت الله مکارم شیرازی: تشهد را میخواند ولی اگردر رکعت آخر امام است سلام را  نمیدهد و بعد برمیخیزد   .توجه داشته باشید :

کسی که در رکعت دوم امام اقتدا می کند، باید در رکعت دوم نماز خودش که رکعت سوم امام است بعد از دو سجده بنشیند و تشهد را به مقدار واجب بخواند و برخیزد و خود را به امام برساند و چنانچه برای گفتن سه مرتبه تسبیحات وقت ندارد یک مرتبه بگوید و در رکوع خود را به امام برساند.

آیت الله وحید خراسانی: بنابراحتیاط تجافی واجب است و خواندن تشهد واجب نیست ولی می تواند تشهد را با امام بخواند

آیت الله سیستانی : خواندن تشهد هنگام تجافی مستحب است

آیت الله فاضل لنکرانی : تجافی و نیم خیز بودن یعنی نشستن به حالتی که  انگشتان دست و سینه پا را به زمین بگذارد وزانوها را بلند کند، احتیاط واجب است و هم چنین قنوت وتشهد را با امام بخواند.


http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

اگه کسی عمل جراحی کرده باشه ودکتر ناکید کرده باشه به هیچ عنوان نباید یه مدت حرف بزنه   
برای نماز همین که تو دلش و قبلش بخونه کفایت میکنه ؟

آیت الله خامنه ای : در نماز واجب است که کلمات تلفظ شوند، به‌طورى که قرائت بر آن صدق کند و زبان بچرخد و صِرف گذراندن آن در قلب کفایت نمى‌کند، هرچند اگر بلند خواند نماز صبح و مغرب و عشا برایش ضرر دارد، مى‌تواند قرائت نماز را به هر نحو ممکن بخواند.

آیت الله مکارم شیرازی : آری کافی است و بعداً هم احتیاطاً قضا کنید.

آیت الله وحید خراسانی : در نماز جماعت واجد شرایط شرکت کند و تکبیرة الاحرام و اذکار واجبه را اگر نمی توانید بگوید در قلب خود بگذراند و زبانش را حرکت دهد و به انگشت هم به آن اشاره کند.

آیت الله فاضل لنکرانی: اگر حرکت دادن زبان و گفتن ذکر نماز بازبان برایش ضرر دارد و دکتر به خاطر ضرر از حرکت دادن زبان منع کرده باشد؛ تازمانی که بتواند ذکر را بازبان بگوید؛ ذکر های نماز را با دل بارعایت سایر شرایط نماز بخواند؛ کفایت می کند.

آیت الله سیستانی : اگر بتواند به صورت آهسته (اخفات) بخواند باید این کار را انجام دهد واگر این کار را هم نتواند انجام دهد به صورت قلبی بخواند.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

نماز برهنگان که در رساله اومده چگونه است متوجه نشدم ؟

آیت الله خامنه ای : اگر نمازگزار، ساترى- حتى از برگ درخت- پیدا نکند، در صورتى که از دید ناظر محترم در امان باشد بنابر اقوا باید در حالت ایستاده به صورت برهنه نماز بخواند. و اگر از دید ناظر محترم در امان نباشد باید در حالت نشسته نماز بخواند. و در هر دو حالت باید براى رکوع و سجده اشاره نماید و باید اشاره براى سجده را بیشتر (از رکوع) به سمت پایین قرار دهد و اگر ایستاده نماز مى‏خواند باید «قُبل» خود را با دست بپوشاند و اگر نشسته نماز مى‌‏خواند باید با ران‏ هایش آن را بپوشاند.

آیت الله مکارم شیرازی : هرگاه برهنه است و چیزی برای پوشانیدن بدن در نماز ندارد، چنانچه احتمال می دهد تا آخر وقت پیدا کند، احتیاط آن است که نماز را به تأخیر اندازد و اگر پیدا نکرد چنانچه کسی او را می بیند باید نشسته نماز بخواند و عورت خود را به این وسیله بپوشاند و اگر کسی او را نمی بیند ایستاده نماز بخواند و بنابر احتیاط واجب عورت را با دست بپوشاند و رکوع و سجود را با اشاره انجام دهد و برای سجود سر را قدری پایین تر بیاورد.

آیت الله وحید خراسانی : اگر لباس در حال ایستادن عورت را مى پوشاند ولى ممکن است در حال دیگر ـ مثلا در حال رکوع یا سجود ـ نپوشاند ، چنانچه موقعى که عورت او پیدا مى شود به وسیله اى آن را بپوشاند ، نماز او صحیح است ، ولى احتیاط مستحبّ آن است که با آن لباس نماز نخواند.

ـ   انسان مى تواند در حال نماز خود را با علف و برگ درختان بپوشاند ، ولى احتیاط مستحبّ آن است که وقتى خود را با اینها بپوشاند که چیز دیگر نداشته باشد.

ـ   اگر چیزى غیر از گل ندارد که عورت خود را با آن بپوشاند ، بنابر احتیاط واجب بین نماز اختیارى با پوشاندن عورت به گل و نماز اضطرارى عریان جمع کند.

ـ   اگر چیزى ندارد که در نماز خود را با آن بپوشاند ، چنانچه احتمال دهد که تا آخر وقت پیدا مى کند ، احتیاط مستحبّ آن است که نماز خود را تأخیر بیندازد ، و اگر چیزى پیدا نکرد ، در آخر وقت مطابق وظیفه اش نماز بخواند ، و مى تواند هم نماز خود را بخواند ، و اگر تا آخر وقت چیزى پیدا نکرد نماز او صحیح است ، و اگر پیدا کرد اعاده کند.

ـ   کسى که مى خواهد نماز بخواند ، اگر براى پوشاندن عورت خود حتّى گل و لجن نداشته باشد ، در صورتى که ناظر محترم عورت او را نمى بیند ، ایستاده نماز بخواند و بنابر احتیاط واجب دست را بر عورت خود بگذارد ، و باید رکوع و سجود را با اشاره به جا آورد ، و بنابر احتیاط واجب اشاره سجود را بیشتر نماید.

و اگر به گونه اى است که ناظر محترم او را مى بیند ، باید نشسته نماز بخواند و رکوع و سجود را با اشاره به جا آورد ، و بنابر احتیاط واجب اشاره سجود را بیشتر نماید.

 

ـ   اگر چیزى ندارد که در نماز عورت خود را با آن بپوشاند ، واجب است اگر چه به کرایه یا خریدارى باشد تهیّه نماید ، ولى اگر تهیّه آن به قدرى پول لازم دارد که نسبت به دارایى او زیاد است ، یا طورى است که اگر پول را به مصرف لباس برساند به حال او ضرر دارد ، تهیّه آن لازم نیست ، و مى تواند به دستورى که براى برهنگان ذکر شد نماز بخواند ، یا تحمّل ضرر کند و با ساتر نماز بخواند.

ـ   کسى که لباس ندارد ، اگر دیگرى لباس به او ببخشد یا عاریه دهد ، چنانچه قبول کردن آن براى او حرجى نباشد باید قبول کند ، بلکه اگر عاریه کردن یا طلب بخشش براى او حرجى نیست ، باید از کسى که لباس دارد طلب بخشش یا عاریه نماید.

آیت الله فاضل لنکرانی: اگر کسی دروقت نماز لباس نداشته باشد  و هیچ ساتری برای عورت خود نداشته باشد؛ مى تواند در نماز خود را با علف و برگ و اگر برگ و علف هم  نباشد دراین صورت  مى تواند برهنه نماز بخواند.

در صورتى که نامحرم او را مى بیند باید نشسته نماز بخواند و عورت خود را با ران خود بپوشاند. و اگر کسى او را نمى بیند ایستاده نماز بخواند و جلو خود را با دست بپوشاند و در هر صورت، رکوع و سجود را با اشاره انجام دهد و براى سجود سر را قدرى پائین تر مى آورد.

هم چنین اگر کسی لباسش نجس است و ساتر پاک ندارد و امکان اب کشیدن لباس هم نباشد برهنه به صورتی که گفته شد نماز بخواند.

اما اگر به خاطر سرما و یا جهات دیگر نتواند لباس را در بیاورد با همان لباس نجس نماز بخواند صحیح است.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

اینکه دیسک کمر دارم و روی صندلی نماز می خونم ، یه مدت هنگام سجده مهر را با یکی از دستهام روی پیشانی می گذاشتم ، بعدا متوجه شدم که باید اعضا سجده را بر روی زمین یا صندلی می گذاشتم و مهر را بر وسیله بلند یا چند متکا میگذاشتم آیا نماز های قبلی من صحیح بوده در کل وظیفه ام این بوده که مهر را روی وسیله ای می گذاشتم ؟ لطفا توضیح بدید وظیفه حقیر چیست ؟

آیت الله خامنه ای: توجه داشته باشید اگر قادر به گذاشتن مهر روی دسته صندلی یا چیز دیگر مانند بالشت یا چهار پایه و سجده بر آن هستید باید سجده را بدین نحو انجام دهید و نماز شما صحیح است؛ و در غیر این صورت به هر نحو که می‏توانید سجده ‏ ‏را انجام دهید. ونمازهایی که بر اساس این وظیفه عمل نکرده اید، باید اعاده کنید.

آیت الله وحید خراسانی:  در فرض سوال باید سطح میزی که سر را برای سجده روی آن میگذارند پایین باشد مثلا روبروی پاهای آنها قرار گیرد . مهر را روی آن قرار دهند و بر روی آن سجده نمایند.

ولی چنانچه قدرت ندارند بر میزی که سطح آن به این مقدار پایین است سجده نمایند بلکه فقط می توانند بر روی میزی سجده نمایند که سطح آن مثلا روبروی سینه آنهاست به علت مریضی یا درد کمر و ... در این صورت بنابراحتیاط واجب یک بار نماز را به همین کیفیت بخوانند و یک بار نماز را با سجده به اشاره سر بخوانند و چنانچه برای سجده حتی در این حد هم قدرت ندارند و فقط می توانند نماز با سجده به اشاره به جا آورند باید نمازشان را با سجده به اشاره به جا آورند.

اگر به وظیفه ای که ذکر شد عمل نکرده اید باید نمازهایتان را در زمان سلامت قضاء نمایید. 

آیت الله سیستانی : لازم نیست دست یا انگشتهای پا روی زمین باشد


 آیت الله مکارم شیرازی:  نماز های گدشته انشالله صحیح است ولی بعد از این احتیاط کنید

آیت الله فاضل لنکرانی اگر  مسأله نمی دانستید و جاهل قاصر بودید  یعنی اطمینان داشتید که گذاشتن مهر به پیشانی  صحیح است واحتمال خلاف نمی دادید؛ نماز هایی که خوانده اید صحیح است و از حالا به بعد سعی کنید با مطالعه رساله نماز ها را صحیح انجام دهید.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

اگه دانشجویی بعضی هفته ها دو روز و بعضی هفته ها 4 روز در سفر باشه و در ماه سر جمع 12 روز در سفر باشه و این تردد دو ماه طول بکشه حکم کثیرالسفر را داره یا حتما باید هفته ای سه روز در رفت و امد باشه  

آیت الله خامنه ای : اگر سفرهاى‌ او به‌گونه‌اى باشد که در خلال هر ده روز یک سفر تحصیلى دارید، با توجه به اینکه مسأله سفر تحصیلى مبنى بر احتیاط (جمع بین نماز تمام و شکسته و جمع بین روزه گرفتن و قضا کردن آن بعد از ماه رمضان) است، مى‌تواند در این مسأله با مراعات شرایط عدول، به مجتهد جامع الشرایط رجوع نماید.

آیت الله مکارم شیرازی:‌ اگر در ماه 12 روز در رفت و آمد باشد کثیرالسفر است

آیت الله وحید خراسانی : احتیاط واجب در جمع است یعنی بین راه و در محل تحصیل نمازهای ظهر و عصر و عشا را بنابراحتیاط واجب ، هم تمام بخوانید و هم شکسته و اگر ماه مبارک باشد روزه ها را احتیاطا در ماه مبارک رمضان بگیرید و بعد از ماه رمضان در وطن یا جایی که قصد مانده ده روز دارید قضاء نمایید.

آیت الله سیستانی :  طبق فرض شما این دانشجو کثیر السفر نیست.

آیت الله فاضل لنکرانی : اگر کسی در کمتر از هرده روز حد اقل یک مسافرت به مقدار شرعی داشته باشد وفرقی نمی کند سفر تحصیلی باشد یا سفر کاری یا سفر تفریحی و زیارتی. و حد اقل برای یک ماه این رفت و امد ادامه داشته باشد و ده روز پشت سرهم در یک جا نماند؛ تازمانی که چنین رفت و امد دارد کثیر السفر می باشد و نمازش در تمام مسافرت ها و در تمام شهر ها تمام می باشد.

بنابر این تازمانی که شما چنین رفت و امد دارید نماز شما هم درسفر دانشجوئی و محل تحصیل و هم درمسافرت به شهر های دیگر دراین مدت تمام می باشد.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/

 






      

اگه دانشجویی بعضی هفته ها دو روز و بعضی هفته ها 4 روز در سفر باشه و در ماه سر جمع 12 روز در سفر باشه و این تردد دو ماه طول بکشه حکم کثیرالسفر را داره یا حتما باید هفته ای سه روز در رفت و امد باشه  

آیت الله خامنه ای : اگر سفرهاى‌ او به‌گونه‌اى باشد که در خلال هر ده روز یک سفر تحصیلى دارید، با توجه به اینکه مسأله سفر تحصیلى مبنى بر احتیاط (جمع بین نماز تمام و شکسته و جمع بین روزه گرفتن و قضا کردن آن بعد از ماه رمضان) است، مى‌تواند در این مسأله با مراعات شرایط عدول، به مجتهد جامع الشرایط رجوع نماید.

آیت الله مکارم شیرازی:‌ اگر در ماه 12 روز در رفت و آمد باشد کثیرالسفر است

آیت الله وحید خراسانی : احتیاط واجب در جمع است یعنی بین راه و در محل تحصیل نمازهای ظهر و عصر و عشا را بنابراحتیاط واجب ، هم تمام بخوانید و هم شکسته و اگر ماه مبارک باشد روزه ها را احتیاطا در ماه مبارک رمضان بگیرید و بعد از ماه رمضان در وطن یا جایی که قصد مانده ده روز دارید قضاء نمایید.

آیت الله سیستانی :  طبق فرض شما این دانشجو کثیر السفر نیست.

آیت الله فاضل لنکرانی : اگر کسی در کمتر از هرده روز حد اقل یک مسافرت به مقدار شرعی داشته باشد وفرقی نمی کند سفر تحصیلی باشد یا سفر کاری یا سفر تفریحی و زیارتی. و حد اقل برای یک ماه این رفت و امد ادامه داشته باشد و ده روز پشت سرهم در یک جا نماند؛ تازمانی که چنین رفت و امد دارد کثیر السفر می باشد و نمازش در تمام مسافرت ها و در تمام شهر ها تمام می باشد.

بنابر این تازمانی که شما چنین رفت و امد دارید نماز شما هم درسفر دانشجوئی و محل تحصیل و هم درمسافرت به شهر های دیگر دراین مدت تمام می باشد.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/

 






      

 

ما در محلی کار می کنیم که وضعیت شغلی ما طوری است که 14 روز کار و 14 روز هم منزل می رویم که بیشتر از 6 ‏فرسخ است در این مدت 14 روز کار شاید یک یا دو بار هم مأموریت شغلی پیش بیاید که بیشتر از 6 فرسخ باشد و این از ‏مسئولت شغلی ما نیز می باشد.

در محل کار وظیفه نماز و روزه ما چیست؟

در مأموریت وظیفه نماز و روزه ما چیست؟

‏در بین محل کار و منزل وظیفه نماز و روزه ما چیست؟

اگر مأموریت در هر هفته باشد ولی در 14 روز منزل مسافرتی در بین باشد یا نباشد وظیفه نماز و روزه ما چیست؟

اگر 7 روز در محل کار و 14 روز در منزل باشد وظیفه نماز و روزه ما چیست؟

‏و اگر ما بواسطه کار باید هر روز این 14 روز شغلی را در تردد باشیم وظیفه نماز و روزه ما چیست؟

آیت الله خامنه ای : اگر در خلال هر ده روز حداقل یک بار براى شغل، سفر انجام شود و این تردّد شغلى حداقل دو سه ماه ادامه داشته باشد، نماز در سفرهاى شغلى ـ غیر از سفر اول و دوم ـ در مبدأ، مقصد و بین راه تمام و روزه صحیح است و اگر ده روز یا بیشتر در یک محلّ اقامت شود، در سفر اول شغلى نماز شکسته و بعد از آن تمام است؛ و در سفرهاى شخصى حکم مسافر را دارید.

آیت الله سیستانی :‌ اگر یک هفته یا دو هفته در محل کار هستید و این وضع به مدت یکسال و نیم ادامه دارد آنجا در حکم وطن است و نمازتان در آنجا تمام و روزه صحیح است ولى در مأموریتها نماز شکسته است و اگر قبل از ظهر باشد روزه را مىتوانید بخورید و همچنین در سفر بین محل کار و وطن مگر اینکه مأموریتها به علاوه سایر مسافرتها به طور مستمر در ماه ده روز بشود که در اینصورت کثیر السفر شمرده مىشوید و نمازتان در همه مسافرتها حتى اگر به کشور دیگر باشد تمام است و همین حکم در صورتى است که 14 روز شغلى را در تردد باشید.

آیت الله وحید خراسانی: در مورد 7 روز در محل کار و 14 روز در منزل ، در محل کا بنابراحتیاط واجب باید نمازهای ظهر و عصر و عشا را هم دو رکعتی بخوانید و هم چهاررکعتی و روزه را بگیرید و قضاء آن را بعدا به جا آورید ولی در بقیه موارد سوال نماز تمام است و روزه صحیح می باشد.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/

 






      

اگر نماز بخونیم و بعدش متوجه شدیم که اذان نشده نماز باطله؟ حتی اگه دو رکعت یا یک رکعتش داخل وقت باشه باز هم باطله؟

آیت الله خامنه ای : اگر با اطمینان به دخول وقت، نماز را شروع کرده و یک رکعت آن داخل وقت باشد، صحیح است.

آیت الله مکارم شیرازی : هرگاه  مشغول نماز شود و در بین نماز بفهمد که هنوز وقت داخل نشده، نماز او باطل است، همچنین اگر بعد از نماز بفهمد که تمام نماز را پیش از وقت خوانده باید نماز را اعاده کند، ولی اگر در بین نماز یا بعد از نماز بفهمد وقت داخل شده بود نمازش صحیح است

آیت الله وحید خراسانی : اگر به یقین یا اطمینان یا حجت شرعیه براى انسان ثابت شود که وقت نماز شده و مشغول نماز شود و در بین نماز بفهمد که هنوز وقت داخل نشده ، نماز او باطل است ، و همچنین است اگر بعد از نماز بفهمد که تمام نماز را پیش از وقت خوانده است.

و اگر در بین نماز بفهمد وقت داخل شده یا بعد از نماز بفهمد که در بین نماز وقت داخل شده بود ، نمازش صحیح است.

ـ   اگر انسان ملتفت نباشد که باید با ثابت شدن دخول وقت مشغول نماز شود ، چنانچه بعد از نماز بفهمد که تمام نماز را در وقت خوانده ، نماز او صحیح است ، و اگر بفهمد نماز را پیش از وقت خوانده یا نفهمد که در وقت خوانده یا پیش از وقت ، یا بعد از نماز بفهمد که در بین نماز وقت داخل شده ، نمازش باطل است.

آیت الله سیستانی : نماز باطل است و باید اعاده بشود

آیت الله فاضل لنکرانی : در فرض سوال اگر یقین به دخول وقت داشته اید و بعدا متوجه شده اید که فقط مقداری از نمازتان در وقت بوده است نماز صحیح ات ولی اگر یقین به دخول وقت نداشته اید باید بنابر احتیاط واجب نماز را اعاده کنید.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/

 






      

روز و شب تو روایات و وقت دعاهای وارده چه موقعیه ؟ از کی شب شروع می شه و از کی روز؟

آیت الله خامنه ای : موارد مختلف است غالباً شروع شب موقعى است که سرخى طرف مشرق که بعد از غروب آفتاب پیدا مى‌شود از بین برود و شروع روز موقعى است که فجر صادق طلوع کند و احراز آن موکول به تشخیص مکلف است.

آیت الله مکارم شیرازی : روز با طلوع آفتاب شروع  و با غروب ان به پایان می رسد .و شب از غروب آفتاب تا طلوع خورشید است.

آیت الله سیستانی : روز از طلوع فجر است تا غروب افتاب وشب از غروب است تا طلوع فجر

آیت الله فاضل لنکرانی : روز از طلوع فجر شروع می شود و با اذان مغرب تمام می شود وشب از اذان مغرب شروع می شود و با طلوع فجر به پایان می رسد.

آیت الله وحید خراسانی: از اول غروب خورشید شب شروع می شود و بنابراحتیاط واجب از اذان صبح (طلوع فجر صادق که فجر دوم است) روز شروع می شود.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >