سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پاسخگوی احکام
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4
سؤال : کسی که در اثر ندانسن مسئله یا اهمال و سستی غسل های واجب خود را انجام نداده نماز و روزة او چه حکمی دارد ؟

مقام معظم رهبری : اگر اهمال و سستی در انجام غسلی نمود ، باید نمازها و روزه هایش را قضا کند و علاوه بر آن کفاره هم دارد و همچنین اگر در اثر ندانستن مسئله غسل ننموده باید نمازهایش را قضا نماید و در صورتی که در یاد گرفتن مسئله کوتاهی نکرده باشد روزه هایش فقط قضا دارد و گرنه بنابر احتیاط واجب کفاره هم دارد و کسی که اصلا نمی دانسته جنابت چیست و جنب کیست روزه هایش صحیح است .

آیت الله صافی : باید قضا نماید و نسبت به روزه کفاره هم به ذمّه او تعلق گیرد.

آیت الله مکارم : باید نماز و روزه های خود را اعاده کند و کفاره روزه ها را نیز بنابراحتیاط واجب بدهد و اگر نمی تواند کفاره کامل بدهد باید طبق مسئله 1402 رساله ما عمل کند .

آیت الله سیستانی : نماز ها باطل است و روزه اگر غسل جنابت یا حیض یا نفاس را عمداً انجام نداده باطل است ولی اگر جاهل بوده باطل نیست .[1]

-------------------
[1] . کتاب مسائل جدید سید محسن محمودی ج 2 ص 91 .





      
حکم چت کردن با جنس مخالف چیست ؟


پاسخ : ارتباط با نامحرم (حضوری، ارسال پیامک، و چت کردن ) در صورتی که قصد لذت باشد ( حتی عاطفی )، یا ترس و خوف به گناه افتادن باشد ( حتی در آینده نزدیک ) یا مفسده ای داشته باشد حرام است.





      

سوال :‌اگر کسی عقیم باشه ایا باید به دختر بگه مسئله را ؟ یا می تواند شرط بگذارد که اصلا بچه نمی خوام؟

آیت الله خامنه ای:‌ اگر هنگام عقد مورد سوال واقع شود، بیان آن لازم است.

آیت الله فاضل لنکرانی :‌ گفتن اینکه من عقیم هستم لازم نیست

آیت الله سیستانی :‌ واجب نیست ، ولی جایز نیست خود را به عنوان فرد سالم معرفی کند

آیت الله وحید خرسانی :‌  برای این که نزاعی پیش نیاید به او بگوید – چنین شرطی اشکال ندارد

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/

 






      

سوال :‌ .بنده کارمند اداری هستم ودررابطه با استفاده از اموال دولتی سوال دارم   .

بنده در سیستم رایانه اداره برخی کارهای شخصی مانند تایپ ، استفاده از برنامه اکسل و پرینت ورایت سی دی و انتقال اطلا عات روی فلش و... انجام می دهم.البته به اندازه کارهای معمولی خودم نه مثلا جهت کسب درآمد شخصی حال اگر پس از این استفاده ها معادل هزینه این موارد را به اداره برگردانم آیا اشکالی دارد؟
اگر اشکال دارد در رابطه با مواردی که قبلا انجام داده ام و معادل آنهم پول به اداره برگردانده ام باید کاردیگری انجام دهم (بعنوان مثال تایپ همین سوال برای شما)

 

آیت الله خامنه ای :‌ استفاده شخصی از اموال بیت المال جایز نیست و موجب ضمان است مگر آنکه استفاده از اموال بیت المال با اذن مسئول مربوطه باشد که شرعاً و قانوناً حق اذن دادن داشته باشد.

آیت الله فاضل لنکرانی :‌ استفاده از اموال عمومی اداره برای کارهای شخصی و هم چنین انجام کارهای شخصی در ساعات اداری جایز نیست. نسبت به گذشته به مقداری که از اموال عمومی استفاده کرد اید هزینه آن را پرداخت کنید . و دراینده بدون اجازه مسئول اداره استفاده نکنید. البته اگر مسئول اداره قانونا اجازه داشته باشد که برای کارمندان  استفاده شخصی را در امور خاصی اجازه بدهد اشکال ندارد لیکن هزینه آن را پرداخت  کنید و اگر مسئول اداره قانونا حق اجازه دادن را نداشته باشید از اموال عمومی استفاده نکنید.

آیت الله مکارم شیرازی :‌ در مورد استفاده شخصی از بیت المال، این کار جایز نیست، مگر در مواردی که مقررات اجازه می دهد، یا اینکه با اجازه مسئولینی که در این حیطه اختیارات قانونی دارند، بوده باشد.

در این زمینه باید از مسئولین مربوطه سوال نمایید.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      

سوال :‌یکی از آشنا ها مال حرامی که یقین داریم به حرمتش، را به بنده هدیه داده و از طرفی بخاطر معذوریت نتونستم نپذیرم و نمی تونم پس بدم تکلیف بنده چیست ؟ آیا می توانم از طرف صاحبش صدقه بدم ؟

آیت الله خامنه ای :‌اگر صاحب مال را می شناسید یا می توانید او را شناسایی کنید باید به او بدهید و اگر از یافتن او ناامید هستید از طرف او صدقه بدهید و بنا بر احتیاط از حاکم شرع اجازه بگیرید.

آیت الله فاضل لنکرانی :‌ اگر صد در صد یقین به حرام بودن مالی که به شما هدیه داده ندارید، می توانید استفاده کنید ولی اگر صد در صد یقین دارید نمی توانید استفاده کنید و درصورتی که بدانید صاحب اصلی مال چه کسی است به صاحبش برگردانید و اگر صاحب مال حرام را نمی شناسید آنچه را به شما هدیه داده از طرف صاحبش به فقیر صدقه بدهید.

آیت الله وحید خراسانی :‌نباید می گرفتید و الان که گناه کردید و گرفتید ضامن هستید و باید به صاحب اصلی آن برگردانید و اگر بعد از تحقیق از پیدا کردن صاحب اصلی آن مایوس شدید از طرف او به فقیر صدقه بدهید و بنابراحتیاط واجب برای صدقه دادن از مجتهد جامع الشرائط اجازه بگیرید

آیت الله سیستانی :‌ اگر مى دانیدکه عین این مال مال فلان اقا ست که این شخص از او سرقت کرده است باید ان را به همان اقا بدهید نه به سارق

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/






      
فرق بین اعضا شستنی و اعضای مسح کردنی وضو چیست؟


√ پاسخ :
1- اگر اعضای شستنی مانند صورت و دست ها قبل از وضو خیس باشند با همان حال وضو گرفتن اشکال ندارد . بخلاف مسح کردنی ها که باید خشک باشند، ولی اگر رطوبت مختصری داشته باشند و رطوبت دست بر ان غلبه کند، اشکال ندارد.

2-اگر اعضای شستنی هنگام وضو تکان بخورد اشکال ندارد. بخلاف اعضای مسح کردنی که نباید تکان بخورد. اما اگر مختصری تکان بخورد که عرفا بگویند دست را بر سر یا پا کشیده است .
نه اینکه دست را ثابت نگه داشته و سر و پا را حرکت داده است.


------------------------
توضیح المسائل مراجع مسئله 255 و 256





      
حکم چت کردن با جنس مخالف چیست ؟


پاسخ : ارتباط با نامحرم (حضوری، ارسال پیامک، و چت کردن ) در صورتی که قصد لذت باشد ( حتی عاطفی )، یا ترس و خوف به گناه افتادن باشد ( حتی در آینده نزدیک ) یا مفسده ای داشته باشد حرام است





      
√ ســوال:
آیا شخص مى‏تواند بدون تقلید، بر اساس عقل و درایت خود، به تکلیف شرعى عمل کند؟

√ پاسخ:
همه مراجع: خیر. تنها راه دستیابى به احکام الهى، اجتهاد، تقلید و یا احتیاط است و با تکیه بر عقل و درایت خود، نمى‏توان به احکام شرعى دست یافت.

تبصره. هر کس بخواهد احتیاط کند، همین بس که در آراى مجتهدانى که احتمال اعلم بودن آنان داده مى‏شود، احتیاط کند.





      
آیا کاشت ناخن مانع غسل و وضو است؟
-------------------------------------------------

آیت الله خامنه ای : کاشت ناخن فى نفسه اشکال ندارد و با فرض صدق زینت، باید از نامحرم پوشانده شود.
1- در صورت کاشت ناخن، براى وضو و غسل باید مانع ـ ولو با صرف هزینه ممکن ـ برطرف گردد.
2- چنانچه می‌داند امکان برطرف‌کردن آن نیست و یا رفع آن با مشقّت غیر قابل تحمّل همراه بوده و یا ضرر قابل توجهى دارد، در وقت نماز باید وضو یا غسل را انجام دهد سپس مبادرت به این کار کند
و وضو و غسل‌هاى بعدى را باید به‌صورت جبیره انجام دهد(یعنى با دست مرطوب مانع را مسح نماید)
3- در صورتى که امکان برطرف کردن آن ـ ولو در روز‌های بعد ـ باشد و برطرف نکند، وضو و غسل جبیره باطل خواهد بود .
---------------------------------------

آیت الله سیستانی :‌ ناخن کاشته شده مانع از وضو و غسل وتیمم است و باید آن را جدا کند و تا جدا کردن آن به احتیاط واجب بین وضو و تیمم یا غسل و تیمم - به اختلاف وظیفه مکلف - جمع نماید.

------------------------------------------

آیت الله مکارم شیرازی :‌ در صورتی که ضرورتی برای این کار نباشد آن را ترک کنند، و چنانچه ضرورتی وجود داشته باشد و امکان جداسازی ناخن های مصنوعی به هنگام غسل و وضو نباشد، با آن وضو و غسل جبیره ای می گیرند.

--------------------------------------

آیت الله وحید خراسانی :‌ کاشتن ناخن که موجب نرسیدن آب به پوست یا ناخن اصلی در وضو و غسل می باشد جایز نیست.
در فرض کاشتن واجب است اگرچه به حرج و مشقت بیافتد ناخن کاشته شده را بردارد و اگر حتی با حرج و مشتقت قابل برداشتن نبود بنابراحتیاط واجب باید هم وضو و غسل جبیره انجام دهد و هم تیمم نماید





      
√ سوال :
اگر دو لیوان آب را براى شوخى به حالت شراب بخورند (یا دو لیوان را به هم بزنند)، حرام است؟

√ پاسخ :
آیت الله خامنه ای: اگر موجب تایید عمل باطل باشد جایز نیست و در هر صورت موجب حرمت نوشیدنی حلال نمی شود.





      
<   <<   86   87   88   89   90   >>   >