سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پاسخگوی احکام
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4
ذکرسجده واجب قرآن

مقدار واجب : تنها گذاشتن سر روی مهر کافی است.
مقدار مستحب : ذکر سجده را بگویید. لا اله الا الله حقا حقا ....

بعد از سجده مستحب است یک تکبیر به همراه بالا آوردن دست ها انجام شود .





      

کسی که نمازش روی صندلی باطل است

1) اگر بتواند (ولو با تکیه کردن به دیوار یا عصا، یا خم شدن یا پاها را بیش ازحد بازگذاردن یا به شکل رکوع) بایستد؛ اگر روی صندلی نماز بخواند باطل است. زیرا: واجبی را ترک کرده که می تواند انجام دهد،( مثل قیام).

2) اگر بتواند برای تشهد بنشیند و سجده ها را درست انجام دهد؛ اگر روی صندلی نماز بخواند باطل است. زیرا: درسجده هفت موضع بدن روی زمین قرار ندارد.

3) اگر بتواندحتی یک رکعت از نمازرا ایستاده بخوانداگر تمام نماز راروی صندلی بنشیندنمازش باطل است.زیراواجبی راترک کرده که می تواندانجام دهد،(مثل قیام).

4) اگر بتواند حتی یک رکعت از سجده ها را درست انجام دهد؛ اگر روی صندلی نمازبخواند باطل است. زیرا: در سجده هفت موضع بدن روی زمین قرار ندارد.

5) اگر نتواند به هیچ قسم قیام کند ولی بتواند برای تشهد و سجده بنشیند و درست سجده کند، اگر تشهد و سجده ها را هم روی صندلی انجام دهد نمازش باطل است. زیرا: در سجده هفت موضع بدن روی زمین قرار ندارد.

-----------------------------------------------------

? کسی که نمازش روی صندلی صحیح است

1) اگر به هیچ قسم نتواند بایستد.

2) اگر به هیچ قسم نتواند بنشیند و سجده کند.

3) اگر به تشخیص پزشک حاذق یا به تشخیص خودش یقین یا اطمینان دارد که اگر ایستاده نماز بخواند یا نشسته تشهد بخواند یا در سجده رفتن، بیماری عضلات بدن پیدا می کند یا بیماری اش تشدید می شود.

---------------------------------------------------

? تذکرات
1- اگر «فقط» بتواند قبل از تکبیرة الاحرام قیام کند، واجب است قیام کند و پس از گفتن تکبیرة الاحرام بنشیند، (چون قیام موقع گفتن تکبیرة الاحرام واجب رکنی است)

2- اگر «فقط» بتواند قبل از رکوع قیام کند، واجب است قیام کند و پس از قیام متصل به رکوع و رکوع، بقیه نمازش رابنشیند.(چون قیام متصل به رکوع،واجب رکنی است).

3-اگر«فقط» بتواند سجده های یک رکعت را درست انجام دهد واجب است چنین کند و بقیه نمازش را بنشیند زیرا :در سجده هفت موضع بدن روی زمین قرار ندارد.

4-نمازگزار در سجده، باید دو کف دست را روی میز و دو سر انگشت بزرگ پا را اگر می تواند روی زمین قرار دهد .






      
واجبات مجموعی

در برخی موارد، حکم به مجموع «بما هو مجموع» تعلق می‌گیرد، به‌گونه‌ای که اگر یک مورد آن مخالفت شود، اصلاً به آن دستور عمل نشده. به این‌گونه دستورات دینی، «عام مجموعی» گفته می‌شود.

نمونه اول: واجب است اعتقاد به همه امامان معصوم(علیهم السلام) و جایز نیست توقف در یکی از آن بزرگواران. به قول صاحب جواهر انکار یکی از ایشان در حکم انکار جمیع آنان است.

نمونه دوم: در روزه باید از طلوع فجر تا مغرب شرعی از مبطلات روزه امساک نمود، به‌طوری‌که اگر یک لحظه امساک‌ ترک شود، روزه تمام آن روز باطل خواهد بود.

نمونه سوم: در نماز باید از اول تا آخر نماز از آن‌چه نماز را باطل می‌کند پرهیز نمود. پس اگر برای یک‌لحظه برخی از مبطلات نماز رخ دهد، تمام نماز باطل خواهد بود. تذکر این نکته لازم است که این حکم در مورد همه موارد مبطلات نماز جریان ندارد، مانند پوشش بدن.

----------------------------
سؤال: آیا روزه‌های ماه رمضان، تحت عام مجموعی هستند؟

جواب: خیر، بلکه هر روز از روزهای ماه رمضان، یک واجب مستقل به‌شمار می‌روند، بدین معنی که هرکدام دارای اطاعت و عصیان مستقل می‌باشند.





      
مخلوط شدن مسح سر با خیسی صورت چه حکمی دارد؟

√ پاسخ : آب مسح سراگربه صورت سرایت کندوضو باطل نمى‌شود بله اگر آب وضوى دست با آب صورت مخلوط شود، صحت مسح با چنین رطوبتى که مختلط است، محل اشکال مى‏‌باشد؛ با قسمتهایى از دست که با آب صورت مخلوط نشده مسح نماید.





      
√ ســوال:
اگر در صف اول نماز جماعت فردی نماز را بشکند، تکلیف بقیه ی مأمومین چیست؟


√ پاسخ:
اگر فاصله سایر مامومین فقط همین یک نفر باشد، نماز آن ها صحیح است.
ولی اگر این فاصله بیش از این مقدار بود، نمازش فرادى مى‌شود و صحیح است. مثلا پس باید حمد و سوره را خود بخواند و نماز را ادامه دهد.





      
آیا نشستن بعد از دو سجده، در رکعت اول و سوم در نمازهای چهار رکعتی واجب است؟


√ پاسخ :
نشستن بین دو سجده به نظر همه مراجع واجب است

و نشستن بعد از سجده دو در رکعتهایی که تشهد ندارد را جلسه استراحت می گویند که:

آیات عظام خامنه ای و سیستانی : بنابراحتیاط واجب باید بعد از سجده دوم قدری بی حرکت بنشیند و بعد برخیزد

آیت الله مکارم شیرازی : بنا بر احتیاط مستحب رعایت شود .

--------------------
توضیح المسائل مراجع مسئله 1075





      
√ سوال :

آیا جوهر خودکار مانع از صحت وضو است ؟

√ پاسخ:

آیت الله خامنه ای : اگر جرم داشته باشد باید بر طرف شود.

آیت الله مکارم شیرازی : جوهر خودکارهای معمولی مانع
محسوب نمی شود.

آیت الله سیستانی : اگر احتمال مانع بودن باشد باید بر طرف شود.
رسانه تخصصی فقه و احکام





      
√ ســوال: بهترین زمان برای خواندن دعای عهد چه موقع است؟

√ پاسخ : بهترین وقت آن بعد از نماز صبح است و صبح به لحاظ فقهی از طلوع فجر صادق تا طلوع خورشید محسوب می شود. ولی عرفاً تا یکی دو ساعت از بر آمدن آفتاب را هم شامل می شود.ظاهر روایت خواندن متوالی و پشت سر هم در چهل صباح است.خواندن این دعا اصلاً مستحب است.





      
آیا استخاره زمان و مکان خاصی دارد؟

√ پاسخ :
برای استخاره مستحب است که زمان و مکان را در نظر گرفت.

برای هر تصمیمی نباید استخاره کرد زیرا خداوند به انسان عقل داده و باید با درایت و عقل خود و اگر نتوانست از طریق مشاوره با اهل فن برای زندگی خود تصمیم بگیرد و چنانچه از هیچ یک از این راه ها، موفّق نشد به نتیجه مطلوب برسد (یعنی بین انجام و عدم انجام کاملاً مردّد ماند) آن موقع با استخاره (طلب خیر از خدا) راه انجام یا ترک آن را انتخاب نماید.





      
استفاده از اینترنت وای فای دیگران بدون اجازه و رضایت و راه جبران آن


√ پاسخ: استفاده نیاز به اجازه دارد و بدون اجازه استفاده جایز نیست و حرام می باشد.
باید به همان میزان که استفاده کرده اید به او هزینه اش را پرداخت کنید، و اگر فرضا امکان دسترسی ندارید باید از طرف او صدقه بدهد.





      
<   <<   81   82   83   84   85   >>   >