سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پاسخگوی احکام
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4
آیا فکر گناه، گناه است؟
آیت الله خامنه ای : تخیّل نامحرم به قصد بر انگیختن شهوت بنا بر احتیاط جایز نیست.
آیت الله مکارم شیرازی : فکر گناه تا زمانى که منتهى به انجام گناه نشود، گناه محسوب نمى شود، ولى بى شک آثار نامطلوبى بر روح انسان مى گذارد





      
حدود محرم و نامحرم در دنیای مجازی :: حکم چت با نامحرم::..

پاسخ :‌ به طور کلی روابط بین زن و مرد چند صورت دارد:
1. رابطه زن و شوهری 2. رابطه علمی 3. رابطه حرفه ای و شغلی 4. رابطه دوستانه با نامحرم

قسمتهای 2 و 3 با حفظ محدودیتهای شرعی و عرفی و درحد ضرورتها، مجاز است

اما همانگونه که می دانید، رابطه دوستانه بین دو نامحرم از نظر اسلام جایز نیست
در صورتی که قصد لذت باشد ( حتی عاطفی )، یا ترس و خوف به گناه افتادن باشد ( حتی در آینده نزدیک ) یا مفسده ای داشته باشد حرام است.





      
سوال : منظور از اینکه در چت کردن خوف فتنه و کشیده شدن به گناه وجود داشته باشد چیست؟


پاسخ: یعنی اگر بترسید در ادامه به گناه آلوده شوید .
ممکن است چت کردن در ابتدا شرایط چت کردنی که گناه محسوب می شود را نداشته باشد ؛ ولی مشخص باشد و به صورت معمول افرادی که اقدام به چت کردن می کنند ، در ادامه و بعد از مدتی به گناه آلوده می شوند ، در این صورت نیز چت کردن حرام است و نباید آن را آغاز نمود .





      
حکم ارتباط تلفنی و چت با زن شوهر دار چیست؟

رابطه ی نامشروع از طریق تلفن و چت با زن شوهردار چه حکمی دارد؟ آیا توبه ی من قبول می شود؟ آیا حق الناس بر گردن من قرار می گیرد؟


پاسخ: از نظر شرع مقدس اسلام، هر گونه ارتباط بین زن و مرد نا محرم ، اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، اگر با قصد لذت (جنسی) باشد یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه در آن ارتباط وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد.

و بدیهی است که گناهان مراتب و درجات مختلفی دارند و در این بین ارتباط با زن شوهر دار از گناهانی است که عقوبت سنگینی را در پی دارد اما باید خدا را شاکر باشید که در مراحل ابتدایی (ارتباط در حد چت و تلفن) این گناه، توفیق توبه پیدا کرده اید.

گناه و معصیت، مانند لجن زار متعفنی است که انسان، هر چه بیشتر در آن فرو می رود، کمتر بوی تعفن آن را حس می کند، زیرا حس بویایی او از کار می افتد و متوجه غرق شدن بیشتر خود نمی شود. از طرف دیگر، تصمیم جدی انسان به بازگشت از هر جای این مسیر باتلاق و متعفن ، خود یک پیروزی است.

کسی که الان و در این مرحله به این پیروزی رسیده است، باید سعی کند انگیزه ی خود را برای مبارزه با گناه، قوی تر نماید تا در مراحل بعدی هم پیروز شود. اما در مورد راه های قوی کردن انگیزه برای مبارزه با گناه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. توجه به مفاسد و مضرات گناه

2. توجه به ارزش والای شخصیت خود

3. توجه به مقام عظیم خداوند و رعایت کردن دستورهای او

4. توجه به ارزش مبارزه با گناه و هوای نفس، به عنوان یک هنر و لذت بخش بودن پیروزی بر نفس.
علاوه بر این، باید با دوری کردن از محیط های خلوت و پرکردن اوقات فراغت با برنامه هایی هم چون مطالعه، ورزش، قرائت و حفظ قرآن، عبادت، روزه گرفتن، ارتباط با افراد متدین و خود ساخته و... شرایط و زمینه های گناه را از بین برد.
در صورتی که ازدواج نکرده اید، سریعا به این کار اقدام کنید که ارضای غریزه ی جنسی از راه حلال، می تواند شما را در دستیابی به اهداف تان کمک فراوانی نماید.

نکته ی بسیار مهم در این راه، مایوس نشدن از رحمت الهی و استعانت از او و توکل به اوست. و این که گناه به هر مقدار بزرگ و سنگین باشد انسان نباید از رحمت خداوند مأیوس گردد. نکته پایانی این که؛ این گناه و معصیت، حق الناسی را بر عهده نمی آورد و با توبه ی حقیقی به درگاه خداوند و عدم بازگشت به آن گناه، ان شاءالله بخشیده می شوید.





      
سوال : آیا چت کردن در چت روم هایی که پیام ها و شکلک های عاشقانه مانند بوسه در آن رد و بدل میشود، برای مردان و زنان متاهل و مجرد حلال است؟


پاسخ: چت کردن با نامحرم با این خصوصیات، جایز نیست و حرام می باشد.
بطور کلی دوستی با نامحرم و ابراز محبت با او حرام است.





      
ارتباط با نامحرم (حضوری، ارسال پیامک، و چت کردن ) در صورتی که قصد لذت باشد ( حتی عاطفی )، یا ترس و خوف به گناه افتادن باشد ( حتی در آینده نزدیک ) یا مفسده ای داشته باشد حرام است.





      
√ سوال : زنی که آرایش کرده،آیا باید در هنگام نماز چهره خود را بپوشاند؟



√ پاسخ:
اگر مرد نامحرم او را نمى‏بیند، پوشاندن چهره آرایش کرده در نماز واجب نیست.





      
√ سوال :
اگر کسی امر به معروف کند ولی خودش عمل نکند،آیا به اندازه همان گفتن ثواب می برد؟



√ پاسخ:
البته باید بکوشدعمل کند تا حرفش موثر باشد. اگرهم خدای ناکرده خودش اهل عمل نیست، مانند شمعی است که می سوزد ودیگران را نور می دهد . به هرحال ثواب می برد. حتی اگر عمل نکند ، وظیفه گفتن از او ساقط نمی شود.





      
سوال : آیا خانمها برای غسل کردن بایدگوشواره داشته باشند تا سوراخ گوش گرفته شود


√ پاسخ: در غسل، داشتن گوشواره و یا در آوردن آن فرقی نمی کند، زیرا در غسل کردن، شستن آن قسمت از بدن که جزء ظاهر شمرده نمی شود، یعنی در حالت عادی دیده نمی شود، مانند جای گوشواره واجب نمی باشد.

منبع: امام خمینی، توضیح المسائل، م242 ( مطابق با نظر مقام معظم رهبری ).





      
جاهل قاصر و جاهل مقصر چیست؟


«جاهل قاصر» کسى است که در تحصیل علم کوتاهى نکرده است یعنى، در شرایطى بوده است که امکان دسترسى به حکم خدا براى او وجود نداشته و یا خود را جاهل نمى‏داند و احتمال بطلان اعمالش را نمى‏دهد.
«جاهل مقصر» کسى است که در تحصیل کوتاهى کرده است یعنى، امکان آموختن و یاد گرفتن احکام الهى را داشته ولى آنها را یاد نگرفته است. جاهل قاصر در برخى موارد، مورد عقاب و عذاب خداوند قرار نمى‏گیرد ولى جاهل مقصر سزاوار آن است





      
<   <<   146   147   148   149   150   >>   >