سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پاسخگوی احکام
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4





      
√ سوال : آیا طبق نظر همه مراجع خواندن دعا در قنوت به زبان فارسی جایز است؟

√ پاسخ: به فتوای اکثر فقها خواندن دعا، به زبان فارسى و غیر فارسى در قنوت چه در نماز واجب و چه در نماز مستحبی مانند نماز وتر جائز است

البته برخى از مراجع آن را خلاف احتیاط مى دانند و احتیاط را در خواندن به عربی می‌دانند. آیت الله مکارم شیرازی جایز ندانسته و آیت الله فاضل لنکرانی(ره) خلاف احتیاط وجوبى می دانند
البته در مسئله احتیاطی میتوان به مراجع دیگر عدول کرد که جایز می دانند





      
√ سوال : آیا در زمانی که خانمی حائض است، جنب شود؛ واجب است غسل جنابت را انجام دهد .


√ پاسخ:
انجام غسل جنابت در ایام عادت واجب نیست.
آیت الله خامنه‌ای: صحت غسل جنابت در حال حیض محل اشکال است.
آیات عظام، مکارم شیرازی، فاضل لنکرانی، و آیت الله سیستانی وآیت الله بهجت: انجام غسل جنابت در حال حیض صحیح است و با غسل جنابت، از جنابت پاک می‌شود.
نکته : در صورت وجوب دو غسل حیض و جنابت، اگر بخواهند هر یک را جدا به جا آورند، یکی بر دیگری رجحان ندارد، و فرقی ندارد که کدام را جلوتر انجام دهند





      
√ سوال :آرایش کودکان نابالغ چه حکمی دارد ؟

√ پاسخ: اگر به حدّى رسیده‌اند که موجب تحریک جنسى دیگران مى‌شود، حکم آرایش کردن افراد بالغ را دارد.

منبع :‌ سایت آیت الله خامنه ای





      
√ سوال :آیا خندیدن در حال نماز موجب باطل شدن نماز می شود ؟؟

√ پاسخ:
آیت الله خامنه ای : از مبطلات نماز خنده با صدا و عمدی است و چنانچه سهواً با صدا بخندد یا لبخند بزند نمازش باطل نمی شود.
آیت الله مکارم شیرازی : مبطلات نماز خنده با صدا و عمدی است و همچنین خنده ای که در آن بی اختیار باشد؛ اما تبسم و لبخند نماز را باطل نمی کند هرچند عمدی باشد و نیز خنده سهوی به گمان این که در حال نماز نیست، موجب باطل شدن نماز نمی شود.

توضیح المسائل مراجع مسئله 1150





      
تماشاى فیلم مبتذل برای زن و شوهر حرام است؟


√ پاسخ:
تماشای این گونه فیلم‏ها به جهت عوارض سوء روانی و اخلاقی آن به هیچ وجه جایز نبوده و طبق نظر همه فقها و مراجع تقلید حرام و گناه است.





      
√ ســوال:
شوخی کردن به این نحو با هم کلاسی های خانم هم اشکال دارد؟
√ پاسخ:
اگر شوخی با نامحرم، به قصد لذت باشد یا خوف فتنه و کشیده شدن به گناه وجود داشته باشد، از حکم حرمت برخوردار است اگر چه آن نامحرم هم کلاسی باشد و این شوخی هم از طریق پیام کوتاه، انجام شده باشد.
از این جهت فرقی بین انواع شوخی
( شوخی از طریق چت و پیام کوتاه و...) و بین انواع نامحرم ها (هم کلاسی ها و غیر آن)، وجود ندارد





      
موارد وجوب سجده سهو

1. آن که در بین نماز، سهواً حرف بزند؛
2. آن که یک سجده را فراموش کند؛
3. آن که در نماز چهار رکعتى بعد از سجده دوّم شک کند که چهار رکعت خوانده یا پنج رکعت؛
4. در جایى که نباید نماز را سلام دهد مثلًا در رکعت اول سهواً سلام بدهد؛
5. آن که تشهد را فراموش کند





      

برخی از مادران، فرزندان دختر خود را که به بلوغ شرعی نرسیده‌اند با سر و پای برهنه درخیابان‌ها و مجالس در حضور نامحرمان می‌آورند، مستدعی‌ است وظیفه‌ی والدین را در قبال فرزندان خود بیان بفرمایید و این بی‌اعتنایی چه صورت دارد؟حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی: بر پدر و مادر است که فرزندان خود را با آداب و رسوم اسلامی و وظایف شرعی آشنا کنند و چنانچه موارد مذکور موجب تهییج و مفسده شود، اگر چه بچه ممیز نباشد، باید آنان را بپوشانند و حفظ کنند تا جامعه آلوده و بی‌بندوبار نشود.
حضرت آیت‌الله سیستانی: بر غیر بالغ، پوشیدن واجب نیست؛ ولی پدر و مادر لازم است که فرزند خود را به رعایت آداب و شئون اسلامی وادار نمایند و در تربیت صحیح شرعی آنان بکوشند.
حضرت آیت‌الله بهجت: تمرین اطفال بر وظایف شرعیه به عهده‌ی والدین است.حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی:کار صحیحی نیست و والدین موظف‌اند دختر را از کودکی به رعایت حجاب و گریز از نامحرم عادت دهند و اگر در این امر مسامحه کنند و دختر را نسبت به نامحرم بی‌تفاوت نمایند، شریک در معاصی دختر هستند. در حدیث وارد شده است که در مجلسی که حضرت رضا(ع) تشریف داشتند و عدّه‌ای نیز حضور داشتند، دختر بچه‌ای وارد شد؛ حضار در مجلس یکی یکی دختر را مورد نوازش قرار دادند، تا رسید به حضرت رضا(ع) آن حضرت از سن دختر سؤال کردند؛ گفته شد پنج سال دارد؛ حضرت دختر را از خود دور کرد و رفتاری که دیگران کرده بودند ننمودند؛ و اعمال آن بزرگوار باید برای زن مسلمان سرمشق باشد.حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی: بر پدر و مادر لازم است فرزندان خود را به مسائل اسلامی از زمان طفولیت آشنا کنند.






      
آیا می‌شود برای کسی که در زمان زنده بودنش قرآن نمی‌خوانده بعد از مرگش قرآن خواند؟


هر مسلمانى که به نیابت از طرف میتى عمل خیرى انجام دهد، خداوند پاداش او را دو برابر کرده به آن مرده نیز بهره‌‏اى مى‏‌رساند





      
<   <<   156   157   158   159   160   >>   >