سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پاسخگوی احکام
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4






      
√ سوال :
در رساله آمده است در جایی که عکس باشد نماز خواندن مکروه است آیا این مسأله شامل عکس گلها و درختان هم می‌شود؟


√ پاسخ: مقصود از عکس در عبارت توضیح المسائل عکس حیوانات ذی روح است نه گلها و درختان.

استفتائات امام خمینی(ره), ج1, ص150, س81





      
√ سوال : آیا مسابقاتی که در داخل شهربازی ها انجام میشودکه مبلغی دریافت میشود و مسابقه ای مـثل تیر اندازی با تفنگ و.. انجام میشود صحیح است؟


√ پاسخ:
آیت الله خامنه ای : اگر بازنده از جهت باخت هزینه بازی را می‌پردازد، جایز نیست.
آیت الله مکارم شیرازی : این کارها جایز نیست.





      
√ سوال : مبدأ سال خمسی، قهری است نه انتخابی


√ پاسخ: قول اول: تجار و کاسب­ها اولین روز شروع به کسب و کار، کارمندان، اولین روزی که متمکن از دریافت حقوق ­اند و کشاورزان اولین برداشت. (آیات عظام امام، بهجت، خامنه ­ای، فاضل و صافی)
قول دوم: مبدأ اولین روزی که درآمد برای او حاصل شده است و فرقی بین تاجر و کارمند و کشاورز نیست. (آیات عظام خوئی، تبریزی، زنجانی، مکارم و نوری) قول سوم: مبدأ سال خمسی برای کسی که شغل دارد، اولین روزی است که شروع به کار کرده است. (آیات عظام سیستانی و وحید)





      
آیا چت کردن با نامحرم اشکال شرعی دارد؟


√ پاسخ: در صورتی که قصد لذت باشد ( حتی عاطفی )، یا ترس و خوف به گناه افتادن باشد ( حتی در آینده نزدیک ) یا مفسده ای داشته باشد حرام است.





      
کسی که شراب خورده باشد چگونه می تواند جبران کند ؟


√ پاسخ : اگر شراب خورده باشد یا گناه دیگری انجام داده باشد باید توبه کند و نسبت به گذشت استغفار کند و از خدا بخواهد که او را ببخشد و تصمیم جدی بگیرد که دیگر این گناه را مرتکب نشود چون این نوع گناه حق الناسی ندارد رضایت کسی را هم نمی خواهد و کفاره و قضا هم نمی خواهد . شراب از نجاسات است .





      
√ سوال :شخصی قبل از سن بلوغ اموال مردم را سرقت نموده بعضی از آنها را می‌شناسد و بعضی را نمی‌شناسد و آنهائی را که می‌شناسد نمی‌داند چه مقدار از اموال آنها را برده است حال می‌تواند این شخص مقداری را صدقه بدهد تا برائت ذمه حاصل شود؟


√ پاسخ: افرادی را که می‌شناسید باید آنها را راضی کنید و حلالیت بطلبید و آنها را که نمی‌شناسید باید به اذن حاکم شرع (مجتهد جامع الشرایط) از طرف آنها صدقه بدهید.





      

15) مستحب است در قنوت نماز (وتر) براى چهل تن، از مؤمنان چنین دعا (که کسى که براى چهل مؤمن دعا کند دعایش مستجاب مى‏شود) کند: (اَللّهُمَّ اغْفِرْ لِفُلان) و به جاى کلمه (فلان) مؤمنى را نام ببرد. و مستحب است،
در قنوت، هفتاد بار استغفار کند، در حالى که دست چپ خود را بلند نموده و با دست راست، استغفار را مى شمارد: (اَسْتَغْفِرُاللهَ رَبّی وَ أتوبُ إلَیْهِ) گرچه صد بار بهتر است.
همچنین مستحب است، سیصد بار بگو: (اَلْعَفْو) و اگر کلمات (اَلْعَفْو) را به یکدیگر متصل کند بهتر است، و آخر کلمه را به فتحه بخواند: (اَلْعَفْوَ اَلْعَفْوَ اَلْعَفْوَ ...).

16) می‌توانید در قنوت نماز وَتْر با استفاده از تسبیح یا (با انگشت دست راستتان) چهل مؤمن را به اینگونه دعا کنید: مثلاً ( اللّهمَّ اغْفِرْ لِرُوح الله الخمینى و ...).

17) در نماز مستحب، شک میان رکعت اول و دوم، نماز را باطل ‏نمی‌‏کند و نمازگزار می‌‏تواند تصمیم بر هر کدام بگذارد.

18) انجام کم و زیادهاى اشتباهى در نماز مستحب، سجده سهو ندارد.

19) می‌توان نماز شب را کوتاهتر و خلاصه‌ تر نیز خواند به این صورت: دو رکعت به نیت شَفع و یک رکعت به نیت نماز وَتر یا اینکه فقط به یک رکعت نماز وتر اکتفا کرد.

20) براى نمازهاى واجب، بهتر است انسان به مسجد برود ولى در باره ‏نوافل، چنین دستورى نیست.

(این ساده ‏گیریها براى تشویق افراد به این عبادت‏هاى سازنده‏ است. حتى اگر نماز مستحب را کسى در وقتش نتوانست‏ بخواند، قضاى‏ آنرا مى‏تواند انجام دهد،که در اینصورت، طبق حدیث، خداوند به فرشتگان مباهات کرده و می‌‏فرماید: به بنده‏ام بنگرید! چیزى را که بر او واجب نکرده‏ام، قضا مى‏کند! (و در حدیث دیگرى افزوده شده که: شما را شاهد مى‏گیرم که او را آمرزیدم).ادامه دارد ....






      
آیا خلوت کردن دو نفر نامحرم در یک مکان، جایز است؟

آیت الله خامنه ای : اگر کسى نمى‏تواند وارد آن مکان شود و آنها بترسند که به حرام بیفتند، ماندنشان در آنجا حرام است

آیت اللَّه مکارم: اگر کسى نمى‏تواند وارد آن مکان شود، ماندنشان در آنجا حرام است ؛ هر چند احتمال فساد ندهند و به گفت و گوهاى علمى و ضرورى مانند آن بپردازند

آیت الله سیستانی : اگر احتمال فساد برود، ماندنشان در آنجا حرام است ؛ هر چند طورى باشد که کس دیگر بتواند وارد شود





      
√ سوال :

آیا در هنگام وضو می توان دست تر را به شیر آب زد؟

√ پاسخ :

بهتر است پس از ریختن آب بر روی دست چپ، ابتدا شیر آب بسته شود و سپس روی دست چپ دست کشیده شود.

با این حال، آن مقدار کم رطوبت، ضرری به وضو نمی زند، و وضو صحیح است.





      
<   <<   141   142   143   144   145   >>   >