موقع سجده ، اگه انگشت بزرگ پا که روی زمین است روی زمین تکان بخورد میشود در حین آن ذکر گفت و کلا اشکال نداره ؟
آیت الله خامنه ای : هنگام ذکر واجب سجده نباید انگشت پا حرکت کند، مگر این که حرکت بسیار مختصر باشد که در این صورت اشکال ندارد.
آیت الله مکارم شیرازی: چنانچه عمدا نباشد اشکالی ندارد و توجه داشته باشید
در سجده باید هفت موضع بر زمین قرار گیرد: پیشانی، کف دستها، سر دو زانو، سردوانگشت بزرگ پا و هرگاه یکی از این اعضا را عمداً بر زمین نگذارد سجده اش باطل است و اگر سهواً پیشانی را به زمین نگذارد باز سجده باطل است، اما اگر پیشانی به زمین باشد و بعضی دیگر از اعضا را سهواً به زمین نگذارد سجده صحیح است.
آیت الله فاضل لنکرانی: در وقت گفتن ذکر سجده باید تمام مواضع هفت گانه سجود آرام باشد و از تکان دادن انگشت بزرگ روی زمین دروقت ذکر سجده خودداری شود.
آیت الله سیستانی : اگر حرکت خیلی کم باشد اشکال ندارد
آیت الله وحید خراسانی: ـ اگر موقعى که ذکر سجده را مى گوید ، یکى از هفت عضو را عمداً از زمین بر دارد ، در صورتى که جاهل قاصر نباشد نماز باطل مى شود ، ولى موقعى که مشغول گفتن ذکر نیست ، اگر غیر پیشانى جاهاى دیگر را از زمین بردارد و دوباره بگذارد ، اشکال ندارد.
اگر پیش از آن که پیشانى به زمین برسد و بدن آرام بگیرد ، عمداً ذکر سجده را بگوید ، یا پیش از تمام شدن ذکر عمداً سر از سجده بر دارد ، نماز باطل است ، مگر این که جاهل قاصر باشد ، که در این صورت در هر دو فرض ، نماز صحیح است
http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/