نوشته شده توسط : سید علی - تاریخ : یکشنبه 91/7/2 ساعت 10:52 ص
.1 خون استحاضه موجبِ بطلان وضو مىشود؛ یعنى یکى از مبطلات وضو است.(1)
.2 اگر مستحاضه از خروج خون به خوبى جلوگیرى نکند وخون خارج شود، باید نماز و غسل و وضو را دوباره انجام دهد.(2)
.3 اگر مستحاضه در انجام غسلهایش کوتاهى کند تکلیف روزهاش چیست؟
بعضى از فقها مانند حضرت آیهالله سیستانى فرمودهاند: روزهاش مطلقاً صحیح است، هرچنداحتیاط مستحب آن است که قضاى آن را بهجا آورد. و بعضى مانند حضرت آیهالله اراکى(ره) و حضرت آیهالله گلپایگانى(ره) فرمودهاند: در صورتى روزهاش صحیح است که تمامى غسلها را انجام داده باشد، چه غسلهاى روزانه و چه غسلهاى شبِ قبل وچه غسلهاى شبِ بعد، و بعضى مانند حضرت امام(ره) و حضرت آیهالله خوئى(ره) و حضرت آیهالله فاضل و حضرت آیهالله مکارم غسلهاى روزانه را شرط مىدانند و نسبت به غسلهاى شب گذشته احتیاط واجب دارند و غسلهاى شب بعد را شرط نمىدانند. و بعضى مانند صورت قبل قایلند؛ ولى شرط بودنِ غسل را مطلقاً احتیاط واجب دارند. و بعضى هم مانند حضرت آیهالله خوئى(ره) فرمودهاند: اگر مستحاضه متوسّطه باشد بعید نیست غسل در صحّتِ روزه آن شرط نباشد و بعضى هم مانند حضرت آیهالله مکارم مستحاضه متوسطه را ملحق به قلیله مىدانستند.(3)
چهارم: مواردى که استحاضه بى اثر است
.1 بیشتر فقها فرمودهاند: مستحاضه جایز است نمازهاى قضایش را بخواند، واگر بخواهد نماز قضا بخواند باید براى هر نماز کارهایى که براى نماز ادا بر او واجب بود بهجا آورد؛ ولى احتیاط مستحب آن است که نماز قضا را در حال استحاضه انجام ندهد و بعضى مانند حضرت آیهالله خوئى(ره) جایز ندانستهاند و بعضى دیگر فقط در صورتى که بترسد اگر قضا نکند فوت شود جایز دانستهاند.(4)
.2 بر مستحاضه، نماز آیات نیز واجب مىشود، و همان کارهایى که براى نماز یومیّه بر او واجب بود، براى نمازِ آیات نیز باید انجام دهد؛ ولى نمىتواند نماز یومیّه و آیات را با یک غسل بخواند، اگرچه «آیه» در وقت آن نماز اتّفاق افتاده باشد.(5)
.3 طلاق مستحاضه صحیح است و به غسل کردن نیازى ندارد.(6)
.4 سؤال: آیا هنگام غسلِ استحاضه، باید نوع استحاضه (متوسّطه، کثیره) را نیز در نیّت مشخص کرد؟ یا تنها نیّت استحاضه کافى است؟
جواب: تنها نیّت استحاضه کافى است.(7)
پىنوشتها:
1- توضیحالمسائل مراجع، مسأله 323.
2- العروهالوثقى، ج 1، فى الاستحاضه، مسأله 9.
3- همان، مسأله 12؛ توضیحالمسائل مراجع، مسأله 418.
4- العروهالوثقى، ج 1، فى الاستحاضه، مسأله 19.
5- همان، مسأله 20.
6- تحریر الوسیله، ج1، فى الاستحاضه، مسأله 8.
7- استفتاآت امام، ج1، غسل حیض، سؤال 180.
http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/
دیدگاه