پاسخگوی احکام
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4

√ سوال : اگر کسی نذر کرده باشد که مقداری پول در حرم امام رضا (ع) بیندازد می تواند این پول را در شهر خودش به فقیری بدهد ؟

√ پاسخ: اگر صیغه شرعی نذر را خوانده است، باید به همان نذر عمل کند؛ ولی اگر صیغه را نخوانده، و فقط نیت کرده، چیزی بر او واجب نیست و به هر مصرفی که بخواهد می تواند برساند.
منبع :‌ رساله مراجع مسئله 2662





      

رو به قبله بودن سه صورت دارد :

1- واجب : مانند رو به قبله نماز خواندن، دفن میت، نماز میت، ذبح حیوانات، خواندن سجده سهو و تشهد فراموش شده.

2- مستحب: مانند رو به قبله بودن در همه حالات مخصوصا خواندن قرآن و اذان و اقامه.

3- حرام: مانند رو به قبله بودن هنگام دستشویی.






      

ریختن باقى نان غیر قابل مصرف درون سطل زباله اشکالى دارد؟

√ پاسخ: اگر قابل مصرف باشد و لو به اینکه به پرندگان و مرغها بدهند یا اهانت به نان حساب شود ریختن آن درون زباله اشکال دارد.
دور ریختن چیزی که قابل استفاده است؛ برای مثال برای خوارک دام، اسراف محسوب می شود و حرام است و علاوه بر این موضوع آنچه به آن اشاره فرمودید بی احترامی به نعمتهای الهی است که از چنین کاری نهی شده و کار ناپسندی محسوب می شود.
می توانید ضایعات نان را در جایی که خلوت است، مانند پشت بام قرار بدهید تا پرندگان از آن استفاده کنند، که ثواب صدقه نیز دارد.






      

√ سوال : آیا برای غسل های واجب، حتما باید نیت را به زبان آورد که تلفظ آن صحیح باشد یا می توان در ذهن هم نیت کرد؟

√ پاسخ:
در نیت کردن، به زبان آوردن و یا حتی خطور در دل هم لازم نیست، بلکه همین مقدار که قصد انجام غسل یا وضو یا ... دارید به گونه ای که اگر کسی بپرسد چه می کنید، بدانید چه می کنید، کفایت می کند و صحیح است. بیش از آن لازم نیست.






      
سوال: رفتن زن بدون حجاب به بالکن? پاسیو، پشت بام، روبه روی پنجره ی باز، حیات منزل یا راهرو آپارتمان درحالی که می داند نامحرم او را می بیند چه حکمی دارد ؟

پاسخ: اگر احتمال بدهد که نامحرم او را می بیند ، باید حجاب خود را حفظ کند.
نکته: هر چند نگاه کردن به زن نامحرم بدون پوشش کافی برای مردان حرام است، ولی زن هم اگر بداند که در معرض دید نامحرم است، باید حجاب خود را حفظ کند





      

آیا روزه قضا را هم می توان در وصیت نامه (مانند نماز های قضا که باید فردی را اجیر کرد ) قید نمود؟ و همچنین حج واجب را ؟

√ پاسخ: روشن است که در صورتی که انسان در قید حیات و زنده است نباید در انجام فرائض دینی خود کوتاهی نماید. مگر در زمانی که انسان فرصت و زمان ادای فرایضی که بر عهده ی اوست را نداشته باشد که در این صورت می تواند ثلث اموال خود را جهت این کار اختصاص دهد ولی در مورد حج اگر مستطیع بوده است از اصل مال او بر میدارند.






      

  در برخی پیامک ها توصیه می شود که محتوای آنها را به افراد دیگر برسانیم، آیا لازم است به این توصیه عمل کنیم؟

√ پاسخ: چنین پیام هایی می توانند حاوی یکی از دو مورد زیر باشند:

1. محتوای آن شامل مطلبی خرافی، غیر معتبر باشد.

2. توصیه ای اخلاقی، دینی باشد که به نوعی بتوان ارسال مجدد آن را نوعی ترویج امر به معروف و نهی از منکر به شمار آورد.

در مورد اول نباید هیچ اقدامی در ترویج مطالبی کرد که از اعتبار دینی مناسبی برخوردار نبوده و گاه در قالب دین، مطالبی خرافی و ضد دین را عرضه می دارند،

اما در مورد دوم، شما بدون آن که در این زمینه مسئولیتی الزامی داشته باشید، می توانید با میل خود این پیام را به دیگران منتقل کنید.

در هر حال، خودداری شما از ادامه این زنجیر، مسئولیتی را متوجه شما نخواهد کرد.






      

اخلاص در اعمال ....

قانونی را فقها بیان فرموده‌اند که لازم است عبادت خالصانه و برای تقرب الی‌الله باشد. از این قانون چند نتیجه گرفته می‌شود:
اول ـ نماز امام زمان(عج) در جمکران یا غیرجمکران را نباید برای امام زمان خواند. فقط دستور این نماز از آن‌حضرت است وگرنه هر نمازی باید برای خدا خوانده شود. سایر نمازهایی که از معصومین(ع) رسیده نیز همین حکم را دارد مانند نماز حضرت زهرا(س) ، نماز امام جواد(ع) و...
دوم ـ وقتی انسان وارد حرم ائمه(ع) می‌شود نباید برای آن بزرگواران سجده کند، زیرا سجده برای غیرخدا حرام است. بله اگر سجده شکر می‌کند که خدا توفیق زیارت را نصیب او کرده، اشکال ندارد.
سوم ـ لازم است تمام نماز از اول تا آخر برای خدا باشد. فقها فرموده‌اند حتی اگر مَد ولاالضالین برای غیرخدا گفته شود تمام نماز باطل است.






      

آیا پوشاندن ابروی رنگ شده یا سرم? چشم از نامحرم واجب است؟

رسول خدا (صلی الله علیه و آله ):
بهترین زنان شما، زنی است که برای شوهرش آرایش و خودنمایی کند، اما خود را از نامحرمان بپوشاند.

√ پاسخ :
آیت الله خامنه ای : اگر زینت محسوب شود، پوشاندن آن واجب است.
آیات عظام سیستانی و مکارم: اگر تند و زننده باشد و منشأ مفاسدی شود، جایز نیست.
توجه:
خانم ها می توانند همان قسمت آرایش شده از صورت را بپوشانند و پوشاندن بقی? آن لازم نیست؛ از این رو اگر خانمی ابروی خود را برداشته -در صورتی که مرجع تقلیدش پوشاندن آن را واجب می داند- باید با چادر روی ابرو را بپوشاند.






      

استفاده از آنتن هاى ماهواره‏اى ازلحاظ شرعی چه حکمی دارد؟

آیت الله مکارم شیرازی : با توجّه به این که غالب برنامه هاى آن فاسد است، و اثرات منفى در پى دارد، و در هر خانه اى وارد شود غالباً از آن سوء استفاده خواهد شد، استفاده از آن جایز نیست و حرام است .






      
<   <<   41   42   43   44   45   >>   >