سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پاسخگوی احکام
Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4

√ ســوال : آیا لباس های نجس با شستشو توسط ماشین لباسشویی نیمه اتوماتیک دوقلو، پاک می گردند؟

 

√ پاسخ: یقینا اگر بعد از بر طرف شدن عین نجاست، آب کر به همه جای لباس نجس برسد و در اثر چرخیدن خشک کن، غساله ی آن خارج شود، لباس پاک می گردد

آیت الله خامنه ای : اگر بعد از زوال عین نجاست، آب متصل به لوله در داخل ماشین لباسشوئى به لباسها و همه قسمت‏هاى داخل ‏ماشین برسد و از آن جدا و خارج شود، محکوم به طهارت است.

آیت الله مکارم شیرازی : در صورتی که شلنگ آب را به آن بسته باشد و آب تمام آن را فرا گرفته باشد و آب اضافی بیرون رود پاک است.‏

شستشوی لباس نجس با ماشین لباسشویی





      

چند مطلب مربوط به مفطرات است:

 

1 ـ در اینکه خوردن و آشامیدن روزه را باطل مى کند، فرقى در کم و زیاد آن نیست، چه یک دانه گندم بخورد، یا یک قطره آب بنوشد، یا خود را سیر کند.

 

2 ـ اگر با اختیار و عمدا ریزه هاى غذا را که لابلاى دندانها بخورد، یا خود را سیر کند.

 

3 ـ اگر با اختیار و عمدا ریزه هاى غذا را که لابلاى دندانهایش بوده است، بخورد، روزه اش باطل مى شود.

 

4 ـ فرو بردن آب دهان هرچند که زیاد هم باشد، روزه را باطل نمى کند.

 

5 ـ روزه دار باید از فروبردن اخلاط سینه احتیاط کند.

 

6 ـ براى روزه دار مضمضه و استنشاق یعنى: (گرداندن آب در دهان و بینى) اشکال ندارد، البتّه باید کاملا مواظب باشد که آب از گلویش پائین نرود.

http://www.cloob.com/ahkammچند مطلب مربوط به مفطرات است:






      

√ ســوال :
تا چه حد اجازه دارم در مورد مسائل جنسی جستجو کنم؟

√ پاسخ:
آیت الله خامنه ای : دیدن مطالب و عکس و فیلم‌هاى مستهجن و حاوى منکرات، موجب تقویت هواهاى شیطانى نفس، ‏تضعیف اراده و ایمان و زمینه‌ساز ترتّب مفاسد و گناهان بوده و به هیچ وجه جایز ‏نیست.‏

آیت الله مکارم شیرازی: این گونه توجیهات از دام های شیطان است و نگاه به فیلم ها و عکس های مبتذل حرام است و جهت مطالعه کتب مربوط به ازدواج می توانید کتاب های «حلیة المتقین» علامه مجلسی، «آیین همسرداری» آقای امینی، ...

تا چه حد اجازه دارم در مورد مسائل جنسی جستجو کنم؟





      

√ ســوال : 

حکم اکستنشن مژه(کاشت مژه مصنوعی) چیست؟

 

√ پاسخ:

 آیت الله خامنه ای : اگر درآوردنش هنگام وضو و غسل برای او ممکن بوده و حرج و مشقت نداشته باشد، وضو و غسل با وجود چنین مانعى باطل است و اگر درآوردنش ممکن نباشد و یا همراه با حرج و مشقت باشد، ایجاد چنین مانعى که موجب تبدّل وظیفه وضو و غسل به وضو و غسل جبیره‌اى مى‌شود، چنانچه در غیر وقت نماز باشد، مانع ندارد ولى در وقت نماز باید وضو یا غسل را انجام دهد سپس مبادرت به ایجاد مانع نماید، و چنانچه نتواند در وقت وضو یا غسل آن مانع را برطرف کند و یا بر طرف کردن مانع حرج و مشقت داشته باشد، باید به وظیفه غسل و وضوى جبیره‌اى عمل کند؛ یعنى با دست مرطوب مانع را مسح نماید.

آیت الله مکارم شیرازی :در صورتی که مانع رسیدن آب به بدن نباشد اشکالی ندارد و اگر مانع باشد تنها در صورت ضرورت جایز است، و در این صورت حکم جبیره دارد.

آیت الله سیستانی : اگر مانع رسیدن آب به مژه‌ها هر چند به نحو جزئی شود جایز نیست.

حکم اکستنشن مژه(کاشت مژه مصنوعی) چیست؟





      

لکه بینی قبل از ایام عادات ماهیانه

 

سوالی که برای خیلی از بانوان در ایام عادت ماهیانه پیش می آید :‌دیدن لکه بینی قبل از ایام عادات ماهیانه است . اول اینکه این لکه بینی ها خون حیض حساب میشه؟

سوال دوم وظیفه زن در این ایام در قبال عبادات مثل نماز و روزه چیه؟

ایامى که قبل از بروز قاعدگى لک مى‏بینند، استحاضه است؛ مشروط بر آن که آلودگى پیوسته نباشد.

اصولاً احتساب دوران آلوده بودن از ایام قاعدگى سه شرط دارد:

1- فاصله‏اش تا قاعدگى قبلى کمتر از ده روز نباشد.

2- آلودگى، ولو در داخل، پیوسته باشد.

3- آلودگى کمتر از سه روز نباشد.

بنابراین اگر یک لکه و ترشح مختصر می بینند و تمام می شود باید به وظیفه استحاضه قلیله عمل کنند یعنی خودشان  را تمیز کنند و برای هر نماز طبق معمول وضو بگیرند.

دو تا نکته :

1- اگر آن ترشحات مستمر باشد و قطع نشود یعنی اگر مقداری پنبه داخل محل شود ولو به اندازه سر سوزنی به خون آلوده شودشروع پریود است و حیض حساب می شود هر چند خارج نشود

2- مقدار خون ملاک نیست اگر در ایام عادت خونریزی داشته و شرایط حیض را دارا باشد حتی اگر پنبه ای را داخل فضا کند و به قدر سر سوزنی آلوده باشد، آن خون حیض است وگرنه استحاضه خواهد بود.

 در پاسخ به سوال دوم ؛ اینکه دراین ایام شک وظیفه نماز وروز چیست ؟ باید گفت: تا زمانی که لکه بینی ها به مدت 3 روز متصل نباشند ( ولو در داخل ) حکم استحاضه را دارند و باید به وظایف استحاضه عمل کنند, واگر این لکه ها به مدت 3 روز ادامه پیدا کنند ( حتی اگر ابتدا خارج شود وبعد در داخل ادامه پیدا کند) لکه ها حکم حیض را دارند و این امر نشان دهنده باطل بودن عبادات در این ایام است .

در پایان نظر مراجع  در پاسخ به این سوال  به صورت تفصیل بیان میکنم

آیت الله خامنه ای   : در فرض سؤال حیض خصوص آن خون‌هایى است که داراى صفات حیض مى‌باشد البته اگر کمتر از سه روز نبوده و بیشتر از ده روز هم نباشد و آنچه صفات حیض را ندارد محکوم به استحاضه است که دستور آن در رساله توضیح المسائل حضرت امام«قدس سره» - 394 به بعد - مذکور است، مراجعه نمایید.؛ و اگر لکه‌هاى مذکور خون نباشد حکمی ندارد ولی اگر خون باشد ـ اگر چه به صورت لکه‌هاى زرد رنگ ـ در صورتى‌که در سه روز اول هر چند در باطن استمرار نداشته باشد حیض محسوب نمی‌شود و محکوم به استحاضه است.

آیت الله مکارم شیرازی :  عادت و چند روز بعد از عادت خون ببیند (بطورى که در میان زنها معمول است که گاهى عادت را جلو یا عقب مى اندازند) و روى هم رفته از ده روز بیشتر نشود همه حیض است و اگر ده روز بیشتر شود، فقط خونى را که در روزهاى عادت دیده حیض است و قبل و بعد از آن استحاضه مى باشد، همین طور اگر چند روز قبل از ایّام عادت به اضافه تمام عادت را خون ببیند، یا فقط چند روز بعد از عادت به اضافه تمام ایّام عادت را خون ببیند که اگر از ده روز تجاوز نکند، همه اش حیض است و اگر تجاوز کند فقط ایّام عادت حیض محسوب مى شود

و درایام استظهار احتیاطا عبادات را انجام دهید واز محرمات اجتناب نمائید.

آیت الله وحید خراسانی : اگر خونى ببیند و شکّ کند که خون حیض است یا استحاضه ، چنانچه شرایط حیض را داشته باشد ، باید حیض قرار دهد.

ـ   اگر کمتر از سه روز خون ببیند و پاک شود ، و بعد سه روز خون در عادت یا با نشانه هاى حیض ببیند ، خون دوم حیض است ، و خون اوّل اگر چه در روزهاى عادتش باشد حیض نیست.

ـ   اگر سه روز پشت سر هم با نشانه هاى حیض یا در روزهاى عادت خون ببیند و پاک شود ، چنانچه دوباره خونى که داراى نشانه هاى حیض است یا در روزهاى عادت است ببیند و روزهایى که خون دیده و در وسط پاک بوده روى هم از ده روز بیشتر نشود ، روزهایى هم که در وسط پاک بوده حیض است.

ـ   اگر بعضى از روزها را حیض قرار دهد و عبادت نکند و بعد بفهمد حیض نبوده است ، باید نماز و روزه اى را که در آن روزها به جا نیاورده قضا نماید ، و اگر به گمان این که حیض نیست عبادت کند و بعد بفهمد حیض بوده ، چنانچه آن روزها را روزه گرفته باشد باید قضا نماید.

ـ   اگر زن پیش از ده روز پاک شود و بداند که در باطن خون نیست ، باید براى عبادتهاى خود غسل کند ، اگر چه گمان داشته باشد که پیش از تمام شدن ده روز دوباره خون مى بیند ، ولى اگر یقین داشته باشد که پیش از تمام شدن ده روز دوباره خون مى بیند ، نباید غسل کند.

 آیت الله سیستانی : تا زمانی که لکه بینی ها به مدت 3 روز متصل نباشند ( ولو در داخل ) حکم استحاضه را دارند و باید به وظایف استحاضه عمل کنید, واگر این لکه ها به مدت 3 روز ادامه پیدا کنند ( حتی اگر ابتدا خارج شود وبعد در داخل ادامه پیدا کند) لکه ها حکم حیض را دارند و این امر نشان دهنده باطل بودن عبادات شماست.

آیت الله فاضل لنکرانی : حداقل حیض سه روز خون دیدن مستمر است و لکه بینی حیض نیست بلکه استحاضه قلیله است که باید نمازها را بخوانید برای هر نماز هم وضو بگیرید برای دانستن احکام استحاضه به رساله توضیح المسائل که در همین سایت موجود است مراجعه کنید

 

http://www.cloob.com/ahkamm






      

√ ســوال :
آیا اگر در دهانم خونی ایجاد شود، روزه‌ام باطل می‌شود؟


√ پاسخ: 
چنانچه خون دهان عمداً از گلو پایین نرود، روزه باطل نمی‌شود. ولی اگر خون را عمداً فرو دهد، روزه‌اش باطل است و فرقى نمی‌کند که در فرو بردن آن ضرورتی باشد یا خیر. بلى، در صورتی‌که ضرورت ایجاب کند، کفّاره ندارد.
البته اگر خون در آب دهان مستهلک شود، محکوم به طهارت است و بلعیدن آن اشکال ندارد و مبطل روزه نیست، و هم چنین در صورت شک در همراه بودن آب دهان با خون، فرو بردن آن اشکال ندارد و به صحت روزه ضرر نمى‌زند.

http://www.cloob.com/ahkamm

آیا اگر در دهانم خونی ایجاد شود، روزه‌ام باطل می‌شود؟

 






      

√ سوال :
آیا در هنگام سجود باید نوک انگشتان پا در زمین قرار گیرد؟ کدام انگشت ؟


√ پاسخ:
نمازگزار واجب است در هر رکعت از نمازهای واجب و مستحب، بعد از رکوع دو سجده کند 

و سجده آن است که پیشانی و کف دو دستو سر دو زانو و سر دو انگشت بزرگ پاها(‌انگشت شست) را بر زمین بگذارد

قرارگرفتن سایر انگشتان بر روی زمین علاوه بر انگشت بزرگ پا مبطل نماز نیست.

آیا در هنگام سجود باید نوک انگشتان پا در زمین قرار گیرد؟ کدام انگشت ؟






      

>>>>>گردنبند قرآنی در ایام حیض

√ سوال :
آویختن گردن بندى که روى آن آیه قرآن نوشته شده است، در ایام عادت یا جنابت چه حکمى دارد؟


√ سوال :
استفاده از گردن‏بند مانع ندارد ؛ باید نوشته آیه قرآن با بدن تماس پیدا نکند.

بهتره روی اسما متبرک مانعه ای مثل چسب بزنید تا مشکل بر طرف بشود.

گردنبند قرآنی در ایام حیض






      

√ ســوال: 
پوشیدن لباس‌هایی است که این روزها بعضی پسرها می‌پوشند و بعضاً قسمت‌های دیگر بدن مثلاً شکم معلوم است چه حکمی دارد ؟

√ پاسخ: 
پوشیدن لباس‌های کوتاه برای آقایان بین هم جنسانشان کراهت شدید دارد و در مقابل نامحرم جایز نیست.

پوشیدن لباس آستین کوتاه براى مردان فى‏نفسه حرام نیست. 

البته در صورتی که براى خود انسان یا دیگران زمینه گناه را فراهم کند اشکال دارد. 

مثلاً در کلاسى که تعدادى از دانشجویان دختر نیز هستند اگر احساس کنید این گونه لباس پوشیدن مفسده‏اى دارد باید از پوشیدن آن خود دارى کنید

پوشیدن لباس‌هایی است که این روزها بعضی پسرها می‌پوشند

 






      

روزه در حال استحاضه

زن مستحاضه باید روزه ماه رمضان را بگیرد، و در صورتى روزه او صحیح است که غسل نماز مغرب و عشاى شبى که مى‏خواهد فرداى آن را روزه بگیرد بجا آورد، و همچنین غسلهاى روزى را که روزه است (بنابر احتیاط واجب). 

? روزه مستحاضه قلیله شرط خاصّى ندارد. 

? هر گاه زن روزه دار بعد از نماز ظهر و عصر مستحاضه شود براى روزه آن روز غسلى ندارد

روزه در حال استحاضه






      
<   <<   196   197   198   199   200   >>   >